2010 - година на финансова стабилност за България

"Успяхме да начертаем пенсионна реформа за 25 години напред", отчете Дянков
Обновена: 18 дек 2010 10:37 | 18 дек 2010 10:37, Красимир Ангелов
234
2010 - година на финансова стабилност за България
Снимка: БГНЕС

"2010 г. беше година на финансова стабилност за България. Не се вдигнаха данъците и не се намалиха заплатите и пенсиите".

Тази оценка за отминалата година направи министърът на финансите Симеон Дянков пред "Дарик радио".

"Успяхме да начертаем пенсионна реформа за 25 години напред, това е голям успех. Имаме и по-добра чуваемост и комуникация в ЕК и в ЕС", похвали се Дянков.

Все пак нататък вицепремиерът прояви и малко критичност и призна за две неща, които правителството не е успяло да свърши.

"Едното е, че бих искал здравната реформа да беше тръгнала още в началото на 2010 година. Второто е, че още в началото на нашия мандат трябваше да има по-активна реформа в държавната администрация. Аз съм отговорен за това, подцених огромната сила на чиновничеството", подчерта Дянков.

Той коментира за пореден път и строежа на АЕЦ "Белене".

"Продължавам да съм песимист по отношение на това дали трябва да се строи атомна централа. Няма да дам стотинка от държавния бюджет за нея", обобщи Дянков.

Той бе категоричен, че въобще не мисли да напуска своя пост.

"Не мисля за еднопосочен билет. 2010 г. беше трудна, 2011 г. ще е по-добра и за българите, и за правителството, така че гледам с голям оптимизъм към 2011 г. Имаме възможност веднъж завинаги комунизмът в България да си отиде с всичките му лоши страни", закани се в заключение Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
17
 
! Отговори
Желев преди 13 години
,,Няма да дам стотинка за Белене от бюджета,, А,ако ББ каже? Иначе 2010 беше много стабилна /за някои/. Един забогатя от консултации,други в АПИ и БФБ вземат заплати колкото са пенсиите за половин село,трети друго,а народа опъва врат за жълти стотинки и се чуди ония в белите държави по 80 часа на денонощието работят,че вземат десет пъти по-големи заплати.
127
4
 
20
 
! Отговори
Жана Д`Арк преди 13 години
Дянков е един безподобен сухар- чиновник, който не вижда по- далеч от носа си. В средновековието щяха да го горят на клада като човек, който другарува с дявола. Дано Бетина Жотева му оправи ПР- а и го накара да се държи по- човешки, макар, че и тя е куха лейка, ортодоксална комунистка пред пенсия.
126
3
 
27
 
! Отговори
Май, май... преди 13 години
Абе, Дянков... Като си погледна оборотите от последните 2 години, виждам срив с между 20 и 50 процента спрямо периодите преди? Положението при колеги и приятели с друг бизнес е същото, та и по-лошо. Всичко в държавата е тръгнало надолу ! Каква стабилност? Какви пет лева? Нещата отиват към фалит в 80-90 процента от НОРМАЛНИТЕ фирмите в БГ. Може би, Дянков "прочиства терена" за милиардите на групировката "ГЕРБ" ЕООД !
125
2
 
17
 
! Отговори
Татяна Дончева преди 13 години
Странни съвпадения мутри и бизнесмениВ книгата се описват много случаи на нерегламентирани връзки на Генерала с мутри и съмнителни бизнесмени. В част от епизодите герои са български граждани, в други чужденци.За Пашата стана дума, но Гр. Лилов продължава тази сага. Пашата от СИК и Бойко от СИК въртели общ бизнес в три фирми Интербулпред, Цебра и бургаската Тео интернешънъл, а приятелката Цвети била съдружник на Пашата в Интерпрайм табако АД. Той е участвал в него чрез своето дружество Арена.Другата спорна фигура е Живко Делчев Делчев, считан за истински кръстник на нашенските мутри. Той е един от основателите на няколкото фирми, назовани Ипон. Държал е съдружието на СИК с Рахман Сукра, който е ключова фигура в сикаджийската банка ПИМБ. Когато скандалът около групировката стигна до небето, банката се прекръсти на Унибанк. После отново се прекръсти на Jnternational Asset BANK.От времето, когато Бойко Борисов, Пашата и Алексей Петров създават обща фирма (това се случва след 1989 г.), Бойко Борисов влиза в доверителни отношения с ген. Чавдар Чернев някогашен шеф на Софийското градско управление на МВР, а сега бизнесмен, както и с търговеца от ИНТЕРПРЕД Манол Манолов.В Тайният проект Бойко Борисов детайлно се осветляват и друг тип кореспонденции на Генерала с подземния свят. Според автора симптоматичен е сюжетът на връзките на Бойко Борисов със сръбския мафиот Сретен Йосич и съответно с Будомир Куйович.
124
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще се опитам да коментирам накратко случващото се в България през последната година и половина."Добрите" ченгета в борба за кокала с "лошите" ченгета.И едните и другите са марионетки на ДС, които всъщност са най-ченгета.Зрители на театрото (цирка) е народът от неченгета - разделен и озверен като на футболен мач.Жалко!Жалко за народа, не за ченгетата.
123
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българинът започва да се събужда. На финала на концерта на ФСБ в НДК, Бойко Борисов беше бурно освиркан от цялата публика. Или гербописачите, сега ще кажат че и рокаджийската публика на ФСБ, един от символите на демокрацията са комунисти.Ха-ха, смешници, отивате си - това е истината ...Народът поумня и не го е страх от милиционерските ви похвати.Нищо че си гласувахте 100 млн за подслушване и се опитвате да сринете науката, културата и образованието.
122
4
 
36
 
! Отговори
Плащате ли ? преди 13 години
Плащайте роби ! И здравни и пенсионни осигуровки плащайте ! Нали трябва да има за заплатата на мързеливия и алчен полицай ! Той ще си доживее пенсията на 45, ама вие ще бачкате до гроб за да му я изкарате ! И за *** ще плащате ! Защото сте роби ! По душа и манталитет !
121
1
 
15
 
! Отговори
shosholinka преди 13 години
Лъжец.....долен лъжец
120
3
 
32
 
! Отговори
Факт: преди 13 години
Не харесвам БСП, но вчера сладкодумната Татяна Дончева каза в прав текст по една от ефирните телевизии:"Издигането на Бойко Борисов е пряко свързано с ДС !!! "На въпрос на водещия по какъв начин, тя поясни :"Всички силови групировки и охранителни фирми през 90-те бяха създадени и ръководени от хора сварзани с ДС ! Бойко Борисов е част от тези структури ! "Нима логиката на Татяна Дончева не е желязна и ако не е кой ще ме убеди в противното ???
119
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То вече всички партии се израдиха да управляват и управия няма. Само народа е един и същ - калпав. Простата логика сочи че не смяна на правителствата е нужна а смяна на народа май. Прав е Бойко за лошия материал. Всички дето стават за нещо вече са имигрирали. Само тея дето не стават си стоят в България и чакат някой да ги "ОПРАВИ" и докато чакат се плюят по форумите.
118
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Праветилството на ГЕРБ наистина е "успешно", но най-вече медийно.Мутрата и ДС-банкерката му са купили всички медии да ги хвалят денонощно.Интересно защо народът усеща друго.И скоро ще го покаже, надявам се.
117
2
 
30
 
! Отговори
mitaka преди 13 години
Този господин е ненормален ***,аз вика съм завършил Харвърт.ми че то тва не му пречи да е ***.Тоя от къде я изкара тая финансова стабилност,ние нещо произвеждаме ли,изнасяме ли,от де дойде тая стабилност.В БГ се произвеждат само ***,тоя да не е намерил пазар за тях....
116
7
 
9
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Сега започва битката с бившите тайни служби в България.Всички честни и достойни граждани нека да ими се противопоставим.На карта е заложено или тяхното щастие или нашето бъдеще и просперитет!!!Друг изход няма, видяхме колко струва техният мирен преход където ни го натресоха да им сърбаме попарата 20 г.
115
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не мога да разбера защо всички плачат. Имате най-ниските данъци в Европа. Ми работете и ще имате. Ние емигрантите си спукваме *** от работа тука и няма коледа няма нова година. За това и изкарваме добри пари макар данъците да са 3-4 пъти по високи от вашите. А повечето българи в БГ се канят да запразнят за 20 дена. Егати мързелите и само реват за подаяние като вдоица за х..й. На калпавия моряк водораслите му пречат. На калпавите българи се правителствата им пречат.
114
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой назначи Бойко Борисов за главен секретар на МВР? От къде се появи този човек.
113
1
 
15
 
! Отговори
&22 преди 13 години
Сега очква паметник да му издигнат като най-големия червен фашист в прехода успял да избие най-много пенсионери!Тази зима ще довърши и останалите което ще разберете от преброяването февруари!Дянков е човека провел най-големия геноцид над това племе и дълго ще го помните четейки некролозите!!!Благодарен е на Людмила Живкова,че го прати да изучи социален фашизъм отвъд желязната завеса и за това платиха потърпевшите.
112
3
 
22
 
! Отговори
Евала, Василев ! преди 13 години
Пост 85 е най-доброто доказателство каква уж нова власт управлява България !Комсомолското секретарче Никойлай Младенов - внук на активен борец и син на ченге взел да плюе срещу доносниците от ДС... (:Той щял да изчисти Външно от агенти на ДС !!!Човек да се чуди дали да се смее или да плаче ....
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има една хубава реклама на известна луканка: "' Мммм - луканка, та дрънка" .Авие какво бихте казали за този господин?
110
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бившият кмет г-н Борисов още през 2007 година обеща че до м.септември ще има Завод за *** на София.Някой да го е виждал случайно?Не бившия кмет, настоящ премиер - него го гледаме непръкснато по Догано-Визиите.Имах предвид някой да е виждал Завода за ***?
109
13
 
3
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Петьо, моето момче в икономическа криза не знам някоя държава да няма дефицит.Все пак сме в първите 5 държави в Европа с най-нисък дефицит.