Борисов се жалва на Барозу от Гърция, иска му 10 млн. евро

Парите са за компенсация на проблема по границата с Гърция
19 яну 2010 14:25,
74
Борисов се жалва на Барозу от Гърция, иска му 10 млн. евро
Снимка: БГНЕС

"Поискал съм десет милиона евро компенсация и Европейската комисия следва да се намеси незабавно по отношение на проблема с границата с Гърция", заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Той посочи, че това не е наш проблем, за да понасяме пасиви, и съобщи, че днес е разговарял около час с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу по проблема с граничните пунктове с Гърция и очаква след този разговор да има ответна реакция.

По думите на Борисов "подобно нещо няма и в Сомалийския залив".

Той добави, че е изпратил официално писмо до гръцкия премиер Георгиос Папандреу, защото в ситуацията Гърция нарушава много от директивите на ЕС.

Още по темата

Премиерът Борисов каза, че в писмото си настоява протестите да не излизат от границите на Гърция. "Да си затварят и пристанищата, ако искат, и да видят какъв отпор ще имат", добави премиерът.

Борисов посочи, че е искал от Гърция да "отпуши" нашите гранични пунктове. Има подписан договор с ЕС, който посочва свободното предвижване на товари и стоки, каза Борисов.

Премиерът добави, че иска още днес Барозу да се намеси.

По думите на Борисов една седмица се изяснява има ли конфликт на интереси с Румяна Желева, а в същото време се нанася тежък конфликт на интереси върху икономиката на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Ани преди 14 години
Браво на Бойко Борисов, аз гласувах за него и не съжалявам. В момента съм в Гърция и не мога да се прибера. Дано Бойко Борисов да успее.
71
0
 
1
 
! Отговори
Dan До 68 преди 14 години
Пич ако искаш да минеш за "случайно пишещ", поне се съобразявай с размера на коментара... иначе да прав си както това ,че слънцето изгрява от изток..има и много други примери, стачката на французите против повишаването на цените на горивата... и т.н и т.н. ама е малко плоско...
70
0
 
1
 
! Отговори
EC преди 14 години
Vzeli ste da pi6ete i normalni komentari.Pozdravleniq.
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Евала Бойко само така . Ако бе Станишко само щеше да получи подкуп и да се затраеТака се защитава държава.
68
0
 
1
 
! Отговори
До Nobody преди 14 години
Евала за уместния коментар. Аз само ще допълня...ние, като сме такива ербаплии що не идем да стачкуваме...знаете ли що...щот сме съгласни да бутаме рушвети на *** плужаци по разни държавни инстанции..да ги правим богоизбрани, а ако не дай си боже, някога някой корумпиран мазник, бъде разобличен, потриваме доволно ръчички и се радваме в захлас....но продължаваме да търсим най-късия път до всеки проблем давайки мръсни пари на хора, които после наричаме мошенници...и докато има хора, които срещу 1% дадени пачки, правят останалите 99% и всички ние го знаем това и се примиряваме, не трябва дума да обелваме за съседите ни, които дори и да не харесвам като цяло, ги уважавам именно, защото отстояват желанията си не под масата, индивидуални и ако мине номера, а достойно, по мъжки...не С ЦИГАРА В УСТА или АЙ ДА ПИЯ САМ СТУДЕНА ВОДА, ДОКАТО НЕ МИ Я СЕРВИРА БОЙКО или ... абе...има ли въобще смисъл да пиша каквото и да е, като кервана и без мен ще продължи да си се клати в посоката, определена му от тия дет` са яхнали камилите....
67
0
 
1
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Абе, момче, кое е по-лесно, бързо и ефикасно и сработва веднага- да блокираш 4 (четири) гранични пункта или всичките си възможни пристанища, при почти еднакъв ефект от двете упражнения? Нали, ако не пуснеш стоката на границата на влизане, ти на практика частично блокираш и пристанищата, които я обработват на излизане? Сега по-ясно ли е или да ти го нарисувам?
66
0
 
1
 
! Отговори
некой друг преди 14 години
И Dan, и Nobody до някъде са прави.Това не означава че ние нямаме право да поискаме компенсации за загубите- все пак е блокирана НАШАТА граница. Без значение какъв международен път минава от там. И загубите явно са най- големи именно за нашата страна. А до всички, които обвиняват Борисов в популистка политика: http://***.bg/view_article.php?article_id=466906
65
0
 
1
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Абе пиле първо ти за претоварване чувал ли си и второ като изнася за Египет германеца какво прави не разтоварва на порт Солун или Пирея?????? Или хваща магистралата през Средиземно море??? Да си блокират пристанищата нали това говориме ако не си разбрал...А защо губят БГ фирмите..ами защото превозвача трябва да докара керемиди от Котали или спагети от Атина или портокали от където си поискаш за това губят БГ фирмите...а европейците им дреме на..ти изкара ,че всеки всеки 2-ри ТИР от ЕС ..писна ми
64
0
 
1
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Не е лесно, ама дай пак да пробваме. Защо страдат българските фирми, бе? По твоята логика на юг има път кеф ти през Турция, кеф ти през Македония и Албания с излаз на море. За чий изобщо страдат българските фирми? И ще съм безкрайно благодарен, ако спреш да ми завираш думи в устата. Ако не се лъжа, дал съм пример с германец, изнасящ в Египет, а не в Италия. Ще те помоля да не изпадаш в бяс и да спреш да четеш избирателно.
63
0
 
1
 
! Отговори
Dan явно до никой преди 14 години
Абе пич не ти ли омръзна да се правиш на неразбиращ този маршрут както го наричаш до къде води??????? До пристанище Варна ли????? Или е пряк път до Турция и от там до Египет или....Германците го ползват за да изнасят в Италия???? Нека си протестират хората ама да си блокират техни си вътрешни маршрути... които забележи са продължетние на такаважният маршрут минаващ през БГ!!!!!!!!!
62
0
 
1
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Български фирми страдат поради същата причина, поради която страдат и румънски, да кажем. КАПИШ? Това носи ли някакво успокоение в изтерзаната ти душа?
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Именно, съгласна съм с Dan-въпроса тук е "Защо да страдат български фирми при гръцки протести"..
60
0
 
1
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Последно, щото очевидно няма да поумнееш.На гръцката граница стачкуват селскостопански производители. Ако не вдяваш и ти е по-лесно - това са тея, дето копат домати, краставици, портокали и маслини. Не тея, дето имат цехове в БГ. И те, също като нашите тютюнопроизводители, искат да продължат да се занимават с каквото и до сега - да си копат доматите, краставиците, портокалите и маслините, но за целта да получат едни пари. Те не могат да блокират гръцките предприятия, изнесени зад граница. Те и не искат да блокират гръцките предприятия, изнесени зад граница. Те блокират основен европейски търговски път. Един германец, ако изнася нещо в Египет, минава през България и Гърция, а не през Италия, защото морският път е по-дълъг и от там по-скъп и не през останалите държави, защото е свързано с излизане от ЕС и допълнителни главоболия. И по този начин си осигуряват отзвука на всички, които по една или друга причина ползват този маршрут. А те са много. И това, че не сме се възползвали до сега от тая работа си е наш проблем и лежи на съвестта на всичките от последните 20 години, начело с любимите ти комунисти. Ама на гърците не им дреме, те искат отзвук, а не да се скарат с точно определени комшии, понеже те си траели.
59
0
 
1
 
! Отговори
Dan преди 14 години
А по отношение на политизацията на въпроса ти започна справка коментар 12....не се прави на хрисим не разбран човеколюбец, боята Ви избива в коментарите... а аз че подкрепям ГЕРБ... мисля че който ми е чел коментарите го знае, и то не безрезервно като Вие вашата мила крадлива партия! Та темата тук както неумело се опитваш да изместиш е "...защо да страдат БГ фирми, при гръцки протести!!!!!!!!!" КАПИШ?
58
0
 
1
 
! Отговори
Dan до той си знае преди 14 години
Страшен коментар и пак се правиш на пръднал в автобуса...Твоето недоносче не знаеше, че стоките от Италия за Гърция и обратно както и за Испания и...ама боже всичко минава през България ей ти си на път да ни направиш най-значимата държава за Гърция... И гръцките фирми които си изнесоха производството в България, за колбаси шивашки и какви ли не ...трябва да изнасят да речем за Германия не директно от фабриката си в БГ а трябва да минат задължително през Българо-Гръцката граница, невероятен ум!!!
57
0
 
1
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Юр-dan-е, ти си жив пример за "Ти му думаш, оно рупа ли, рупа". Освен дето четеш избирателно.Явно ти е много мъчно за БСП, щом ги вреш навсякъде. Недоносче мое, излез на първия пазар и виж дела на гръцката стока там. След което излез на италиански или турски такъв и направи същото. И пак си дай сметка кого наказват стачкуващите, като блокират износа точно на тази граница. Собствената си икономика, моето момче. Гърция е тотално фалирала държава и зависи от Европа. И затова прави сечено на Европа. Удрят там, където боли, а не (както на тебе ти се иска) там, където е безнаказано. Навсякъде е безнаказано, до тук няма изплатени компенсации за стачка, както по-долу отбеляза някой. Ама нали мускули требва да се въртят...
56
0
 
1
 
! Отговори
до belle преди 14 години
Убавице, блондинчице :) Защото помниш колкото до следващото бананче. Или Бойко така те е заслепил, че си загубила ума и дума?Още при предишното блокиране на границата от тия същите България постави остро въпроса за компенсации. Даже бяха ги обосновали и с претенции на превозваческите фирми за нарушени конкретни договори за доставка. Не като Бойко - да си говори ей така. И тия 10 млн. май бяха сумата тогава. Споменали Му за предишния случай, тя Му останала в главата и Той я ръси. Ей тъй...
55
0
 
1
 
! Отговори
1212 преди 14 години
БЪЛГАРИТЕ СА СТРАХЛИВИ КОЛКОТО И ДАГИ МАЧКАТ ТОЛКОВА ПО ПОСЛУШНИ ЩЕ БЪДАТ
54
0
 
1
 
! Отговори
Dan преди 14 години
В коментар 12 ти сам без никакво основание казваш че не са ги подучили гръцките комунисти да правят сечено на нашия премиер, а в последния твой коментар излиза ,че едва ли не друг го е казал и всичките ти усилия са за това да разберем, че не е така не е насочен протеста срещу премиера ни бих казал браво откри топлата вода....абе ти шизофреник ли си или си от манипулативното ядро на БСП?
53
0
 
1
 
! Отговори
ББ баламосва преди 14 години
Щетите от стачки нито не подлежат на компенсации, нито на осигуряване. ББ пак баламосва публиката, че някой ще ни даде пари заради гърците.