Руска делегация идва за преговори по енергийните проекти

Виктор Зубков ще обсъди в България "Южен поток" и АЕЦ "Белене"
6 юли 2010 07:10,
92
Руска делегация идва за преговори по енергийните проекти
Строежът на АЕЦ "Белене". Снимка: БГНЕС

Първият вицепремиер на Русия Виктор Зубков пристига на посещение в България за преговори по изгражането на газопровода „Южен поток” и строежа на АЕЦ „Белене”.

В петък премиерите на двете страни Владимир Путин и Бойко Борисов са обсъдили в телефонен разговор реализацията на големите енергийни проекти.

Двамата са се договорили Зубков да посети София за детайлни преговори по тези теми.

Посещението на първия вицепремиер на Русия идва в момент, в който българското правителство дава противоречиви сигнали за бъдещето на съвместните енергийни проекти.

Още по темата

След като дойде на власт през лятото на 2009 година Бойко Борисов обяви, че България спира съвместните проекти с Русия – АЕЦ "Белене" и "Южен поток", за да се справи с договорите на своите предшественици.

През юни българският премиер каза, че страната отказва да работи заедно с Русия и Гърция по проекта за газопровода Бургас-Александруполис и замразява изграждането на атомната електроцентрала.

Дни по-късно обаче той се коригира и уточни, че окончателното решение за тези два проекта все още не е взето и предстои внимателен анализ на икономическото състояние и екологичните рискове.

В неделя министър-председателят заяви, че има много добър диалог с руския си колега Владимир Путин, който го разбира много по-добре от политиците от опозицията.

По думите му между двете държави ще има взаимноизгодни разговори в областта на енергетиката, а България ще търси начини за намаляването на цената на природния газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: АЕЦЮжен поток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От кога пък дърва се "берат", то да не е череши???Да се събират - да, но да се барат!!!
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 4-ще отидеш при баба си на селото, ще разбереш колко струват дърва, как се берат, как се режат и се цепят, и се редят,скъпа гражданко. Всяко удоволствие се заплаща!
22
5
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Голям "разбирач" си? Браво! Само от такива "умници",като тебе сме на тоя хал! И от крадливи комунисти (да не се обидят,че ги пропускам)!
21
2
 
10
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Ти си смешен бе. Точно Тато е този, който разиграваше руските ни господари и милееше за държавата. Друг е въпроса, че времената бяха такива, че покрай него се облагодетелстваха много ***, които сега се наричат БСПари и всякакви други. Точно наследниците на Тато са тези, които заринаха държавата до шията в ***. Серго е този, който може да научи някого как се навежда пред руския ***.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом ще обсъждат детайли, рамката е договорена. ББ получава някакъв си 1% акции от газпром...
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако не се съгласим за договорите, можем да обявим спрокойно държавен банкрут. Това ли искате? Тогава цяла България ще бъде купена за 1 лв. Аз не искам да съм роб, а зависими сме си и сега, само че не го признаваме...
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А сега ББ за чии комисионни ще мисли - за моите или за ЛИЧНИТЕ си???
17
6
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 13 години
Не разбрахте ли , че всичко е пазарлък бе хора ! Яснио е, че ни трябват и газ и петрол !Въпросът е на каква цена ще го получиме ?! До сега комунистите се интересуваха само от личните си комисионни !
16
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Абе, шменти - капели, ха,ха,ха, Борисов.Тато каза ли ти в каква поза се посрещат руските другари.И при целувката гледай да пуснеш език.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако Боко клекне, ще легитимира, като правилна, енергийната политика на капиталистите Овчаров,Станишев и Първанов,които са руското лоби тук в България и защитават корпоративните интереси на Газпром и в частност на *** и сие.....
14
7
 
6
 
! Отговори
шуши преди 13 години
Обективно БГ е на прага на национална катастрофа.Тези дни ще разберем какво прави ГЕРБ за промяна на хода на събитията! Ако подпишат и започне реализацията на трите проекта, ще влязат в историята като "Възродители на БГ" . В обратния случай -- като поредните "Разрушители на БГ", назначени от управляващия сега ЕС "Интернационал на бюрократите и некадърниците" , с поръчение по "световно обективни причини" да доведат държавата до национална катастрофа...
13
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Руснаците ще постигнат своето...Ще раздадат с щедра ръка комисионни /пак/ и всичко ще приключи...Целият инатлък на Бойко се свежда до това...
12
10
 
11
 
! Отговори
кравар преди 13 години
помня само че при предишното правителство нашия премиер ходеше в москва да стъпва на килимчето... пък сега братушките тук на крака......??нещо зор имат май.
11
9
 
17
 
! Отговори
Уууууууууу на ГЕРБ преди 13 години
Прибира се една вечер ББ леко подпийнал у дома.- Бързо давай нещо, че ще повръщам.Цветелина бяга до банята и носи леген.ББ я гледа сърдито.- Не ми трябва вече леген. Нали знаеш, че често си сменям концепциите.*** СЕ!!!
10
13
 
3
 
! Отговори
СССРейчо преди 13 години
Слугата на червената мафия, пазвантинът Бойко Борисов пак ще разгъне килимчетата, ще получава потупвания и ще се съгласява с комунистите бандити от СССР-ето на Путин и БСП-ДС-та на Р.Овч......ГЕРБ са милиционерско-мутренско-чалгаджийска мафия....
9
4
 
5
 
! Отговори
Бойко му швили преди 13 години
Пак ние ще духаме супата, ама този път ще бъде турска!
8
5
 
8
 
! Отговори
Дико Слона преди 13 години
Бойко, нека ги строят в Турция а България после ще купува от БРАТСКА Турция (Ердоган каза ... братския български народ!).Така ще угодим на новите ни чорбаджии.
7
9
 
7
 
! Отговори
Джугашвили преди 13 години
Голям играч е ББ! Тези еквилибристики са нужни за да замаже големите червени енергийни ***
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бургас-Ал - НЕБелене - зависи от ценатаЮжен поток - айде да не си говорим вицове!
5
8
 
12
 
! Отговори
2121 преди 13 години
Бoко, оставка бе, пич! Не разбра ли? Боко - Спираме проектите! Трайчо - Не мога до повярвам, че го е казал (тоя *** пожарникар)Аман от "корекции" - сутринта едно, следобяд друго!