Радев: Август не е месец за предизборна кампания, нито избори до средата на септември

Вероятността да няма редовно правителство расте с всеки изминал ден
4 юли 2024 19:30, Анисия Иванова
277
Радев: Август не е месец за предизборна кампания, нито избори до средата на септември
Снимка: БГНЕС

Длъжен съм да се съобразявам не само с връчването на мандатите, а и с това кога да бъдат евентуални предсрочни избори. Така че знаете, че август месец не е най-добрият месец за предизборна кампания, нито избори до средата на септември. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

В най-скоро време ще се разбере решението ми, каза Радев. Ще отчета обстоятелствата, така че да не отидем на избори до средата на септември, посочи президентът.

По думите му вероятността да няма редовно правителства расте с всеки изминал ден.

По темата за отказа му да води делегацията на срещата във Вашингтон, Радев каза: „Едва ли има някой, който повече от мен да е настоявал и да е работил за модернизацията на Българската армия, за укрепване на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО, но точно затова считам, че правителството ни дължи обяснение на всички граждани за това какви ангажименти поема от тяхно име за войната в Украйна.

Не съм съгласен с ангажимента за конкретна финансова помощ и то за въоръжение за Украйна, нито с ангажимента за предоставяне на оръжие от арсенала на БА преди да сме получили заместващи образци, обясни Радев. Той добави, че не приема правителството да превръща България „в безсрочен донор за войната в Украйна до крайна победа, забележете“.

Без да има яснота какво означава крайна победа, какво ще ни струва като време, пари ресурси и риск, защото рискът за нас расте с всеки изминал ден от тази война. Не знам дали са наясно какво значи за Украйна да воюва до самата победа. Зад неадекватни и безгръбначни позиции не съм заставал никога, затова отказах да отида във Вашингтон, подчерта Радев. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от Политика
Дончев: Голямата цел на партиите е взаимното унищожение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
0
 
1
 
! Отговори
ИЗБОРИТЕ преди 1 ден
...НА 10 НОЕМВРИ. МНОГО ПОДХОДЯЩА ДАТА. И Е СЛЕД ТЕЗИ В САЩ. ИНАЧЕ ЩЕ ИМА ОЩЕ ЕДНА ВРЪТКА БЕЗ ПОЛЗА.
232
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Мачкай, Румбааа!
231
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
3 % АКТИВНОСТ на ИЗБОРИТЕ срещу ОМРАЗНИТЕ ЕДНИ и СЪЩИ БЕЗОТГОВОРНИЦИ и НЕГРАМОТНИЦИ независимо от КОЯ ПАРТИЯ СА!!!
230
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 228 ГЕРБ/ДПС ни хвърлиха в избори след избори, след избори..., за да омаломощят ПП/ДБ, да паднат процентите им от изборните резултати и накрая диктaтypa на ГЕPБ/ДПС, както беше 13 год. Mpaкoбecни времена!
229
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
КАКВО ЩЕ ЧАКАШ РАДЕВ
228
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
КАК ТАКА БЪЛГАРИЯ ИЗПАДНА В БЕЗВРЕМИЕ КОЙ И ЗАЩО САБОТИРА УПРАВЛЕНИЕТО БЕЗНАКАЗАНО ВЕЧЕ ЧЕТВЪРТА ГОДИНА
227
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Бай Орков е празноглавец. Дьо Гол лош политик ли е бил? Може би най-свестния в историята на Франция. Не "може би", а категорично. И в случая, след като някой говори за интересите, цитирам: България, а в същото време не може да обясни на народа, "какви са аджеба" тези негови интереси, че неговите интереси били военна тайна, би трябвало човек да се замисли за цялата тази шизофрения.
226
1
 
4
 
! Отговори
провинция преди 2 дни
Но другарю президент, те за това заслужават политиците.Август.Няма смисъл да се губи време заради тях.Дъртите муцуни да отстъпят място на младежите които не са корумпета като тях.
225
4
 
0
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 2 дни
Октомври на избори. Третия мандат на Възраждане за да ви подсети за кого да гласувате!
224
1
 
6
 
! Отговори
Бай Орков преди 2 дни
До Анонимен Военен и политик са две взаимно изключващи се тези...Няма как един човек ,който през целия си осмислен живот ,поведението му да е било изграждано под формата на вертикална субординация,един ден да се събуди и да мисли многопластово...Политиката е низ от компромиси ..От военен може да се пръкне само диктатор...
223
2
 
1
 
! Отговори
Юлиян преди 2 дни
Второ:Какво значи до"пълна победа"на Украйна?Може ли да има капка здрав разум,да не говорим за логика в подобна позиция.Това изказване на"отнесен от вихъра"евроатлантик ли е или реалистична,основаваща се на логиката позиция на политик?Как я виждат интересно тази"пълна победа"въпросните"любители на фантастиката"?И дават ли си сметка как ще се случи тя и какво и колко ще струва.Батмани,Супермени и Рамбовци има само във филмите.Супероръжия също."На терен"е съвсем "по другому".
222
3
 
3
 
! Отговори
Юлиян преди 2 дни
Както винаги отговорна и добре аргументирана позиция на Президента.Първо-в това меко казано смутно време,когато на две крачки от теб бушува война,да даваш оръжие от собствения рехав оръжеен арсенал,преди да си получил обещаните нови оръжия,си е жива авантюра.Ако ти потрябват утре?Или"нашето НАТО ни пази"!Нещо като "родната полиция"... на Веско и Цветан.Само да не се наложи да ни молят да излезем масово с "чифтетата" поради "известни липси и недостиг"!
221
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Октоври месец е подходящ за избори.
220
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 220. Много хубав коментар! Не мога да ти сложа +, не работи рейтинга!
219
0
 
5
 
! Отговори
аа преди 2 дни
Хората не гласуват заради големите субсидии на партиите. По-малко гласове, по-малка субсидия, това го чувам не от един, или двама. Партиите се сещат за хората само по време на избори, през другото време ги няма локално, да видят какво става. Кой народен представител има приемен ден за хора от града от който е избран? Никой няма.
218
0
 
5
 
! Отговори
До 215 преди 2 дни
Каква гражданска война ,да си видял някакви протести,че хората не искат да се занимават с Урколадията,е то и за това 70% не излязох да гласуват и сега тия дето си въртяха далавери се чудят как да направят правителство
217
2
 
4
 
! Отговори
До 198 преди 2 дни
Я си разкарай украинските простотии от тук . Това искаме българите
216
2
 
6
 
! Отговори
До 205 преди 2 дни
Е те пишат вече само късно вечер и си мислят,че утре няма да се проверят коментарите и пак да не могат да пишат за известно време,ама може и да стане за постоянно,щото нещо прекалиха с украинската простотия
215
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мен не ме интересува мнението на някакъв дето се пише цървулъъ
214
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не подтиквайте народа към гражданска война , няма нужда от това . Нека скритите сили да поставят България на картата на света където и е мястото . Досегашните лидери вече са изхабени