Стачката май спря! Отвориха Кулата–Промахон

Гръцките фермери клекнаха пред премиера Борисов
22 яну 2010 17:01,
151
Стачката май спря! Отвориха Кулата–Промахон
Снимка: Булфото

След 5-дневна блокада гръцките фермери склониха да отворят ГКПП Кулата–Промахон.

Това заяви ръководителят на стачния комитет след срещата му с премиера Бойко Борисов, който спешно пристигна, за да успокои нажежените страсти на граничния пункт.

До обед колоната от тирове достигна до с. Марикостиново, което е на около 5 км от пункта.

За момента границата е отворена. Гръцките тракторите са отдръпнати встрани и границата може да бъде премината. От гръцка страна опашката от камиони е около два километра.

Преди минути и премиерът на Гърция Георгиос Папандреу отправи призив към протестиращите да вдигнат блокадите и да участват в диалога за новата земеделска икономика.

Премиерът заяви, че е дошъл краят на отпускането на средства за временни решения, след които земеделците отново се вдигат на протести, а е дошло времето за радикални промени, които ще дадат сигурност и бъдеще на гръцкия земеделец.

Папандреу каза, че блокадите създават проблеми на Гърция и накърняват сериозно образа й пред света.

Думите му идват, след като Европейската комисия настоя гръцките власти да осигурят свободно движение на стоки през българо-гръцката граница.

От Брюксел увериха, че следят развитието на случая, но не могат да вземат отношение по евентуални български искове за компенсации.

По-рано днес Бойко Борисов обяви, че България е започнала процедура за иск с компенсации срещу Гърция заради блокадите по границата.

"В момента Гърция нарушава договорите си с ЕС, но ние сме пряко потърпевши. Ако това го правеше България, считайте, че много, много, много тежки санкции веднага щеше да получи.

Всеки час искът на България нараства, защото всеки тир, който спира на границата, допълнително иска 400 евро", каза той”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
НЕКЛЯКАЩ преди 14 години
ОТ ТВОЯТА УСТА-В БОЖИИТЕ УШИ!ДАНО ДА СЕ ОСЪЗНАЕМ И ДА СЕ ОБЕДИНИМ НАЙ-НАКРАЯ,ЗА ДА ЗАГЪРБИМ ЦЯЛАТА СИ КОМПЛЕКСАРЩИНА!
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БАТ БОКО БОРИСОВ-АРМАГЕДОН,АВАТАР,ГОЛЯМАТА ИНКА,ВЛАСТЕЛИНЪТ НА ПРЪСТЕНА,007,КРАЛЯТ СЛЪНЦЕ-НАШ БОКО,БАЩИЦАТА НА ПЛАНЕТАТА!АКО НЕ Е ТОЙ СМЕ ЗАГУ
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма страшно гърция затъва, все повече и повече, до 5-6 години техните мустакати майки ще ни чистат кенефите
59
0
 
0
 
! Отговори
оскар преди 14 години
предлагам борисов за премиер на гърция а защо не и на целия европейски съюз
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоа с Хаитито изкърти всичко къртещо се...
57
0
 
0
 
! Отговори
пнваяшуи преди 14 години
Един е Хайдут Бойко, страж и гарант за свободата на целия свят! Всички се плашат от него и го слушат! Бре, голяма работа бил тоя разбойник! И чисто минало има-нали изтреби всички, които му знаеха кирливите ризи! Сигурен съм, че и той е ходил едно време да "ЗАСТРАХОВА" по домове и фирми! Какво да очакваме от ***?
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЧИСТИМ ЛИ ИМ КЕНЕФИТЕ?ПЛЕВИМ ЛИ ИМ НИВИТЕ?ВЗЕМАМЕ ЛИ ПЕТ ПЪТИ ПО-МАЛКО ПАРИ ОТ ТЯХ,ДОРИ КОГАТО ИКОНОМИКАТА ИМ Е В КРИЗА?ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ ЛИ ГЪРЦИТЕ СВОБОДНО В ЕВРОПА!ОТГОВОРИ ЗА СЕБЕ СИ "ХАКЕРКЕ".ДОСТОЙНА СИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СЪС ЗАКЪРНЯЛОТО СИ МИСЛЕНЕ,ПОНЕ НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ!
55
0
 
0
 
! Отговори
Супермен преди 14 години
Няма да се учудя ако продажните медии ни кажат утре, че ББ е решил и кризата в Хаити. Крайно време е да се прояви и там.
54
0
 
0
 
! Отговори
НЕКЛЯКАЩ преди 14 години
КОЛКО МАЛЪК И КОМПЛЕКСИРАН МОЖЕ ДА БЪДЕ БАЙ ***?КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ ВИ МИ СЕ СТРУВА-БЕЗКРАЙНО!
53
0
 
0
 
! Отговори
баба Хакерка преди 14 години
В случая клекнаха и гръцките журналисти дори го признават, макар че премиерът им скърца със заби... А за историята... чети малко повече и ще резбереш - като почнеш от Кубрат,а по-рано от Атила, минеш през Тервел и Самуил, та до наши дни...
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко пак си е платил за реклама...изпратил е смс :))))
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Я пак? Пред кого са клекнали? Ейййй, нема да престанат наколенките пред премиера! Хора, разберете че те са последното нещо от което има нужда той сега....
50
0
 
0
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 14 години
Аве *** *** и не знам си още какъв бил, няма значение отиде и пуснаха камионите. Ако беше онова *** Станишев щеше да мънка като мишок.Не винаги от най-умните хора излизат добри държавници.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
България се намеси за да реши гръцките проблеми.
48
0
 
0
 
! Отговори
НЕКЛЯКАЩ преди 14 години
ИСТИНАТА БОЛИ ПРИКАЗЛИВКОВЦИ-ПОГЛЕДНЕТЕ ОТКРИТО И ЧЕСТНО ФАКТИТЕ,ПРИЗНАЙТЕ ПРЕД СЕБЕ СИ,ЧЕ СМЕ НАЙ-БЕДНИ И ИЗОСТАНАЛИ ОТ ЦЕЛИЯ ЕС И ЩЕ ВИ ОЛЕКНЕ!КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ЗАГЪРБИТЕ КОМПЛЕКСИРАНОТО СИ ЕГО!
47
0
 
0
 
! Отговори
пнжмя преди 14 години
колко е млада ***?
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ВМЕСТО ДА СИ АНАЛИЗИРАМЕ МИЗЕРНИЯТ ЖИВОТ,ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕ БИЕМ В РУНТАВИТЕ ГЪРДИ-ИСТИНАТА БОЛИ,НО ВСЕ НЯКОГА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗРЕЧЕНА НА ГЛАС!
45
0
 
0
 
! Отговори
хнтмя преди 14 години
Той май не кляка, а сваля гащите си и се наваля гърбом към мръсната византийска гад! Срам ме е от такива псевдобългари! Айде марш при византийците!
44
0
 
0
 
! Отговори
НЕКЛЯКАЩ преди 14 години
ДАДЕ,ЗАТОВА *** ИМ ЧИСТИ *** ЗА ЕДНА ДЕСЕТА ОТ ДОХОДА ИМ,ВАШАНТА РАБОТА Е НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ,САМО НА СОФРАТА СМЕ СИЛНИ-ТОВА Е ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ!
43
0
 
0
 
! Отговори
bh jlas преди 14 години
+Срам! Институциите не работят нарочно, за да може Божествения Борисов САМ, под погледа на венцехвалебствените му репортери, ТОЙ, и само ТОЙ ЕДИНСТВЕН да разреши проблема!!! Бива, бива, ама чак такава простащина не бива! ХАЙДУТ БОЙКО, подавай си оставката моментално!!!!!