2010 - година на финансова стабилност за България

"Успяхме да начертаем пенсионна реформа за 25 години напред", отчете Дянков
Обновена: 18 дек 2010 10:37 | 18 дек 2010 10:37, Красимир Ангелов
234
2010 - година на финансова стабилност за България
Снимка: БГНЕС

"2010 г. беше година на финансова стабилност за България. Не се вдигнаха данъците и не се намалиха заплатите и пенсиите".

Тази оценка за отминалата година направи министърът на финансите Симеон Дянков пред "Дарик радио".

"Успяхме да начертаем пенсионна реформа за 25 години напред, това е голям успех. Имаме и по-добра чуваемост и комуникация в ЕК и в ЕС", похвали се Дянков.

Все пак нататък вицепремиерът прояви и малко критичност и призна за две неща, които правителството не е успяло да свърши.

"Едното е, че бих искал здравната реформа да беше тръгнала още в началото на 2010 година. Второто е, че още в началото на нашия мандат трябваше да има по-активна реформа в държавната администрация. Аз съм отговорен за това, подцених огромната сила на чиновничеството", подчерта Дянков.

Той коментира за пореден път и строежа на АЕЦ "Белене".

"Продължавам да съм песимист по отношение на това дали трябва да се строи атомна централа. Няма да дам стотинка от държавния бюджет за нея", обобщи Дянков.

Той бе категоричен, че въобще не мисли да напуска своя пост.

"Не мисля за еднопосочен билет. 2010 г. беше трудна, 2011 г. ще е по-добра и за българите, и за правителството, така че гледам с голям оптимизъм към 2011 г. Имаме възможност веднъж завинаги комунизмът в България да си отиде с всичките му лоши страни", закани се в заключение Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
12
 
10
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Хеххе от 21 коментара 11 са написани от един и същи човек :) Червената пропаганда е навсякъде :) Бойко и на мен не ми харесва ама това което пишете е трагично , няма грам разум в главите ви ......
27
4
 
7
 
! Отговори
аз преди 13 години
Не плюите комунизма. Снещо не сте показали, че сте по добри и, че ще живеем по добре при капитализма. Къде работи тъстат ти? Каква националност има?
26
2
 
16
 
! Отговори
Тарикат преди 13 години
Хехе, аз това го установих още преди 15 години. Нямам и ден трудов стаж, но пък и днес, на 35 години мога да се пенсионирам. Наема от магазинчето ми е достатъчен за преживяване /без да се глезя/. Живот и здраве, като си замина, имота остава при хлапето. С други думи, с времето се натрупва имущество. Ако мога да съм доволен от нещо е, че поне аз нямам участието в изхранването на алчните полицаи и мързеливите ***.
25
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Успяхте да е.ете мамата на пенсионната реформа и на пенсионерите!Геноцид е вашето управление
24
6
 
29
 
! Отговори
Палячо преди 13 години
Дянков, масонска подлого, стабилни в България са само бедността, мизерията и отчаянието на хората !Дано този народ намери отнякъде сили и да се вдигне да ви прогони с камъни, макар че след 20 години системно обезкръвяване и изтребване, едва ли е останала сила и кураж у него !АНАТЕМА за всички национални предатели продали народа си за 10 сребърника !!!
23
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на Дянков! Железен е! Само така!
22
7
 
29
 
! Отговори
dada преди 13 години
тоя Дянков е друсан май... не е излизал от кабинета си 1 година
21
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
проклинам те дянков
20
9
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
*** мръсен, хората нямат пари ядене да си купят, ще ми говори за стабилност
19
2
 
44
 
! Отговори
Бачкатор преди 13 години
Успяхте, ама нещо по различно. Успяхте да накарате всеки, който не е ***, да направи всичко възможно и да спре да плаща пенсионни осигуровки. Елементарни сметки показват, че ако човек 20 години, не плаща на държавата, а инвестира спестените пари в търговски имоти, на 40 годишна възраст, ще се пенсионира с доживотна рента от около 400 евро. А който иска - нека плаща за да изхранва *** и полицаи.
18
7
 
27
 
! Отговори
Shark преди 13 години
И това ако не е наглост не знам кое е. За каква стабилност говори тоя бе, некъдрник долен
17
1
 
8
 
! Отговори
Qni преди 13 години
vqrvash li go tova? che na naroda shte my pisne nqkoga
16
8
 
27
 
! Отговори
ц ц ц преди 13 години
финансова стабилност за България НЯМА п**раси !!!! Народа умре от глад тая година заради измислените ви кризи за да може да крадете пари само мошенници !!! В гроба да си носите парите д**а какаваните министри,дупетати и т.н. ла*нари кметове и общинари....
15
19
 
23
 
! Отговори
САМО ТАКА ,ДЯНКОВ преди 13 години
.....НИКАКВИ ПАРИ ЗА ЧЕРВЕНАТА ЧИНОВНИЧЕСКА ***!НИКАКВИ ПАРИ ЗА СКАПАНИТЕ Е ФАЛИРАЛИ ПРЕДПРИЯТИЯ НА ЧЕРВЕНИ Г*ЗОВЕ!НИКАКВИ "ТАЙНИ"ДОГОВОРИ ЗА СЪМНИТЕЛНИ "ЧЕРВЕНИ ФИРМИЧКИ"!ЯСНА И ТОЧНА СМЕТКА ----ЗА ВСЕКИ ЛЕВ ОТ БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА!ДАНЪЦИ И ТАКСИ---ДА СЕ СЪБИРАТ, ВЕДНАГА И НА МЯСТО!ДЪРЖАВАТА ----ДА ПЛАЩА ,...ЗА СВЪРШЕНА РАБОТА!КОЙТО НЕ СЕ ПЛАЩА-----ДА СИ ГО ОТРАБОТВА В ПАНДЕЛАТА....!ТРУДА Е ....ПЕСЕН!!!!!!!!!НАЛИ ---ТАКА СЕ ПЕЕШЕ ПО ЧЕРВЕНИТЕ МИТИНГИ......??????!!
14
11
 
22
 
! Отговори
Машка преди 13 години
Що се сърдите на Дянков, той е прав за реформата за 25 години напред? Просто до тогава няма да има пенсионери живи, следователно няма нужда от парички, а както е подкарал то и държава няма да има, така че да не се мори човека
13
9
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
СМЯХ СМЯХ... а на народа му се плаче
12
13
 
37
 
! Отговори
БАКО МОРЯКО преди 13 години
народа половината гладен,другата половина избягал,работа няма,перспектива зеро-на цялата тази действителност хак да ни е финансовата стабилност,смех
11
15
 
32
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Този човек е луд за връзване,а дали е .....човек!
10
17
 
29
 
! Отговори
ааааа преди 13 години
абе маа ви *** !!!! Дигнете данъците двойно и намалете двойно заплатите...д*** келешиет с едно самоубийство си правите...кога ще му писне на народа и ше ви бие с жълтите павета по главите....ама има време още си правете тънките сметки *** с ***....
9
30
 
14
 
! Отговори
emigrant преди 13 години
bravo Djankov, machkaj prostite BG komunisti