2010 - година на финансова стабилност за България

"Успяхме да начертаем пенсионна реформа за 25 години напред", отчете Дянков
Обновена: 18 дек 2010 10:37 | 18 дек 2010 10:37, Красимир Ангелов
234
2010 - година на финансова стабилност за България
Снимка: БГНЕС

"2010 г. беше година на финансова стабилност за България. Не се вдигнаха данъците и не се намалиха заплатите и пенсиите".

Тази оценка за отминалата година направи министърът на финансите Симеон Дянков пред "Дарик радио".

"Успяхме да начертаем пенсионна реформа за 25 години напред, това е голям успех. Имаме и по-добра чуваемост и комуникация в ЕК и в ЕС", похвали се Дянков.

Все пак нататък вицепремиерът прояви и малко критичност и призна за две неща, които правителството не е успяло да свърши.

"Едното е, че бих искал здравната реформа да беше тръгнала още в началото на 2010 година. Второто е, че още в началото на нашия мандат трябваше да има по-активна реформа в държавната администрация. Аз съм отговорен за това, подцених огромната сила на чиновничеството", подчерта Дянков.

Той коментира за пореден път и строежа на АЕЦ "Белене".

"Продължавам да съм песимист по отношение на това дали трябва да се строи атомна централа. Няма да дам стотинка от държавния бюджет за нея", обобщи Дянков.

Той бе категоричен, че въобще не мисли да напуска своя пост.

"Не мисля за еднопосочен билет. 2010 г. беше трудна, 2011 г. ще е по-добра и за българите, и за правителството, така че гледам с голям оптимизъм към 2011 г. Имаме възможност веднъж завинаги комунизмът в България да си отиде с всичките му лоши страни", закани се в заключение Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дори да си безпристрастен, трудно е да се води статисктика за гафовете на това правителство, които надминаха гафовете на предишното. Решихме да изброим някои от тях:1. Фиаското на Румяна Желева2. Фиаското с пицата на Дянков3. Скандалния закон, Цецка Цачева и Държавен вестник4. Показното арестуване на граждани без доказателства по *** пред жените и децата им/гаврата с певеца Красимир Аврамов5. Скандалът с Несебър6. Скандалът със Софийския Университет и митинга на студентите7. Скандалът с БАН и последвалия митинг8. Проблемите със здравната реформа и недоволството на лекарите9. Обещанията за присъда на Масларова - неизпълнени10. Обещанията за присъда на Мургина - неизпълнени11. Обещанията за "данък лукс" и последвалото отмятане12. Гафът със стандарта "Стара планина"13. Скандалът с имотите на Цветан Цветанов14. Правителството позволява намесата на американския посланник Джеймс Уорлик във вътрешната политика на страната15. Невероятния скандал с фалшивата диплома на Калина16. Новината за бъдещия музей на социалистическото изкуство17. Депутатите напуснали народното събрание, за да им подарят GSM-и. В чест на истината това не бяха депутати само от ГЕРБ.18. Наводнение в отсечката от столичното Околовръстно, лично открита от Бойко Борисов преди няколко месеца
107
1
 
3
 
! Отговори
st.anger преди 13 години
стари комунистически номера - нищо не се променя , значи трябва да е добре , а?много ме кефи и как е начертана пенсионната реформа , направо можеше да каже че не за 25 , ами за 100 години напред са я начертали . така де , по-внушително звучи някак.
106
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко Борисов не е поел нито веднъж отговорност за поне един от гафовете, които прави непрекъснато вече година и половина.
105
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
роднина, милиционер, мутра, бездарник, некадърник, приятел от пожарната,роднина, милиционер, мутра, бездарник, некадърник, приятел от пожарната,роднина, милиционер, мутра, бездарник, некадърник, приятел от пожарната,... да ви напомня за някое правителство ???
104
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За гърците понеже мн. се спекулира.Гърция е вЕС.от 1981г. и е най бедната от старите страни членки факт!И понеже се пишат глупости един пример.Ако взимаш1500 евро в Гърция и ипотеката ти е 700 евро и ти намалят заплатата с 25% какво правим взимат ти жилището или колата.Цените са по високи,кой каквото ще да ми пише бях там имам наблюдения.Гърция има над 300 милиарда държавен и още толкова частен дълг факт.Така,че голяма люлка ще ги люлее,сега започват за тях трудни години.
103
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По-некадърно, бездарно и нагло правителство БЪЛГАРИЯ не е имала никога.
102
1
 
16
 
! Отговори
bibi преди 13 години
"2010 г. беше година на финансова стабилност за България. Не се вдигнаха данъците и не се намалиха заплатите и пенсиите" - съдипахте здравеопазването, хората реално обедняха, не осъдихте никого от тези, които показно арестувахте... Какво друго? А, ловихте снежинки във въздуха.
101
1
 
12
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Г-н Василев, днес Евростат даде данни, че България има търговски дефицит от 2,3 млрд. евро за девет месеца на 2010 година !!! Пак ли е заслугата на БКП ??? Вие така ще оправдаете всеки некадърник в управлението на страната ?!
100
2
 
3
 
! Отговори
2,5 преди 13 години
съгласен съм, че няма откъде след 60 г.разграбване от комунистическата върхушка и после от новосъздадените и производни,но да казваш, че няма за най бедните,а тези от администрацията да си дават целогодишно бонуси,ай сиктир бе драги зрители....
99
1
 
10
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Василев, благодаря за досието на Младенов! Няма нищо случайно.
98
4
 
3
 
! Отговори
2,5 преди 13 години
съгласен съм, че няма откъде след 60 г.разграбване от комунистическата върхушка и после от новосъздадените и производни,но да казваш, че няма за най бедните,а тези от администрацията да си дават целогодишно бонуси,ай сиктир бе драги зрители....
97
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не се заблуждавай, изброените от теб държави, макар и водещи се за социалистически са ЦЕНТРАЛНО, а не ИЗТОЧНОевропейски и ВИНАГИ са били по-напред и по-добре от България. Във всичко ... за съжаление естествено де.
96
2
 
10
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Не ми харесва, че ме сравнявате с Тодор Живков, защото сме несъизмерими. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова тв.Той коментира разпространяван във фейсбук колаж от портрети на Тодор Живков, които постепенно преливат в неговия образ.Снимките не са коректни към Тодор Живков, защото една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години, да направим, да постигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство.Фактът, че 20 г. след падането на Живков от власт никой не го е забравил, показва, че доста неща са били направени. Факт е и това, че 20 г. ние само приватизираме онова, което е построено дотогава", заяви още Борисов.
95
5
 
8
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Къде беше България,Чехия,Полша,Унгария,Естония в 20 век.Къде е Чехия,Естония,Полша,Унгария и България в 21 век.Докато има алчни,безкруполни и нагли комунисти държащи целият финансово-икономически ресурс, винаги ще ни дърпат назад, за сметка на своето престъпно първенюшко забогатяване!!!
94
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това недоразумение гаври ли се с нас, само не можах да разбера ?
93
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това година на финансова стъбилност за ТИМВалентин Златев да черпи!
92
1
 
4
 
! Отговори
Василев преди 13 години
В моя пост 83 вече поисках всички досиета да бъдат сложени на масата въпреки, че тук темата е друга.
91
1
 
25
 
! Отговори
ani преди 13 години
Безпартиен, напълно си прав , но аз искам да допълня, че тоя горе на снимката утре ще си отиде в Америка, а зомлуците които направи ще плащат няколко поколения. Особено за пенсионната реформа. Днешните 30-40 годишни изобщо няма да видят пенсия. Навън нямало 13 заплата, а какви заплати получават техните специалисти?
90
1
 
13
 
! Отговори
21-ви век преди 13 години
Как ще повлияе това, че половината посланици на България са бивши агенти на ДС, сега, върху сметките ти за ток, за парно, за гориво? С какво ще подобри/влоши сега катастрофалното здравеопазване? Как ще повлияе, сега, на създаването и осигуряването на работни места? Това, което в момента липсва, не е отдавна изчезналото в историята ДС, а политици с визия и с ясно очертани политически цели. А ДС-то го остави на историците. То е минало и дано не се връща.
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кои са шефовете на Бойко Борисов.