Стачката май спря! Отвориха Кулата–Промахон

Гръцките фермери клекнаха пред премиера Борисов
22 яну 2010 17:01,
151
Стачката май спря! Отвориха Кулата–Промахон
Снимка: Булфото

След 5-дневна блокада гръцките фермери склониха да отворят ГКПП Кулата–Промахон.

Това заяви ръководителят на стачния комитет след срещата му с премиера Бойко Борисов, който спешно пристигна, за да успокои нажежените страсти на граничния пункт.

До обед колоната от тирове достигна до с. Марикостиново, което е на около 5 км от пункта.

За момента границата е отворена. Гръцките тракторите са отдръпнати встрани и границата може да бъде премината. От гръцка страна опашката от камиони е около два километра.

Преди минути и премиерът на Гърция Георгиос Папандреу отправи призив към протестиращите да вдигнат блокадите и да участват в диалога за новата земеделска икономика.

Премиерът заяви, че е дошъл краят на отпускането на средства за временни решения, след които земеделците отново се вдигат на протести, а е дошло времето за радикални промени, които ще дадат сигурност и бъдеще на гръцкия земеделец.

Папандреу каза, че блокадите създават проблеми на Гърция и накърняват сериозно образа й пред света.

Думите му идват, след като Европейската комисия настоя гръцките власти да осигурят свободно движение на стоки през българо-гръцката граница.

От Брюксел увериха, че следят развитието на случая, но не могат да вземат отношение по евентуални български искове за компенсации.

По-рано днес Бойко Борисов обяви, че България е започнала процедура за иск с компенсации срещу Гърция заради блокадите по границата.

"В момента Гърция нарушава договорите си с ЕС, но ние сме пряко потърпевши. Ако това го правеше България, считайте, че много, много, много тежки санкции веднага щеше да получи.

Всеки час искът на България нараства, защото всеки тир, който спира на границата, допълнително иска 400 евро", каза той”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Я почети малко за боевете при Дойран, пък тогава се изказвай .....
41
0
 
0
 
! Отговори
до Неклякащия преди 14 години
Прочети , запознай се с историята на България , тогава се изказвай . Не се ли уморихте да изкарвате българите некадърни , глупави , слаби и прочеи ... Новата история след освобождението ни доказва , че византииците си ги мачкаме където ги хванем , да не говорим за 1во и 2ро българско царство .
40
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 14 години
Неклякащия разбих се от смях като ти прочетох коментара. Май са те късали здраво по история :)))))))))))))) Коя ли битка сте печелили срещи нас последните 1000 години се чудя? :)))))))))))))))))) Ще те открехна "грък" е синоним на нещо нищожно, без съществено значение, докато БЪЛГАРИН е нещо ВЕЛИКО! Запомни го това и добре го научи да не те карат да клякаш някъде много пъти. :))))))))
39
0
 
0
 
! Отговори
samo pitam преди 14 години
накой наистина ли вярва, 4е фермерите са се спекли от боко. едва ли някой от тях е 4увал за него. това, 4е е нонстоп по телевизията не зна4и, 4е в Гърция го гледат. не защитавам фермерите, напротив! коментирам заглавието, много е забавно. много ми хареса коментара за Мастър Йода! Явно СИЛАТА е с него
38
0
 
0
 
! Отговори
НЕКЛЯКАЩ преди 14 години
ГРЪК ПРЕД БЪЛГАРИН НИКОГА НЕ Е КЛЯКАЛ И НЯМА ДА КЛЕКНЕ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВИНАГИ СЕ Е СЛУЧВАЛО ОБРАТНОТО!
37
0
 
0
 
! Отговори
Браво! преди 14 години
Хайде плюйте, бе, ***!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АРЕ ПЛЮЙТЕ СЯ ТУМОРИ ЖАЛКИ МРЪСНИ !!!!!!!!!!!!!
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АРЕ ПЛЮЙТЕ СЯ ТУМОРИ ЖАЛКИ МРЪСНИ !!!!!!!!!!!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
СФ преди 14 години
Ходът на Борисов може и да не им хареса на гръцките власти, но да си бяха размърдали *** по-активно. Какво да прави премиерът? Да стои и да хленчи само? Че то такива премиери си имахме до сега. При предишната стачка какво се случи? Търпяхме си като волове. Хайде стига.
33
0
 
0
 
! Отговори
баба Хакерка-Гърция преди 14 години
Бойко Борисов във случая наистина помогна на гръцките фермери. С иска за компенсации и положителния отговор от страна на ЕС, гръцкия мин. председател побърза да покани на разговор стачкуващите, които са благодарни на Бойко Борисов, за който преди минути по телевизията им се изказаха много доволни стачкуващи фермери. Добър и хитър ход на Бойко, за което трябва да получи поздравление и да продължи в същия дух. На хитри гърци само с хитри ходове, а и добра печалба за България. Да се разрови малко и из архивите, че може да успее да си приберем и компенсациите от ембаргото на бивша Югославия и от войната на НАТО със Сърбия.БРАВО БОЙКО!
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЕЕЕ ТО НЯМА ТАКОВА БЛИЗАНЕ-КЛЕКНАЛИ ПРЕД БОКО-ХАХАХАХАХАХА
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей ГЕРБерска подлого!!! Твоя велик и незаменим бащица да не мислиш, че ще е вечен?
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ооооо поредният многознайко от чужбина....
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не съм гласувал много отдавна ...Само ви гледам сеира / от чужбина/
28
0
 
0
 
! Отговори
СФ преди 14 години
Не пич! Изобщо не смятам, че са клекнали пред Бойко. Но, че са клекнали, когато фалиралата им държава е заплашена от дело в съда, което няма как да спечелят - в това съм по-сигурен. Номерът е да им го кажеш в очите. И друг път съм имал взаимотоношения с византийци - много са велики ако са се ос*али и не стоят очи в очи с теб.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе *** досега рева тука що затварят границата , сега когато правителството постигна нещо -ревеш ''ама пак ще я затворят те '' - Хем си червен *** , хем си ненормален ...
26
0
 
0
 
! Отговори
До 25 преди 14 години
Ти пък защо си мислиш, че си във властта
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мили червени *** - да сте здрави и живи /ама никога повече няма да дойдете на власт /
24
0
 
0
 
! Отговори
пешо преди 14 години
Бойкот на всичко стоки от Гърция
23
0
 
0
 
! Отговори
www преди 14 години
хехехе, не се лъжете. Фермерите ще затворят пак границата. Няма да позволят всички да останат с чувството, че са клекнали пред Борисов. Иначе това беше глупав ход на ББ. ББ е премиер на България и това, което направи няма да се хареса на гръцките власти.