Цветанов към съда: Вижте жертвите на престъпления!

Магистратите внимателно да четат доклада на ЕК, посъветва ги той
20 юли 2010 11:44,
89
Цветанов към съда:  Вижте жертвите на престъпления!
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов посъветва представителите на съдебната система при възможност да се запознаят с жертвите на престъпления.  

Според министъра така магистратите щели да разберат, че присъдите, които са постановили, не отговарят на очакванията и интересите на обществото. 

"По обвиненията срещу тежки организирани престъпни групи, които предстои да бъдат внесени в съда, са събрани достатъчно доказателства", коментира вицепремиерът по повод очакваната критика в доклада на ЕК, според която разследващите все още не събират достатъчно и качествени доказателства.

Още по темата

Според него са обезпокоителни присъдите в сферата на битовата престъпност. Той определи решенията на съда дори като поощрителни.

"Да се надяваме, че всеки в съдебната система ще прочете внимателно доклада и ще направи своите изводи", заяви Цветанов.

По думите му днес съдебната система не отговаря на интересите на обществото и държавата.    
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: МВРЦветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветанов е нагъл, безидеен несретник и поплювко.
66
2
 
9
 
! Отговори
Бате Киро преди 13 години
Вайс, или си много заблуден, или си много ***, мойто момче. Имам една малка надежда, че си непълнолетен и тогава ти е простено.И още, сред коментаторите има агресивни хора, сипещи обиди, призоваващи към диктатура. Защо ли всички са последователи на Цветанов?
65
1
 
12
 
! Отговори
бранимир преди 13 години
Господин Цветанов,попитайте прокуратурата какво стана с полицаите гледащи как ваши гласоподаватели /***/ пребиха до смърт едно момче.Надявам се някой да подскаже на чужди медии да следят това дело, че е по интересно от Лапачини,Чекиджиите,*** и Нещасниците. И още нещо, какво стана с Лъчезар Иванов и Нанев те не са престъпници и няма доказателства за престъпления ли
64
8
 
2
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 13 години
ДО 63 , ти защо се пънеш като магаре на лед бе *** , ясно че си от съдебната система , или си болен от червенката на БСП-БКП .
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За да разбере Ц.Ц. или който и да е друг защо дадена присъда е такава каквато е трябва да седне и прочете Наказателния кодекс и Наказателно процесуалния кодекс. И най-добре да помоли някой да му разяснява какво пише там, а там ВСИЧКО си пише, защото това не е четиво за спортисти.
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
MВР и Съдилищата най-добре с общ ценоразпис да излезнат:некомпетентно събиране на доказателства- 1000лвпускане след 24часа* - 1500лв *не включва закуска и обядразболяване от болест по избор- 2000лвинтимна беседа със съдията - 3200лв без ДДС (не се включва хонорара)и т.н. .........
61
2
 
10
 
! Отговори
Кайзер Созе преди 13 години
Напълно съгласен с мението на Кеф. За съжаление процента на реално виновните бандити и тези, натопени ей така от ченгетата е около 50 на 50. Българските разследващи полицаи са свикнали на манипулират показания и свидели за да докажат виновност, А НЕ ДА ТЪРСЯТ ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА, нищо,че манипулирането е престъпление.Основен съвет на всички наказателни адвокати към клиентите е ДА НЕ ДАВАТ никакви показания в досъдебното производство. Полицейщината не е от вчера, но ЦЦ И ДАВА КРИЛА!
60
10
 
4
 
! Отговори
Вайс преди 13 години
Г-н Цветанов, всички знаем, че сте прав и имате желание нещата да се променят. Съдиите обаче явно си харесват статуквото и никакъв доклад няма да ги накара да си мръднат пръста, тези бандити, тези бездушници. Затова казвам, че вие от партия ГЕРБ следва да направите необходимите промени и дори чистки в съдебната власт и да стигнете до край. Защото при положение, че имате мнозинство, пък и всички наши съюзници ще ви подкрепят, вината пада върху вас.Яка реформа са съда,от горе до долу-това трябва.
59
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой вчера писа, че Ц. Ц. ще хвърли вината на съдебната власт и се оказа прав.
58
5
 
6
 
! Отговори
% преди 13 години
Явно Цветанов не може да се справи.....викайте Хорейшио!
57
0
 
3
 
! Отговори
М-да даааа преди 13 години
Пък народа казва, че по-лесно е, а и по истинско е дребните престъпници да са ортаци с дребните управляващи полицаи и прокурори, а по едрите съответно да са ортаци с по висшите управници, полицаи и прокурори.... Просто по трудно е със Съда, но това не значи, че и те не се облажват...... То е видно и от състава на бандитите, почти 80% са бивши полицаи или сътрудници щатни, нещатни, но полицаи....
56
2
 
14
 
! Отговори
Шофьор - Магистър преди 13 години
Въобще не се заблуждавайте, че на някой в МВР му пука за престъпноста в страната. Трябва да сте *** за го допуснете дори. Както и на КАТ му е все тая дали ще има умрели по пътищата. Важно е пари да се вземат. Вчера го гледам Стратиев от КАТ - предлага да няма наказание `отнемане на книжка`. Предлага само глобите да се вдигнат. Този ясно си казва `Плащайте си и си карайте както искате`.
55
12
 
17
 
! Отговори
Кеф преди 13 години
Този хубавец,е по *** дори от ББ.Все съдиите виновни.Те определено не са цвете за мирисане,но как да осъдиш престъпника,след като срещу него не са събрани никакви доказателства.Това се прави или от глупост или умишлено с престъпни подбуди.Мисля,че процента е 50 на 50.
54
1
 
18
 
! Отговори
Арогантен преди 13 години
Кое е градска легенда ? Че преди две-три седмици тълпа от пършави *** убиха човек пред очите на полицаи ??? Къде живееш, че си пропуснал този връх в милиционерската идиотщина ? И продължението - прокурора после обяснява, че полицаите се уплашили за живота си - за това не са се намесили !!!
53
1
 
16
 
! Отговори
А не !! преди 13 години
Аз в семейството си полицаи НЯМАМ !!! Пази боже ! Такова петно върху фамилията ми не може да легне !!!п.п. Проблема е, че подбора в МВР си остава същия както преди 60 години - важно е да тъпо и да гледа в земята като му говори началството. В МВР свестен човек не оцелява.
52
2
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
До: АнонименНе съм комунист и никога не съм бил. Дори до комсомолец не успях да стигна. Симпатизирам на някои министри от кабинета, но на Цветанов - не. Защото той не е човек на реформите, а на празния ПР. Защото няма достойство да понесе критики, а си измива ръцете със съда. Защото не прави нищо полицията да бъде уважавана. А сред полицаите има и компетентни, и достойни хора. Имай предвид, който и да си, че с агресия няма да стигнем до никъде. Бъди жив и здрав!
51
7
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Толкова качествени хора затриха тези съдии и на толкова бандити дадоха път. Ще трябва да ги реформираме.
50
3
 
2
 
! Отговори
джиджи преди 13 години
Да бе , напълно сериозно... а другото което споменаваш са градски легенди.Как да имаме нормална полиция като ние не я уважаваме , а постоянно я вземаме на подбив , подиграваме им се и съответно както се казва каквото почукало това е отговорило..Или сте на мнението че полицията е такава едва от 1 год.А преди това си беше перфектна..Особенно при румен пикаещия във фонтани..
49
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***. Иде ви края, мамка ви гнусни комунисти. И съда ще ви го наврем в на кучето *** и по-достойни хора ще си сложим, дето могат да съдят *** като вас и да ви вкарват в затвора. Дано си жив да видиш. Има още 3 години до края на мандата, а най-вероятно е да преизберем ГЕРБ. Но даже да не е ГЕРБ, не си мислете, жалки комунистчета че с 5% пак ще сте вие
48
17
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Кефиш ме Цецо. Само така - кажи им го в очите.