Топикономист – българин, съветва Борисов

Проф. Илиян Михов от години преподава във Франция
20 яну 2010 14:39,
95
Топикономист – българин, съветва Борисов
Илиян Михов. Снимка: insead.edu

Професор по икономика във Франция ще съветва занапред премиера Бойко Борисов.

Илиян Михов, който от години преподава макроикономика в INSEAD – елитно френско бизнес училище, сяда в стола на Кристалина Георгиева, която заминава като еврокомисар в Страсбург.

Преди месеци Икономическият департамент на университета в Кънектикът нареди двама българи в Топ 1000 на топикономистите в света.

Челното 99-о място бе отредено за настоящия ни финансов министър Симеон Дянков, докато средата на таблицата –  564-то място е за Илиян Михов.

Упорити слухове твърдят, че двамата – Дянков–Михов, са в основата на икономическата и финансовата програма на ГЕРБ.

Илиян Михов е учил в САЩ, завършил е бизнес администрация в Университета в Южна Каролина, продължил е образованието си в университета в Принстън, където през 1996 защитава докторска степен.

В същия университет преподавател е бил настоящият ръководител на Федералния резерв Бен Бернанке.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
***, пак газ пикаете! На такива *** като вас никога не може да се угоди, назначил го - не знам какъв си бил, ако не го назначи - що не го е назначил. За смях на гаргите ставате
28
0
 
0
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Аз пък мога да ви извадя класации от други уни-та, дето ги няма и двамата. Ама това е без значение, повече ме интересува друго - Бойко да не е нещо сърдит на Симо, та си взима допълнителен съветник?
27
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 14 години
няма да се уморя да повтарям - ИЗГОНИХА КАДЪРНИТЕ, за да се ширят! но сега им стана тясно! поогледайте се и сега - пожарната премиер - топикономиста съветник, шеф на международната банка - и тя прогонена от милата Р'ОДИНА - илюстрация на случлилото и случващото се в тази помийна яма! само партизаните са тук и са управляващи на всичкото отгоре!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За единия нямам и намерение да те оборвам. Човека си е всепризнат и доказан професор. А за другия няма нужда пък да те оборвам, той всеки ден сам те оборва :):)
25
0
 
0
 
! Отговори
учила в бг преди 14 години
Точно това се запитах и аз: кой излизаше да учи навън преди демокрацията и как... и ми стана тъжно
24
0
 
0
 
! Отговори
johnnie преди 14 години
Браво! Такива хора ни трябват - кадърни и начетени.
23
0
 
0
 
! Отговори
niakoi преди 14 години
vreme e mediite da zapochnat da pishat po-smisleni i po-kritichni nesta kum pravitelstvo, prokuratura, sudebna sistema, MVR i t.n.Ne go ponasyam Slavi, no vchera pravilno se izkaza, che MEDIITE V BG SE MANIPULIRAT OT VLASTTA!!!...a loshoto e che koito kontrolira mediite, kontrolira obstestvenoto mnenie a ot tam i ovcete v BG (90% ot Bulgarite ne mogat da misliat i sa mnogo lesno manipuliruemi)
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти имаш ли понятие по макроикономика? Кажи къде преподаваш, работиш или там каквото правиш, да прочетем за теб в Уикипедия какво можеш. Защото то така на думи и баба знае да си говори каквото и падне. Аз пък казвам, че двамата икономисти са супер-икономисти. И аз съм икономист и затова го казвам. Хайде обори ме.
21
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Българите сме странен народ, появява се кадърно момче завършило докторска степен в Принстън, а вие започвате да го хулите. Аман.... и после пак се оплаквайте. Като имате 2гр мозък и по цял ден стоите пред компютъра и пишете глупости как искате да просперирате?
20
0
 
0
 
! Отговори
аре бе преди 14 години
още една милиционеро-болшевишка-ДС кратуна!още като му видиш тъпата мутра и можеш да се досетиш кво има в тъпата си кратуна!омръзна ни от *** милиционерски *** учили на запад!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Шуробаджанак. Като гледам не е учил в България а годините му говорят за това че мама и тате са крали здраво от държавата за да се изучи в чужбина. Кой в тези години е имал пари да си изпрати детето да учи на запад ?
18
0
 
0
 
! Отговори
А преди 14 години
Просто нямам думи от всичко това, като са толкова добри икономисти , защоне направят по - добрия план за оцеляване на тази искуствена за България криза , а всичко увеличиха ,само където заплатите са ниски и безработицата е голяма . Това ли е ББ който прави всичко за народа .Несъм привърженик на нито една партия , но става поредната излъгация за народа ,господ да ние на помощ
17
0
 
0
 
! Отговори
Lili преди 14 години
Ала бала са тия класации.В Принстън завършили тия и ония.Я погледнете черепа,Гриша ганчев,те да не завършили университетите в Принстън или в Южна Каролина,ами Киро ***,ами братята построили южното черноморие,а семейство Баневи,ама са милионери,има ги в класациите .Ето Доган- социолог човека,ама20 години не стигнаха за да му преброят богатствата. Той дори нищо не работи,греша ли-някой да го е видял в Парламента?А да бе той лежал в затвора и затова сега може да не работи,какъв тапигьозлъ.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Унито в Кънейтикът :) е тооолкова непонятно за неграмотните *** дето клакьорстват тук хипнотизирани от техния Велик Бойко. Само ще им кажа че въпросния Илиян Михов (бидейки класиране 564-ти някаде си) е на светлинни години по компетеннтност от тоя *** и самозванец Дянков (99тия :):) ). Това е без съмнение за всеки който си има и малко понятие от макроикономика.Писнами да слушам за *** и безмислени класации. Икономиката не е спорт. А Дянков всъщност има "качества" да е следващ "Желева"
15
0
 
0
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Страшно племе сме ей,явно сме надарена нация след като имаме: световен шампион по шах-мат, Зланта обувка, носител на императорската купа по сумо, световен рекорд на висок скок за жени, лекоатлети (като Данчо), втори на планетата по волейбол,4- по футбол,щангисти,борци,гимнастички, изобретателя на компа,на самолети участници в ЦЕРН,преподаватели къде ли не доктори и...много злоба и завист,е няма да се оправиме скоро, как пък веднъж не им се обърна езика на плюещите да кажат БРАВО....
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ники какво общо имат бомбандировките и престъпноста ?Явно трябва и нов министър на образованието ,че не са ти обяснили ,че по време на воина нестава да съдиш рози с които да посрещаш радостнатта враждебна армия.
13
0
 
0
 
! Отговори
рефреш преди 14 години
дано новите юпита да не са като тези от ндсв
12
0
 
0
 
! Отговори
аскер преди 14 години
беше ми аскерлия добър човек...
11
0
 
0
 
! Отговори
Gabara преди 14 години
Да не е професор като Желева?Челното 99 място за хер Флик!? Ще умра от смях :))))
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Упорити слухове твърдят, че двамата ДянковМихов, са в основата на икономическата и финансовата програма на ГЕРБ." Малко ни е Дянков та сега ще са 2-***. Ще слушаме велики антикризисни мерки - "вдигане на данъци и акцизи"(за обикновеноя човек) и "стимулиране на бизнеса с невдигане на данъците"(наследени от Орешарски)