Да са ни честити!

240-те ни нови депутати се заклеха тържествено
14 юли 2009 10:42,
75
Да са ни честити!

 

41-вото народно събрание вече е факт. Малко след 10 часа тази сутрин новите ни 240-те депутати се заклеха във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

Първото заседание на 41-вото бе открито от най-възрастния депутат – Андрей Пантев от "Коалиция за България".

"Никой няма интерес от провала на новото управление. Ще ви подкрепяме, дори с аплодисменти, когато правите добро за българския народ", заяви той.

Шест партии и коалиции влизат в 41-вото народно събрание: 

ГЕРБ – със 116 депутати, Коалиция за България – с 40 депутати, ДПС – с 38 депутати, "Атака" – с 21 депутати, Синята коалиция – с 15 депутати, и РЗС – с 10 депутати. 

За председател на парламента ще бъде предложена Цецка Цачева от ГЕРБ, а за зам.-председател – Лъчезар Иванов, който единствен от партията на Бойко Борисов беше депутат в 40-ото народно събрание. 

Парламентарната група на ГЕРБ временно ще оглави Цветан Цветанов до момента, в който заеме поста вътрешен министър, а негови заместници в групата ще са Искра Фидосова, Красимир Велчев и Тодор Димитров.  
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Чао преди 15 години
Гледах като се кълнаха ,народните представители...и ми направи впечетление, че някакви потурнаци в първите редове на ДПС се кръстеха /но то и поп Кръстю ужким е поп/...и понеже ще сменят паспортите, имам едно желание в паспортите да пише и религия..........съответно с кръщелно свидетелство, щото примерто Ахмедчо, нема как де е християнин а и Иванчо нема как да е мюсюлманини - примерно - Гражданство българско - Религия - .....
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ZARSTVO BALGARIA...VASTANOVAVANE NA ZARSTVO BALGARIA I TARNOVSKATA KONSTITUZIA...
72
0
 
0
 
! Отговори
ахил преди 15 години
На 05.07.2009г. мафията успя дя се легитимира.
71
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 15 години
БЪЛГАРИ, ПРОЕКТА "ГЕРБ" БЕШЕ ЗАВЪРШЕН УСПЕШНО. ГЕНЕРАЛ ЛЮБЕН ГОЦЕВ Е ЩАСТЛИВ. ПРЕХОДА ЗАВЪРШИ УСПЕШНО ЗА КОМУНИСТИТЕ. ВСЪЩНОСТ СМИСЪЛА НА ПРЕХОДА БЕШЕ ТОЗИ-ОТ КОМУНИСТИ ДРУГАРИТЕ ДА СТАНАТ КАПИТАЛИСТИ, АРИСТОКРАТИ И СВРЪХБОГАТАШИ, ТРАНСФОРМИРАЛИ ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЛАСТ В ИКОНОМИЧЕСКА. НО НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ СЛЕД ЖЕСТОКАТА РЕАЛНОСТ, КОЯТО НИ ОБГРАЖДА И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАТВЪРДЕНА ОТ ГЕРБ, СЛЕДВА РЕВОЛЮЦИЯ.....НАРОДЕ ГОТВИ СЕ!
70
0
 
0
 
! Отговори
Чао преди 15 години
До 67............като те е страх, чекай добрия ловец да се появи.......ние не искаме ,вече да чакаме!!!!!!!!!!!!!
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Предлагам на ГЕРБ да се коалира с Атака!!!
68
0
 
0
 
! Отговори
бай ганя преди 15 години
А вие какво очаквахте от партия фрашкана с ренегати-вежди,божо ламята,абаджиеф и т.н. до 99,9%
67
0
 
0
 
! Отговори
тита преди 15 години
страх ме е...
66
0
 
0
 
! Отговори
m37 преди 15 години
Vsi4ko tuk sa dumi...vsi4ki sme pervezni i gnusni v svoqta sa6tnost na hora...men li4no me interesuva kakvo 6te se deistva...az glasuvah za GERB i sledq vsqko edno tqhno deistvie...drugoto za men e bez zna4enie...iskam DELA!
65
0
 
0
 
! Отговори
lucia до 64 преди 15 години
Ужас! Дано хората на ББ да прочетат това и да направят корекция!Жалко,че сега поредната *** пяна ще изплува на повърхността ....Ясно е,че ББ не е слънце да огрее навсякъде,но поне да беше разпоредил да му проверят "видните "активисти,че той май в по-големите градове се пръкна една ненаяла се,бързо сменяща цвета си алчна ***...Жалко,ако не се поогледа-хората ще се разочароват.Аз лично вече не съм такъв оптимист...
64
0
 
0
 
! Отговори
Коя е ЦЕЦА преди 15 години
В Плевен повечето хора знаят за известната юристка Цецка Цачева. Но малцина знаят как всъщност започва псевдокариерата на тази госпожа. А началото е важно, то е определящо и понякога разкрива неща, които говорят много за същността на дадена личност. Не трябва да оставяме времето да заличи истината, защото чрез нея ще си отговорим на много и. И така, първоначално Цачева работи като стругар в един местен завод. Но пресметливата герберистка усеща, че единствения й вариант да се измъкне от неперспективното бъдеще на работник е да стане член на БКП. И веднага го прави. Това й дава възможност да ходи на партийни събрания и да срещне мъжа на кариерата й виден местен партиец. Любовните й авантюри са трамплин за нейното развитие. Надежното момиче е изпратено да продължи образованието си (право) в РАБФак, без изпит, ей така, за 3 години задочно. По онова време Партията изпращаше само най-верните си хора да продължат образованието си. Не след много време любовницата бързо израства и е назначена в тогавашния Окръжен съвет Плевен. Благодетелят се отблагодарява подобаващо. Неговите протекции и явно добре представящата се в любовния триъгълник Цачева (партиецът е семеен), са достатъчни бившата стругарка да стане началник на юристите в Окръжния съвет. Цачева стремително израства и в партийната структура, бързо е издигната до поста партиен секретар. Повечето си спомнят каква бе ролята на партийния секретар по онова време той колеше и бесеше. Вписваше в бележник всяка заигравка на работниците и после тичкаше да докладва на председателя. С една дума узаконен доносник. Е, това всъщност правеше в Окръжния съвет настоящия общински председател на ГЕРБ, Цецка Цачева. Много невинни хора изгоряха заради нея. Тя ги топеше за удоволствие, за нищо, просто така, от чиста женска ревност. Прикритата й злоба ставаше все по-явна и неудържима, а самоувереността й безгранична. И тя решава да се пробва като адвокат. Но нещата на този пазар са други, партийният лидер, с когото се разделя като ненужен, вече не й помага. Тя не може да се справи с рабфакското си образование. Пресметливата й същност обаче бързо я ориентира към следващите силни на деня. Цачева започва активни контакти с представители на ОДС. И изведнъж от вярна на БКП, започва да се кълне в демократичните идеали. Метаморфозата й е пълна, но фалшива. Новите й покровители дълги години след това не разбират прикритото коварство на Цачева. Лансират я навсякъде като най-добрата юристка. След като успява да вземе всичко, което може (а то не е малко), вманиачената Цецка се изправя срещу поредния си възкресител и яхва поредната успешна вълна - тази на ГЕРБ. Изводът е, че още в зародиша си, кариерата на Цачева е била дълбоко порочна. Още тогава кариерата й е стартирала с уродливи прийоми, с добре пресметната хитрост и направлявана от единственото желание на областната герберистка пошъл кариеризъм.I az glasuvah za Gerb no sega sym razo4arovana ot izbora na BB! SORRY!!!
63
0
 
0
 
! Отговори
НУРС преди 15 години
Моите уважения към историка проф.Пантев, ама като временен председател на 41-то НС много менторски тон държеше. Проповядваше в стил Ляпчев - "со кротце, со благо" депутатите трябва едва ли не да пляснат с ръце и вкупом да се прегърнат. Само червения лозунг забрави-"240 депутати от всички партии - съединявайте се".
62
0
 
0
 
! Отговори
Арагорн преди 15 години
Явно Костов ще дърпа конците пак. Зам.председател на НС от квотата на ДПС - бившият секретар на СДС Христо Бисеров. Секретар на ПГ на РЗС - бившият син министър Марио Тагарински. Като добавим и дясната му ръка - Екатерина Михайлова, станала също зам.председател на НС от СДС, картинката става...синя.Да влизат следващите костовисти
61
0
 
0
 
! Отговори
Павел преди 15 години
Пожелавам УСПЕХ на Иво Димов - депутат от Димитровград, депутат от ГЕРБ!
60
0
 
0
 
! Отговори
кака Пенка преди 15 години
хахахаха огромна част от депутатите прекрачвали за първи път прага на НС.......огромна част от тях сигурно за първи път прекрачват и табелата СОФИЯ
59
0
 
0
 
! Отговори
Тединка преди 15 години
Не си мисли , че като ме нареждаш така ще ме обидаш. Не се обиждам от по-глупави от мен. Но ако искаш да се разберем може да ми пишеш на мейлчето , което е ted_s и е в а.б.в п.с. Номер 39 няма за какво да мечтая за тези градове , защото аз живея в най-хубавия град в България. На който му трябва знае кой е.
58
0
 
0
 
! Отговори
Кои са те? преди 15 години
Кои са избрани в парламента?Ето един от тях - голям родолюбец, обича българите, би се жертвал за България, прави всичко народа ни да живее богато (като него), не се занимава с гешефти и т. н.Неговото мнение през последните години е най-важното:АХМЕД ДОГАН PАЯ СТЕ БИЛИ, PАЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ !
57
0
 
0
 
! Отговори
МУНЧО преди 15 години
Заклели се-се тоя х...й! На вторият работен ден пак ще са 5-6 "човека" и ще цъкат с чужди карти,а народеца ще се чуди как да издрапа в някоя бяла държава!
56
0
 
0
 
! Отговори
Ще видим... преди 15 години
Аз за мутри НЕ гласувам! Гласувах за промяна, но тя не се случи.Да са ви честити!!! Избрали сте си ги - сега 4 години ще си ги гледате...Вместо за млади и можещи, необременени хора, гласувахте за една мутра от соц време - сега му се радвайте!"Народа *** - живота тежък, скучен..."
55
0
 
0
 
! Отговори
R преди 15 години
комунистите и турците ТРЯБВА ИЗОБЩО ДА ГИ НЯМА В УПРАВЛЕНИЕТО!!!!ТАКОВА НАХАЛСТВО И НАГЛОСТ НЯМА МЯСТО НЕ САМО В УПРАВЛЕНИЕТО,А ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЖЕ!!!