Тестът за Цветанов е Шенген

Командира: Цветанов отчаян, засилва полицейския натиск!
Обновена: 22 ное 2010 14:25 | 22 ное 2010 13:15,
234
Тестът за Цветанов е Шенген
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Иван Костов определи като "отчаян полицейски натиск" публичните изяви на вътрешния министър Цветан Цветанов относно Филчевгейт, Румен Петков и Братя Галеви.

Командира посочи, че все повече се наблюдават "непрекъснати катастрофи на обвиненията, на дознанието".

"Съдът пуска, оправдава обвиняеми. В опита си Цветан Цветанов да покаже, че не е загубил своята енергия срещу престъпността, засилва полицейския натиск. Но това е отчаян опит, че в България се прави нещо срещу организираната престъпност", категоричен е Костов.

По думите му ще разберем дали вътрешният министър е успял в усилията си да се пребори с корупцията и организираната престъпност, ако получим покана за Шенген и влезем в това европейско пространство.

"Имаме сериозни опасения, че България ще загуби шансовете си за влизане в шенгенското пространство заради несправяне с престъпността", предупреди обаче Костов, като добави, че отговорността ще е на правителството заради нереформирането на съдебната система.

Той посочи, че се вадят стари скандали, стари лица, акциите се затрупват една с друга и вече никой не питал за главата на „Октопода“.

Относно скандала между Румен Петков и шефа на „Митниците“ Ваньо Танов, които взаимно се обвиниха в покровителстване на Братя Галеви, Костов заяви, че би подкрепил снемане на имунитета на червения депутат, ако той бъде поискан от главния прокурор.

Още по темата
19 ное 2010 14:02
631

Сините вече били изпратили писмо до ЕНП с искане да се разграничат от опитите на Бойко Борисов да реабилитира режима на Тодор Живков. Думите на премиера били "отприщили вълнà от желаещи да бъдат реабилитирани".

"Създава се опит проблемите да се решават не чрез закона, а чрез общественото мнение, а то не е арбитър, арбитър е съдът", отсече Костов.

Командира даде шанс и на финансовия министър Симеон Дянков като на въпрос дали би поискал неговата оставка заради бюджета, Костов отговори:

„Ела, зло, че без тебе по-зло“!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само да вметна нещо, което е хубаво да се запомни! Петър Стоянов никога не е бил агент!!! "Виктор" беше измислица, а самото име хрумна на червените от това, че Виктор Калев много добре имитираше президента Петър Стоянов. Агентите са други - Сава, Гоце и т.н. Те са доказани. Виктор е измислица.
181
4
 
19
 
! Отговори
до 180 преди 13 години
Б-я беше опоскана до последно. Нямаше предприятие на печалба, всички бяха с дългове направени от комунистическите управници и затоа докараха националната катастрофа от 96-97 год. Вижте Гърция и Ирландия ЕС с колко десетки милиарди ги спасяват, а Костов спаси България без чуждестранна помощ за 2 години и последните 2 започна икономически растеж.Ще кажа за тъпанарите, че това с кражби не става! А истината е, че комунистите-крадеца, вика дръжте крадеца!
180
11
 
23
 
! Отговори
maza преди 13 години
цитат: "Иван Костов ще извади България от тресавището, ... На бат ви Бойко му липсва капацитет и морал за изпълнението на такава историческа роля. За "Атака" мисля че не си заслужава да се говори: просто не стават за нищо. "Фактите:бат Бойко 117 депутатаАтака - 21 депутата СДС, ДСБ, Обединени земеделци, БСДП, РДП - 14 депутата.Как ще извади България от тресавището - с 14 депутата, а на Костов са само 2-3? Просто няма какво да говорим - цифрите сами говорят.
179
1
 
17
 
! Отговори
продължение Ю2 преди 13 години
До 178 от: "Не си спомням"ДС затова доведе Царя за да спре Костов и затова на Царя лъжите бяха толкова големи, защото залогът беше голям. И въпреки в България има трезво мислещи, а и негов опонент не остана по някакъв повод да не е признал Костов като 1 политик, държавник и т.н. Затова Костов ще бъде.
178
1
 
11
 
! Отговори
Ю2 преди 13 години
До 178: Моето уважение но не си прав, че това е последното занятие на Костов.А за власта ще ти кажа че 96 и началото на 97год българският народ се уплаши за физическото си оцеляване(нямаше лекарства и хляб, 1$ = 3000лв.),ДС & Сие им не беше възможно да ударжат положението ( беше не удържимо) и поради това народът масово гласува за СДС. Ако не бяха тези обстоятелства и до сега СДС нямаше да вземе власт. Но в Б-я има трезво мислещи,а и опоненти те му го признаха за 1 политик, държавник и т.н.
177
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Костов никога не говори небивалици,а сериозни неща"-как искате един високо интелигентен мъж,с огромен опит в управлението и класа и достойнство да говори популистки,като Бойко Борисов?На него му е висока класата-тя не му позволява да говори и да се принизява на нивото на сегашния премиер.Човек трябва да има достойнство и да мисли,като говори нещо,а не да плямпа,за да привлече вниманието на журналистите и да изпъкне,колко е ***.Пък и човека си е умен-и да иска не може да говори простотии.
176
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иване кажи си за Косйо самоковеца ще ти олекне
175
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иване, Иване-първи теб, Шенген ще хване.....
174
11
 
7
 
! Отговори
До 179 преди 13 години
С цената на КАКВО. Продаде половината България за жълти стотинки.
173
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За ЕС и НАТО имам впредвид, че благодарение на неговата твърда и постоянна политика хванахме "последния влак". Иначе подписването стана от следващите правителства, но с много предпазни каузи.
172
14
 
7
 
! Отговори
Не си спомням... преди 13 години
Моите уважение към Иван Костов и към първите две години от неговото управление. Аз обаче нямам спомен Иван Костов да е подписвал договор за пресъединяването ни към НАТО, нико към ЕС. Преговорите започнаха по времето на Виданов, а договорите бяха подписани след Костов. Аз съм от тези които "разбират" Костов, но не мога да му помгна, при него нещата политически са загубени. Това му депутатстване ще бъде неговото последно публично занятие. Другото което следва за него е пенсия, зимнина и тишина.
171
6
 
19
 
! Отговори
ст преди 13 години
На Иван Костов много му я ясна политиката, ама колко го разбират? Без него нито НАТО нито ЕС
170
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъв шенген..???????????????????????????????? с най големите пенсии и заплати в целия свят....
169
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КомандираПа набираПе**расиза сеира
168
4
 
14
 
! Отговори
ФЕН преди 13 години
Костов е точен. Никога не говори небивалици, когато става въпрос за сериозни неща.
167
6
 
25
 
! Отговори
бате Гойко преди 13 години
Колкото и да плюете по Костов фактите са си факти. Този човек за 4 години изкара държавата от най-голямата й криза и след това 2 правителсвтва караха само по инерцията от неговото управление. Може и да е направил грешки, но за мен това е най-големия и способен политик в България в момента. Всички плюете без да мислите и вече 10 години ви лъжат по един и същи начин на изборите (идва някой "нов" и казва, че ще ни оправи и наистина ни оправя ама по един по-специален начин). Тъжно...
166
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пиши по-разбираемо:)) Иначе изглежда двусмислено.
165
5
 
24
 
! Отговори
dyndi преди 13 години
Иван Костов е един умен политик с много опит !
164
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това супернова ли е - СК - и какво означават тези инициали?
163
5
 
20
 
! Отговори
KOKO преди 13 години
За мен, Костов казва това, което го мисля и което искам да чуя от лидер (и още по-добре от Командир!) Хубаво е да си заслужил прозвището Командир, нали? А съвсем друго е да си заслужил да си Гоце, или Виктор(Петър Стоянов), или Сава, или Картончик и т.н. Или Хамстер(СЪСЕЛ) напр. ) 0свен това партиите си остават партии и когато управляват и когато са в опозиция. С върхове и спадове. Така е навсякъде. Идеите, които произвеждат Костов и ДСБ за България са ми по душа. И в управление и в опозиция. Не съм член на ДСБ, но те са ми нужни! Освен това, имам и право на личен избор и преценка, нали? Затова не разбирам с какво ви пречим.