Кабинетът "Борисов" обсъжда наследника на Нанев

Прокуратурата подгони досегашния министър за закупуване на ваксини
7 апр 2010 08:43,
25
Кабинетът "Борисов" обсъжда наследника на Нанев
Снимка: БГНЕС

Очаква се правителството да обсъди днес кандидатурата на нов министър на здравеопазването.

Досегашният министър д-р Божидар Нанев подаде оставка, след като стана ясно, че прокуратурата е повдигнала обвинение срещу него.

Още по темата

То е заради сключени през декември миналата година две неизгодни сделки за доставка на лекарства – антивирусни препарати "Тамифлу".

От това, според обвинението, е произлязла вреда за Министерството на здравеопазването общо в размер на над 2.4 млн. лева.

По данни на прокуратурата тази доставка е била поръчана след края на грипната епидемия, а договорът е сключен седмици след като министерството е разполагало с информацията за по-изгодната цена, предложена от Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И аз съм от малък град, но не оправдавам закупуването на супер скъпа апаратура от малките болници, защото тя не им е нужна. А досега има доста случаи такива. Така, че такава реформа...със закриване на болници е супер ***. Тя не почива на реалността. Не се търси причината, а се лекува слведствието.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
е Борисова бе то се знае още преди 3 дни
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
само вижте го какъв "красавец" е! супер неприятна ТИКВА.
22
0
 
1
 
! Отговори
Dan до 19 анонимен преди 14 години
Седем статий по на долу има "новина за лекарската стачка" със заглавие "Лекарите започват протеста си кротко" , ама някой трябва да си направи труда да прочете щото явно е по-лесно да се плюва! Иначе в статията пише кой кога и как ще стачкува но не пише ЗАЩО!?
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Оправете си подзаглавието - Тамифлу не е ваксина, а антигрипен препарат. Има го на хапчета и сироп. Ваксината представлява превантивна мярка, докато Тамифлу се приема след това :)
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
защо не арестуваха така артистично и министър Нанев
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо няма новина за лекарската стачка?!? Лекарите ли са по-важни, или министъра?
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много безхаберници, много нещо. Вместо да закрият измислената здравна каса, което нито може да събере пари, нито знае как да ги харчи, тръгнали болници да закриват.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Интересно защо няма новина , че докторите в цялата страна днес стачкуват .Някой май много се притеснява да не ядоса "Великия вожд Б"
16
1
 
10
 
! Отговори
yashinaki преди 14 години
Какви са условията в повечето БГ болници (като изключим 4-5 болници в София):- Мизерни условия- Липса на добри специалисти- Мудна реакция- Груб и троснат персонал - повечето се държат все едно си отишъл у тях на гости- Алчни лекари, които ще ти обърнат внимание, само ако си им роднина. - Липса на техникаНакратко - тъжна гледка!
15
1
 
3
 
! Отговори
вЕрвай си преди 14 години
Просто не и е дошъл реда
14
1
 
3
 
! Отговори
ном. 8 преди 14 години
Така е. Аз съм от по-малък град, болницата ни е общинска, облужва близките няколко села. Общо около 30хил. човека, разбира се - намаляващи постоянно. Болницата е изцяло ремонтирана и отвън, и отвътре. Сменен покрив. Дограма. Освежителен ремонт на отделения и основен на едната операционна. 4 нови лаб. апарата + чисто нов рентген. Бърза помощ. Дежурства на личните - 24/7. Няма да ни закрият. Няма защо.Коя друга болница може да се похвали, че е закрита с такива условия и капацитет?
13
1
 
4
 
! Отговори
нас преди 14 години
явно искаш като отидеш в "болница" за настинка да те лекува ветеринар!!! реформата е спешна!
12
1
 
3
 
! Отговори
nas преди 14 години
ти или си луд или си някой екс министър който чака да му повдигнат обвинение
11
2
 
6
 
! Отговори
kk преди 14 години
Не ви трябват болници бе, вместо икона сложете снимката на б.б. и никоя болест няма да припари до вас.
10
1
 
3
 
! Отговори
Антон преди 14 години
До номер 8. Ето за това говорех и аз колега. Само че има много хора, които си мислят, че всяка болница носи спасение.
9
1
 
2
 
! Отговори
Антон преди 14 години
Поне да си беше написал името, *** такъв! Е заради такива анонимни като теб болниците правят фалшиви болнични листове за хоспитализация и диагнози, които не съществуват. Дай заради такива като тебе да плащаме на палатки с червен кръст над входа.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Знаете ли някои болници, за които толкова давате зор, с колко пътеки на здравната каса са работели? С една. В някои по-малки градове всички са лекувани от пневмония, защото работят само по тази пътека и "усвояват" финанси за нея, а лекуват нещо съвсем различно с 3 пъти по-евтини лекарства. Разликата не сме я прибрали ние или Нанев... Всички, дето реват са най-вероятно от София и големите градове. Кажете ми къде в София или голям град има затворена болница???
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе образования теб като ти се налочи по спешност да отидеш до болницата дали няма да "отидеш" до най- близката или ще си избереш някоя по-хигиенична? Аман от *** които не им се е налагало по спешност да отидат в някоя болница в нашата държава че и спамят по форумите с "компетентното" си и "образовано" мнение.
6
0
 
4
 
! Отговори
здрав преди 14 години
Не става дума за пари! Не го ли разбрахте! Искам като отида в болницата да ме лекуват лекари, а условията да са човешки - не като за зоологическа градина. Спрете да си чешете езиците, а се огледайте и признайте пред себе си как искате да изглежда здравеопазването ни. Както преди 10 год., както преди година? Или както в нормална държава?