2010 - година на финансова стабилност за България

"Успяхме да начертаем пенсионна реформа за 25 години напред", отчете Дянков
Обновена: 18 дек 2010 10:37 | 18 дек 2010 10:37, Красимир Ангелов
234
2010 - година на финансова стабилност за България
Снимка: БГНЕС

"2010 г. беше година на финансова стабилност за България. Не се вдигнаха данъците и не се намалиха заплатите и пенсиите".

Тази оценка за отминалата година направи министърът на финансите Симеон Дянков пред "Дарик радио".

"Успяхме да начертаем пенсионна реформа за 25 години напред, това е голям успех. Имаме и по-добра чуваемост и комуникация в ЕК и в ЕС", похвали се Дянков.

Все пак нататък вицепремиерът прояви и малко критичност и призна за две неща, които правителството не е успяло да свърши.

"Едното е, че бих искал здравната реформа да беше тръгнала още в началото на 2010 година. Второто е, че още в началото на нашия мандат трябваше да има по-активна реформа в държавната администрация. Аз съм отговорен за това, подцених огромната сила на чиновничеството", подчерта Дянков.

Той коментира за пореден път и строежа на АЕЦ "Белене".

"Продължавам да съм песимист по отношение на това дали трябва да се строи атомна централа. Няма да дам стотинка от държавния бюджет за нея", обобщи Дянков.

Той бе категоричен, че въобще не мисли да напуска своя пост.

"Не мисля за еднопосочен билет. 2010 г. беше трудна, 2011 г. ще е по-добра и за българите, и за правителството, така че гледам с голям оптимизъм към 2011 г. Имаме възможност веднъж завинаги комунизмът в България да си отиде с всичките му лоши страни", закани се в заключение Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
16
 
12
 
! Отговори
Даскала преди 13 години
Добре се справя човекът..........не може да угоди на всички, пък не е и нужно. Гледате как фалираха няколко европейски държави, че и на улуците излязоха -гърци , англичани, пък и не само те.........истината е че идващите година две ще са тежки, които ви обещае друго е поредния лъжец.
47
4
 
21
 
! Отговори
д-р преди 13 години
Ако някой срещне Дянков извън психиатрията, моля върнете ни го преди вечерната визитация. И не му се връзвайте на приказките. Той, горкият, не знае и не разбира какво говори.
46
11
 
16
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Една чума върлува в Източна Европа и това е комунизма!!!Само Великая Рус и България още не могат да скъсат с комунизма!!!Целият финансов и икономически ресурс след промените попадна в ръцете на ДС и партийните членове, върху тях пада голямата отговорност да измъкнат страната от тежката криза!!!Един беден завистлив ,озверял,страхлив народ от една страна и една алчна комунистическа *** от друга страна , това е реалноста в България!!!
45
2
 
20
 
! Отговори
аз преди 13 години
Дянков, ти какво пушиш?!?
44
0
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Подкрепям те, но въпроса е дали се създават предпоставки и условия ... при тези налози и това повсеместно облагане .. завишени цени и прочие... хората все по малко разполагат със свободни средства .. да се обърнат, към банките за капитал.. пък били и дребни? как при тези лихви.. и сенчеста икономика.
43
1
 
6
 
! Отговори
SJ преди 13 години
2010 г. година на голия г.з за нас,за вас г-н Дянков,незнам .
42
1
 
7
 
! Отговори
ПАРИ ,НЕМА.... преди 13 години
АЙДЕ , ВСЕКИ НА РАБОТА....!КОЛКОТО СИ ИЗКАРАТЕ --ВСЕ СА СИ ВАШИ!
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков, Дянков, та даже хер Флик! Защо не се върнеш там, където си беше? То и в Световната банка те видяха колко струваш и те пробутаха набързо на нас. С това, което заложи на бизнеса през тази година, заложи скрити бомби и за банките и за финансовата стабилност през следващата година.Лошото е, че и на ББ толкова му е пипето.
40
3
 
17
 
! Отговори
халюцинира на яве преди 13 години
"Успяхме да начертаем пенсионна реформа за 25 години напред", халюцинира на яве Дянков
39
2
 
24
 
! Отговори
чичо Гошо преди 13 години
Стабилност по Дянковски - крах в пенсионното, здравното и социалното осигуряване, източване на бюджета, удвоена безработица и миграция, блокиране на бизнеса, унищожена икономика, циркаджийски акции на МВР, разцвет на малоумията! Пълен хаос, некомпетентност и нестабилност - това е герберското управление.
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пинокио ,взе ли си билет за самолета,или ще хвърчиш с хеликоптер???
37
3
 
20
 
! Отговори
Като на гробищата преди 13 години
В България всичко е спокойно, стабилно и непоклатимо! Като на гробищата!
36
3
 
20
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Останал съм с впечетлението, че 2010 е годината на Скритата инфлация .. как да си обесня иначе драстичното повишение на цените на основни продукти .. през изминалите 6 месеца!повишените дългове ... липсата на каквито и да е били инвестиции.. показват, че и 2011 няма да е никак добра за хората .. но ето как нема пари за добавки .. към пенсиите, но пък заложени са харчове по администрация, плащания по някакви безумни проекти и едно съмнително строителство на магистрали.. без еврофинансиране!
35
1
 
19
 
! Отговори
ТЪПАНАРИ... преди 13 години
...НЕ ЧАКАЙТЕ НА ДЪРЖАВАТА!ОТ МИЖАВА ДЪРЖАВНА ПЕНСИЯ---НИКОЙ ,НЕ СТАНАЛ РЕНТИЕР!МИНА ВРЕМЕТО НА "НАРОДНИТЕ ПЕНСИИ" НА КАДРИТЕ НА ПАРТИЯТА ОТ АБПФК!ТАЯ ЮГОВИНА ....НЕМА ДА СЕ ВЪРНЕ ,ВЕЧЕ.....!ПАРЕТА ----НЕМА!ХВАНЕТЕ СИ НИВИЧКАТА И МАГАЗИНЧЕТО...ЗА ДА ЖИВЕЕТЕ ,ЩАСТЛИВИ СТАРИНИ!ОТ ЧАКАНЕ НА ДЪРЖАВАТА И ПАРТИЯТА .....САМО СЕ УМИРА ,ГЛАДЕН...!!!!!
34
7
 
19
 
! Отговори
Доста нагло ! преди 13 години
2010 - година на финансова стабилност за България???????????????????????Тоя пич е топ наглец ! Не мога да повярвам, че е толкова нагъл !
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гадове ненаситни...всички сте с еднакво мисляне...да слагате големия четал за да неможем да дишаме.
32
2
 
11
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
"Милионерче, не се подигравай ти давай давай"
31
2
 
17
 
! Отговори
умирайте по-бързо! преди 13 години
Няма да има коледни пенсии или добавки за пенсионерите, но министерствата и ведомствата, които са направили икономии, ще получат 13-та заплата! каза великият Дянков. Декодиран този цинизъм означава, че ако и пенсионерите правят икономии и за тях ще има коледни пенсии или добавки! Пенсионери, икономисвайте от пенсии, умирайте по-бързо! На всеки преждевременно умрял изявен пенсионер, добрият човек Дянков ще отпусне коледна пенсия или добавка!
30
2
 
21
 
! Отговори
Весела коледа преди 13 години
"Успяхме да начертаем пенсионна реформа за 25 години напред, това е голям успех"Да, така я начертахте, че нови пенсионери няма да има в близките 25 години, а старите до тогава ще са измрели. Пък нека матреала си внася по неколко задължителни пенсионни и здравни осигуровки, за да има кво да лапате. Ако от мен зависеше, минавам в сивия сектор без да се замисля.***
29
7
 
17
 
! Отговори
Крис преди 13 години
Аз лично не го вярвам , ние сме абсолютни овце! А този наглец Дянков , защо само се появява не го ли е срам да говори такива глупости , народа няма пари , няма работа , отпускат си разни бонуси на чиновниците от по 10 пенсии , а в същото време не искат да отпуснат по 50 лв за коледните добавки , това е най-некъдърното правителство, което сме имали. Но е логично , когато докараш хора ,които никога не са живяли тук за да те оправят ... а на тези , които подкрепят Дянков, препоръчвам психиатрия!