Хеликоптерът на властта = коледните левчета

БСП зове Борисов да слезе на Земята и да раздаде парите
Обновена: 9 дек 2010 14:25 | 9 дек 2010 12:45,
220
Хеликоптерът на властта = коледните левчета
Празно коледно портмоне. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Използването на правителствения хеликоптер на ден струва колкото коледните добавки на 125-има пенсионери. Изчислението е направила Корнелия Нинова от БСП, която беше зам.-министър на икономиката по времето на тройната коалиция.

Ако премиерът Бойко Борисов се откаже да пътува с хеликоптера, възрастните хора могат да получат по 50 лева за празниците, твърди Нинова.

По думите й обаче всичко е въпрос на приоритети – изборът между социална политика и личен PR.

Още по темата

В същото време, отново по изчисления на депутатката – пенсионерите ще обеднеят значително следващата година. Средно с по 28 лева на месец.

Причината е, че инфлацията за 2010 и 2011 година ще бъде около 10%.
Средната пенсия у нас пък е 280 лева. Така на практика ГЕРБ са първите управляващи, които водят политика за намаляване на доходите, интерпретират от БСП.

Още в началото на декември финансист №1 в държавата попари пенсионерските мераци за пари по Коледа, като обяви, че средства за добавки няма:

"Такива са възможностите на държавата", каза тогава той.

"Все още има надежда за коледни добавки за пенсионерите", опонира му дни по-късно социалният министър Тотю Младенов.

По думите му се търсят 60-70 млн. лв., за да бъдат подпомогнати поне най-бедните възрастни, които получават пенсии до 250 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: БСПхеликоптер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** тая можела и да смята:) Ако камуняките се бяха сетили да откраднат и хеликоптера, сега щеше да има добавки за пенсиите :):):)Де го оня Кутев бе? Скоро не се е изхождал по въпросите, домъчня ми за него:)
166
6
 
7
 
! Отговори
vini преди 13 години
Предлагам загрижените комунисти да съберат заплатите си и да изплатят бонуси на пенсионерите.Тогава ще им кажем ЕВАЛА.Г-н Нинова вие сте на ход действайте.
165
11
 
6
 
! Отговори
Пич преди 13 години
"Защо гербавите си траят, колко пъти пожарникарят е летял, за сметка на данъкоплатеца, за да гледа футболни мачове? "Аха, и сигурно е кацал през стадиона на платения паркинг? *** и червените ***, ***.
164
6
 
9
 
! Отговори
ИВО преди 13 години
ДА ТАКА Е ПРЕЛИТА СЕ ПРЕЗ ДЕН ДО СТРОИТЕЛСТВОТО НА ТИЯ СКАПАНИ МАГИСТРАЛИ ИМА КОЛИ ЗА ТАЯ РАБОТА ПОСЛЕ НЯМА ПАРИ Е НЕ СТАВА ,И ЗАЩО БОЙКО Е ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕН ПОМИСЛЕТЕ ЗА КОМИСИОННИТЕ ПОСЛЕ ,КОЙ ПЕЧЕЛИ ТЪРГОВЕТЕ Е КОЙТО ПЛАЩА.
163
5
 
6
 
! Отговори
футболни мачове преди 13 години
Защо гербавите си траят, колко пъти пожарникарят е летял, за сметка на данъкоплатеца, за да гледа футболни мачове?
162
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На тая, да й проверят дипломата! Или е фалшива, или *** е дала фира! От нейните официалните доходи за ЕДИН месец като народна представителка на комунистите, 15 пенсионера преживяват ДВА. За откраднатото от нея не говорим
161
1
 
5
 
! Отговори
бАТИ ВИ БОЙКО преди 13 години
Аз казах,че ще затягам коланите, даже има още една дупка за достягане.
160
7
 
19
 
! Отговори
Stratosferen преди 13 години
Сетила се Мара ......... защо г-жа Нинова, не правеше толкова точни сметки, преди две години!! Колко пенсии има закопани, примерно в безмисленото водно огледало в Кърджали!! Може ли да ги пресметне?? Нагли ***!!
159
1
 
4
 
! Отговори
да се сетиш преди 13 години
Колко самотни българки познаваш с над 3 деца? А за да взимаш минимална пенсия трябва да си бил неграмотен и да си работил в чистотата или нещо такова цял живот. Сещай се кои са?... Едно време имаше и българи такива, но те измряха от старост. Кой българин, дето се е родил след 1945г. има минимална пенсия? Кой българин-пенсионер няма имот?
158
2
 
11
 
! Отговори
лъжи и прах преди 13 години
Всичко е демагогия на партиите.Ако бяха спряли хеликоптера,Христо Мутафчиев нямаше да е жив.В същото време ако ги имаше парите за тези помощи, нали се сещате кои са "най-бедните" - някой-друг *** щеше да си купи сателитна чиния.Ако въобще стигнеха и до тях,а не ги източи някок. Ако наистина парите щяха да отидат при достойни хора, щях да подкрепя такова нещо, ама всички знаем какво се случва тук, така че доказаните крадци и мафиоти-милионери от БСП да не се правят на защитници на бедните
157
1
 
3
 
! Отговори
е преди 13 години
и аз искам чист комунизъм .. но 70 год . го търсихме и не можахме да го намерим...така че свали си розовите очила и прогледни... Когато японците направят такъв робот "Чист политик " може и да се збъдне желанието ти..дотогава си го избий от главата..
156
2
 
23
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Корнелия, ако Масларова не беше строила безмислени сгради за по 3000 евро квадрата и един философ-хидроинженер не беше получавал официални рушвети от по милион и половина, сега не 125 песнионера, ами 2 милиона щяха да имат коледни надбавки. А ако не бахте прибрали на партийно ниво няколко милиарда от строежа на АЕЦ Белене, сега България можеше да изглежда по друг начин. Изобщо има много "ако, ако".
155
1
 
3
 
! Отговори
GXx преди 13 години
Hora, idat izbori, ne se vurzvaite na chervenata propaganda !!! Kolkoto i "geroichna" da zvuchi, samo pruska dumi bez smisal ! Gledame kolko harchel edin helikopter, a ne se seshtame za tezi mafioti deto ugrizaha durjavata! Mnogo burzo zabravihte sergeichko i kompaniq!
154
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Казано е: Което го няма и царя не го руча! Пари ще *** за Коледа само много добре представилата се тази година съдебна власт. Оправдаха всички престъпници и прехвърлиха вината на другите. На заслужилите честито!
153
8
 
5
 
! Отговори
7777 преди 13 години
боко е пътувал цял живот с хеликоптер и не мисля че ще се откаже от този лукс заради самотни майки или бедните ни пенсионериДа си ходят всичките от всичките партии,искаме чисти политици които имат желание да работят за България
152
0
 
0
 
! Отговори
160 преди 13 години
коментар 141 имах предвид, не 146!
151
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БайКолю е абсолютен прав човека с коментари 146 и 156, останалите просто са слепи фанатици на Г.Е.Р.Б...
150
0
 
5
 
! Отговори
Fuck преди 13 години
Amigo,Kostov pribra ot privatizaciata 70 000 000 000 lv.i dade na pensionerite po 100 lv. S drugite pari kakvo stana ??? Ako az biah na negovoto miasto shtiah da dam na horata po 5000 lv. a te iz4eznaha v ne4ii djobove ...Taka,4e ne govori za Kostov...
149
1
 
4
 
! Отговори
До АморалСедними преди 13 години
Аморал СтаниШеф, наистина си аморално коп..е! Пожелавам ти да станеш и ти пенсионер, макар, че ако можех да те докопам...Щеше да се разминеш с тоалетната хартия.
148
6
 
7
 
! Отговори
Баба Зима преди 13 години
Колкото и да реват по форумите във възхвала на бог Тиква платените драскачи на ГЕРБ, истината е, че народът по време на Бойко Борисов обедня драстично !Не, че преди е бил богат, ама сега нещата са мнооого зле !Досега природата беше милостива над нас и не ни докара зима ... От тази нощ нещата обаче се променят и на бог Тиква ще му се стъжни положението ...Колкото опростачен и чалгализиран да е един народ, когато остане гладен и на студено очите му се отварят ....