Дядо "Бонус" раздава милиони из министерствата за ЧНГ

Без да искат сините натопиха своята си Евдокия Манева
Обновена: 17 дек 2010 15:13 | 17 дек 2010 12:37,
247
Дядо "Бонус" раздава милиони из министерствата за ЧНГ
Снимка: Булфото

"Дядо Коледа се е настанил в АПИ, а сега получихме данни, че обикаля и други министерства".

С тези думи депутатът от „Синята коалиция” Михаил Михайлов откри пресконференция с опит за поредна порция пикантни подробности за бонусите в държавната администрация.

Този път атаката е срещу Министерството на околната среда и водите, оглавявано от Нона Караджова.

Миналата година във ведомството са раздадени бонуси за 3 милиона и 600 000 лева, а предвидените за тази са с 400 000 по-малко – 3 милиона 242 000.

От тези пари 768 000 лева са за служителите на централната администрация на ведомството.

От общите средства за бонуси в екологията са изплатени половината, а чиновниците очакват да си разделят още почти 300 000 лева този месец. Тоест коледните бонуси за тях не са мираж. Данните отново са от депутатско питане по време на парламентарен контрол.

Този път обаче въпросът е бил на народен представител от ГЕРБ, който не е огласил информацията.

В отговора на екоминистерството се посочва, че средствата се отпускат съгласно закона за държавния бюджет.

По думите на Михаил Михайлов обаче бонусите са давани през цялата година „на калпак”, без оглед на свършената работа.

Депутатът не можа да каже колко са облажилите се служители. По думите му били всички – от чистачката и портиера до ръководството. Малко по-късно Михайлов показа списък, а първото име в него с 1900 лева за последното тримесечие на 2009 година се оказа на Евдокия Манева.

Още по темата

Тя беше депутат от групата на Иван Костов в предишния мандат на Народното събрание, а сега е заместник-министър на околната среда и водите, като остана член на ДСБ. Така, без да иска, депутатът от „Синята коалиция” вкара в скандала основен кадър на коалиционния партньор – ДСБ.

Михаил Михайлов опита да излезе от ситуацията, твърдейки, че вината за полученото ДМС е на министър Нона Караджова, която е разписала, а не на Манева, която е взела сумата.

Друг любопитен момент, на който сините се спряха, са сключените допълнителни граждански договори със служители от министерството за изпълнение на конкретни проекти по оперативната програма „Околна среда”. В един от случаите експерт на МОСВ си е докарвал по близо 200 лева допълнителен дневен надник.

Десните настояват всички министри да заявят публично има ли бонуси в техните ведомства и в какъв размер са те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още по темата: АПИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
3
 
! Отговори
ЩО Е ТО СК преди 13 години
СК = СТАРИТЕ КРАДЦИ = СИНИТЕ КРАДЦИИСКАТ ДА НИ КАЖАТ : НИЕ ПАК СМЕ ТУК,СЪЩО КАТО КОМУНИСТИТЕ ОТ ДУМАНЯМА РАЗЛИКАХЕМ СА ЗАЕДНО ВЪВ ВЛАСТТА С ГЕРБАДЖИИТЕ И ЗАЕДНО ЛАПАТ,НАВСЯКЪДЕ ИМА ТЕХНИ ХОРА,ХЕМ СЕ ПРАВЯТ ВСЕ НА ОЩИПАНИ,*** И *** Д**А
212
1
 
13
 
! Отговори
Бюджет 2011 преди 13 години
Да живее труда, на тъпия данъкоплатец на гърба !
211
0
 
10
 
! Отговори
ринго преди 13 години
българи българи .....биволското търпение до кога ще търпим .Време е за нещо познато от близката история на Италия
210
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А този случай да бъде в Гърция или друга Държава, веднага народа ще се дигне срещу парламента. Ама тука сме си като умрели коне, мачкат ни , взимат ни парите и накрая пак ние виновни. Такава Държава като нашата няма.
209
1
 
4
 
! Отговори
тъжен пенсионер преди 13 години
Тия вече много се оядоха.Хаѝде да ги изметем,че и нашият ред да доѝде.
208
2
 
7
 
! Отговори
an преди 13 години
PO DOBRE DOGAN DA BQHTE IZBRALI, PO MALKO 6TE6E DA VI BOLI, ZA6TOTO E OT TURSKI ETNOST. A NE VA6ITE OLIGOFRENI, KOITO KA4VATE 21 GODINI NA VLAST DA VI E.AT.
207
4
 
5
 
! Отговори
до 214 преди 13 години
Точно заради такива като тебе, дето са прекалено "извисени" за да гласуват, прекалено "извисени" да протестират и т.н. всеки път Доганчо ще е на власт... Иначе НЕправителството не струва, съгласен съм!
206
2
 
6
 
! Отговори
an преди 13 години
DOKATO EDNI UMIRAT OT STUD, I GLAD, DRUGI IM GO ZA.IRAT. TAKA E I TAKA 6TEE, DOKATO IZBIRATE OT TRITE NAI DALGOTO. NE SAM GLASUVAL OT 90 G. ZA6TOTO ZA MUTRI, OLIGOFRENI, I HAIDUCI, NE SE GLASUVA. NO BOL6INSTVOTO OT OVCETE, NEMOJAHA DA RAZBERAT, 4E V MUTRESTANIQ NAMA DOSTOINI HORA, ZA KOITO DA SE GLASUVA. ZATOVA O6TE 21 GODINI 6TE JIVEEME V KAL, TINQ, POMIQ, I MIZERIQ. DOKATO NE SE NAU4ITE 4E V MUTRESTANIQ, VSI4KI SA OT HAIDUK NAGORE. NARODEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
205
1
 
21
 
! Отговори
INTERNAL преди 13 години
Средната заплата на чиновник в МОСВ е около 500 лв. В справчицата до депутата от ГЕРБ съвсем умишлено са пропуснати най-сладките бонуси, които получават определен кръг богоизбрани служители в МОСВ. Става дума за скромни сумички от по 4-5 бона на месец за работа в комисията по концесии. На тази хранилка са се наредили Главен секретар, Главен счетоводител, Директор Д"БФС" и др. Предвид, че точно тези са подали спавката не е учудващо, че точно тази информация липсва.
204
3
 
8
 
! Отговори
popo преди 13 години
Mrasna i gadna Nona!Boiko ni izlaga!!!!Boiko ni izlaga!!!
203
3
 
19
 
! Отговори
кери46 преди 13 години
цяла година се говори, 4е все няма пари, а като доиде Дядо Коледа - се отварят много големи 4ували????? и то все за тези, които имат - които не са вкусали на недоимъка . За вси4ко това нощо друго не остава - само да благодарим на нашите управници
202
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бонуси,13-14 заплата...дебели очи имат,нека те да гласуват за герб, па да видим ако пенсионерите гласуват пак за бсп.което не е приятно...
201
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не само бонусите са в мъгла, а и назначенията. Съкращават един и веднага вкарват трима. Време е вече да спрат политическите назначения и да започнат да се провеждат конкурси за високите постове.
200
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов му каза на селската мутра Боко да махне спиртосаната Нона, ама той *** и не слуша.......
199
1
 
13
 
! Отговори
психоаналитик преди 13 години
Радо, Радо много си далеч от истината мой човек. Типично за гербер. Какви граждански договори ще се сключват със служители от това същото ведомство. Ами като трябва да се направят някои такива работи просто им с вменяват с длъжноастната характеристика, ако въобще знаеш какво значи това. А за какво получават заплата тогава, за да топлят столовете в министерствата и администрациите ли? Формата на тези граждански договори са прикрита форма за раздаване на бонуси. Те са били предварително планирани.
198
1
 
4
 
! Отговори
патолог преди 13 години
Халките на елитните ни Държавни чиновници и на техните сродници и любовници са със формата и размера на кръговото движение на Четвърти километър, а това вече си е професионално заболяване. Наруших Хипократовата клетва дано намам заредено СРС
197
1
 
4
 
! Отговори
Az 4ovekat преди 13 години
Bezobraziata v Bulgaria niama da svar6at.
196
4
 
7
 
! Отговори
AGENT № 09.09.1944.! преди 13 години
ДА НЕ НАПОМНЯМЕ ЗА ВРЕМЕТО ОТ ПРЕДИ 10.11.1989., ЗА КОЕТО НЕ СЕ ЗНАЕ НАЛОЖЕНИТЕ ПО КОРАБИТЕ ГЛОБИ ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕ НА МОРСКАТА ОКОЛНА СРЕДА - В ТВЪРДА ВАЛУТА - В ЧИЙ ДЖЕБ ОТИДОХА! АМИ ТЕ - ЗАТОВА СЕ ПРАВЯТ РЕВОЛЮЦИИ - ЗА ДА СЕ ЗАКРИЯТ СТАРИ БАКИИ - И СЕ ОСЕДЛАЕ НАРОДО - ОЩЕ ПО-ЯКО! КОЙ БИ ОСПОРИЛ!?!
195
2
 
20
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Браво, да са им честити! Те за това някои хора всячески защитават ГЕРБ и са се вкопчили с зъби и нокти в тях.
194
2
 
11
 
! Отговори
Венсеремос преди 13 години
До Анонимен 191 Забравих за фермите. А на бас че никъде фейсбук не е забранен. И се играят ферми и мафии (не че не играят на истинска мафия) и всякакви ВИЛ-и. И кво - после бонус. Я марш в частния сектор да видите вие цъкане. Цък цък и после язък. Премиера трябва да излезе и да си подаде осатвката - ако е мъж както говори. И да видиме народа дали пак ще му гласува доверие. А не да ни излъже и после 4 години да вика "Еми гласувахте ми доверие" . Мое да е пич ама тия с които работи не са.