Топикономист – българин, съветва Борисов

Проф. Илиян Михов от години преподава във Франция
20 яну 2010 14:39,
95
Топикономист – българин, съветва Борисов
Илиян Михов. Снимка: insead.edu

Професор по икономика във Франция ще съветва занапред премиера Бойко Борисов.

Илиян Михов, който от години преподава макроикономика в INSEAD – елитно френско бизнес училище, сяда в стола на Кристалина Георгиева, която заминава като еврокомисар в Страсбург.

Преди месеци Икономическият департамент на университета в Кънектикът нареди двама българи в Топ 1000 на топикономистите в света.

Челното 99-о място бе отредено за настоящия ни финансов министър Симеон Дянков, докато средата на таблицата –  564-то място е за Илиян Михов.

Упорити слухове твърдят, че двамата – Дянков–Михов, са в основата на икономическата и финансовата програма на ГЕРБ.

Илиян Михов е учил в САЩ, завършил е бизнес администрация в Университета в Южна Каролина, продължил е образованието си в университета в Принстън, където през 1996 защитава докторска степен.

В същия университет преподавател е бил настоящият ръководител на Федералния резерв Бен Бернанке.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като е топ 1000 икономист ,ще върне от скрапта заводите или ще съжеви изкланите крави и буреняслите нивя ? Без основа която да носи приходи от производство България оправия НЯМА.Нито метрото нито мола нито китаиските марки които внасяме ще ни помогнат.
8
0
 
0
 
! Отговори
bonev преди 14 години
to tove4ca 6te e kadaren, amaaaa 6te ima li koi da go slu6a ????????
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
гуньо, ти си 'де завършил бе, мамин? Сигурно в "световно" признатия университет на Горно Надолнище, а?
6
0
 
0
 
! Отговори
ники преди 14 години
А в класацията на престъпниците сме далече по - добре представени! Като се почне с : за първи път използуван самолет за бомбандировки; държахме близо 40 г. палмата за най - кръвополитния атентат / св. Неделя/; и в настоящия момент такива велики бизнесмени като - Божков, наследниците на Павлов и др.
5
0
 
0
 
! Отговори
муньо преди 14 години
Защо му слагате минуси на колегата гуньо?Унито в Кънектикът за САЩ е като този в Бяла Слатина за България.
4
0
 
0
 
! Отговори
гуньо преди 14 години
Мдааа,ето от къде идва голямата гордост на пицаря. "Суперавторитетната" класация на "световно" признатия икономически департамент на "първокласния" университет в Кънектикът.
3
0
 
0
 
! Отговори
Ха-хааа! преди 14 години
Авторитет назаем! Нов внос :)Защото в България лъснаха компетентните *** на ББ, Цацка, Фидоска, Любо Мозъко, за. министъра на правосъдието, Руменцето ....И те ви те - кризисен PR.А вие си вЕрвайте в непогрешимостта Му.
2
0
 
0
 
! Отговори
Ехооо, комуняги-и-и преди 14 години
"Преди месеци Икономическият департамент на университета в Кънектикът нареди двама българи в Топ 1000 на топикономистите в света.Челното 99-о място бе отредено за настоящия ни финансов министър Симеон Дянков, докато средата на таблицата 564-то място е за Илиян Михов."На кое място викате е вашият *** Орешарски, а? Нещо не чувам *** глъч
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
двама българи в Топ 1000 не бих казал , че е кой знае каква гордост при условие,че има сто и няколко държави като голяма част са аборигенски.