Сините неприятно изненадани от министър Божидар Димитров

Костов и Димитров искат парламентът да гласува имената на министрите поотделно
23 юли 2009 14:10,
123
Сините неприятно изненадани от министър Божидар Димитров
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов изненада лошо Синята коалиция, като даде на Божидар Димитров пост в кабинета.

След като бъдещият премиер представи официално имената на новите министри, сините поискаха в Народното събрание те да бъдат гласувани поотделно.

Специално Божидар Димитров е неприятна изненада за нас, тъй като вчера парламентът по предложение на Синята коалиция гласува решение, с което бившите сътрудници на Държавна сигурност не могат да заемат постове в Народното събрание. Затова започнаха да стават направо министри, заяви съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.

В такава ситуация имало едно чисто и почтено решение – министрите да се гласуват поотделно.

Когато става дума за Божидар Димитров, той няма да получи нашата подкрепа, подчерта Мартин Димитров.

По закон парламентът първо гласува за министър-председател, след това за структура на правителството. Съставът на кабинета се гласува от Народното събрание като цяло и само премиерът може да назначава или да уволнява министри. Няма законова възможност членовете на кабинета да бъдат одобрявани поименно.  

Гласуването на новото правителство в парламента ще бъде в понеделник – 27 юли. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
сдс екс преди 15 години
Най-доброто в случая, е че Костов бе озаптен и свален на земята!!!!Ако не е в затвора поне да е по далече от баницата!!!За втори път закопа СДС и трябва да получи заслуженото си, а то сега започва.....!!!!
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
До #18, прав си, подкрепям. А този ***, на 28 години, да мълчи, и да прочете коментара на Елена по-долу. Бива наглост, *** чак пък толкова. С тия мизерни 6 процента е по-добре да си трае в ъгъла, то е ясно кой е гласувал за ССинята коалиция - семействата и близките, и софийските бабички, на които Костов върна земите, те си го обичат.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Не зная, но ми се струва, че този избор - за Божидар Димитров е малко в разрез с афишираната позиция по отношение на сътрудниците на ДС. От друга страна, ако остане в парламента, ще бъде много по-вреден като гласуващо ченге, особено при тайните вотове. Но въпреки всичко, остава в мен едно съмнение за разминаване в позициите на бъдещия премиер.( и непоследователност). А освен това той не знае ли, че първо се гласува за избор на премиер, а после за кабинет. Може да се окаже, че ако няма гласуване за всеки кандидат за министър поотделно, ще бъде бламиран целия предложен кабинет. Както стана с първия "проекто-кабинет" на СерГея.. По- добре да се жертва едно ченге, отколкото един кабинет със стабилна парламентарна подкрепа. Защото ако Божидар Димитров отпадне като кандидат за министър, не може да се върне и в парламента, защото е мажоритарен депутат!!!
39
0
 
0
 
! Отговори
Другаря преди 15 години
Аз съм от българите в чужбина и искам Божидар Димитров да ми е министър. Вие там българите в България си гледайте вашите си министри. То от синката само плювки. За това и така са я окъсали откъм избиратели.
38
0
 
0
 
! Отговори
Raven преди 15 години
айде сините почнаха да мятат та- така ще е за в бъдеще.като не им дадоха министерско постче,а те толкова искаха поне едничко- на икономиката или на енергетиката ако може....
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Какъв гаф! Тоя ояден соц-националист и псевдопрофесор да се занимава с българите в чужбина! Тежко ни и горко. Веднага подписка срещу него! Да ходи да оглави частен музей на Черепа с крадени артефакти, а предаването му да се смъкне от БНТ - да ходи в СКАТ да обяснява как македонците са българи!
36
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 15 години
Сериозен, много си несериозен! ББ още не е управлявал страната, а ти го обвиняваш за емиграцията! Хората бягаха и бягат от режима, установен от БКП и модифициран козметично с помощта на подставените опозиционери и мафията, създадена за разграбване на страната и терор над народа! Кои са новите властелини? И собственици? Наследници на бившата номенклатура.
35
0
 
0
 
! Отговори
ham hum преди 15 години
vulka kozinata si meni no nrava nikoga osobeno DC agenite
34
0
 
0
 
! Отговори
за елена преди 15 години
е браво страхотен коментар поздравления хареса ми
33
0
 
0
 
! Отговори
Заинтересован преди 15 години
СК газ пикаят, че нямат думата. Ще са още по-неприятно изненадани, когато ГЕРБ+АТАКА осигурят мнозинство за кабинета и всички предложени станат министри. Освен това - най-важното е каква работа вършат, а не какви са били...
32
0
 
0
 
! Отговори
СИНче преди 15 години
За кой Димитров говориш? Мишката е само една и тя е Божидар Димитров, колкото и добър историк да е... Кифладжиййска лопата му се казва на такива като него, а сега и министър ще го правят... За какво ще отговаря, щом е министър без портфейл? Ще снася пак на някой...
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ми.. Който не вярваше, че Бойко е същият въздух под налягане, ето му доказателство. Не можа да направи от Божидар Д. министър и шеф на културата в парламента, затова му измисли министерски пост. По-голяма шуробаджанащина от това и то още в началото на управлението - здраве му кажи! Щом взе министерски постове да раздава, за да се напапкат някои "свои", ясно е какво ни чака. То и преди беше ясно де, ама народът нали все на чудо се надява по тия географски ширини и гласуват като овце...
30
0
 
0
 
! Отговори
petrova преди 15 години
Ако има някой от гореспоменатите достоен за министър, то това е Божидар Димитров. Браво!
29
0
 
0
 
! Отговори
елена преди 15 години
ох, писна ми оттози. абе млъкни малко бе моче, огледай се, ослушай се и пак млъкни. отново си неподготвен.---------------------------------------------------------------------------------------"По закон парламентът първо гласува за министър-председател, след това за структура на правителството. Съставът на кабинета се гласува от Народното събрание като цяло и само премиерът може да назначава или да уволнява министри. Няма законова възможност членовете на кабинета да бъдат одобрявани поименно.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
абе морски а тия в герб до вчера от кой бяха бе пацоранко
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Божидар Димитров отговаря за българите в чужбина! Тежко на сърбомакедонистите край Вардара! Тежко на ХОМО "Илинден"! БЮРМ ще види ЕС и НАТО през крив макарон, докато продължава кражбите на българска история. Ех, че кеф!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Къде си бе, прическа!!
25
0
 
0
 
! Отговори
сериозен преди 15 години
Бойко едно говори,друго върши.Така е било итака ще бъде.Овчият ни народ отново си избра заслужен пастир.Погледнете биографиите на министрите му.Трима имат такива.А учител по физическо възпитание ще оглавява МВР!?Срам и резил.Вероятно ще се надбягва с престъпниците.Това е подигравка с всички интелигентни хора в България.За това напускат страната.
24
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 15 години
Мамин Мартинчо,много се прави на "интересен".Ето за това не ги иска Бат Бойко да му се мотат в краката някаква Синя коалиция.Тези нямаше да влязати в Парламента,ако не бяха "разтръбили",че ГЕРБ не може без тях в следващотоправителство и подлъгаха много хора да гласуват.То бива,бива нахалство,ама тоядечко хептен го "удари през просото".Ще мери с Божидар Димитров.Трай си там,да пораснеш,кой ти иска мнението!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Никога няма да забравя в изболната нощ Мартин и Костов , колко бяха щастливи.Даже за момент си помислих да не би те да са спечелили.Оказа се ,че имат 6% а мераци като за 60 %.