Дилма Русеф и Бойко Борисов се срещат

Премиерът ни ще предаде поздравително послание
30 дек 2010 20:10,
232
Дилма Русеф и Бойко Борисов се срещат
Снимка: БГНЕС

Новоизбраният президент на Бразилия Дилма Русеф ще приеме днес в двореца Итамарати (външното министерство) в столицата Бразилия българския премиер Бойко Борисов, съобщават местни медии, като се позовават на изявление на външното министерство.

На срещата след 17,00 часа (22,00 часа българско време) ще присъстват също сегашният външен министър Селсу Аморим и приемникът му – посланик Антонио ди Агиар Патриота.

Бойко Борисов ще предаде на Дилма Русеф, която официално поема президентския пост в събота, поздравително послание от президента на ЕС Херман ван Ромпой.

Агенция Пренса Латина отбелязва, че Бойко Борисов е специален пратеник на страната си и представител на ЕС на церемонията по встъпване в длъжност.

Срещата между двамата ръководители придобива специално значение поради българския произход на бъдещия президент на Бразилия, се отбелязва в изявлението на външното министерство.

Според държавната осведомителна агенция Аженсия Бразил фактът, че Дилма е дъщеря на българин и че има многобройни роднини в България, означава, че страната на нейните родственици ще бъде част от външната политика на правителството й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
14
 
! Отговори
ЕС преди 13 години
УСПЕХ НА ДИЛМА, А СЪЩО И НА БОЙКО
34
2
 
4
 
! Отговори
bravo dilma преди 13 години
molq samo balgari da komentirat.a moje i makedonci ot gabrovo.4estito na dilma za pobedata na izborite za prezident te tam xorata si glasuvali.vie nedobrojelateli sprete da zavijdate.
33
7
 
4
 
! Отговори
no name преди 13 години
*** да живееш в Бразилия щом е толкова хубаво! Или май е по-добре да живееш в Лихтенщайн, а? Влез в Гугъл и провери колко му е БВП-то, територията и населението и пак си изкажи мъдрото мнение!А, и не забравяй да сравниш дохода на глава от населението!
32
12
 
14
 
! Отговори
Грънчаров преди 13 години
Видяхте ли смайващата картина по телевизиите? Пожарникарят-премиер се разхожда в Бразилия по анцуг! Едва ли е възможна по-голяма простащина. Защо интелигентната част от нацията трябва да търпи това унижение, този съсипващ срам? По-скоро да махнем тази полуграмотна мутра от управлението на България! Помогнете всички рейтингът на този джудист да се срине и да забравим завинаги за съществуването на тази примитивна особа и да изчезне името й от тежкия ни живот. Заедно с придружителите му.
31
4
 
17
 
! Отговори
Петров преди 13 години
Еййй, то бива злоба и завист бива, ама това на нищо не прилича! Цял свят почита Бразилия като светована развиваща се икономика, само ние като вещи по всички въпроси пак намираме за какво да я плюем. Цяла Бразилия харесва Дилма, само ние като вещи и по тоя въпрос я плюем. Цяла Европа упълномощи Бойко да я представлява, и ние вместо да се радваме на оказаната чест , пак типично по български показваме колко завистлив и злобен народ сме! Не Бойко, не ГЕРБ, а Господ да слезе не може да ни помогне!!!
30
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе хора, осъзнайте се - вие сериозно ли твърдите че *от снимката е българка ???
29
4
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 13 години
не си прав-в бразилия не гледат турски сериали по националните телевизии даже и ппо празниците,новия президент е бивш затворник и терорист,а това че баща и се е отказал от родината си за да избяга от бг аристократите говори много-тоя човек е искал да забрави мръсната турска пасмина в родината си,така че единственото общо е посещението на бойко бразилски-и вижте кои са най личните държавни мъже от цял свят-наш бразилец от банкя и португалец-останалите пратили за протокола и далаверата низши служи
28
6
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 13 години
айде герберите, днес водачът ви и вождът е с най големият марксист и дава своите уверения в преданост ,изтъква колко е близък по сърце и партия/естествено комунистическа/е,а вие въвете да поднесете цветя на храбрите летци избивали български гражданя, и викайте боко е велик, давайте да видим още колко остава?
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко отиде да проси боб и кафе на зърна от Дилма .
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Bulgaria s kakvo e zaselena a ? samo s *** i turci
25
1
 
7
 
! Отговори
Багаин преди 13 години
До Анонимен 21.А твоята баба не е ли пяла по седенките "ДИЛМАно, дилберо". Как реши, че "Дилма" е бразилско име? "Русеф" е фамилното име на нейния баща - там "в" в края на думата не се произнася твърдо, нито пък фамилното име получава наставката "-а", когато го носи жена.
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да прав си ! такава голяма страна заселена с мулати , *** и *** .
23
2
 
2
 
! Отговори
do 23 преди 13 години
ami sme6nik nas kato zqla evropa ni ima za *** kvo da kajem
22
2
 
4
 
! Отговори
Makedonec преди 13 години
Da, da, "българския произход".
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
trbva da se gordeem 4e Bulgarka upravlqva takava ogromna strana
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
koi dava minus 4e braziliq e v top 10 ne v 4as .vlez v google i pro4eti daje e na 8 -mo mqsto po BVP v sveta na 5-to mqsto po naseleni , i na 5 to mqsto po teritoriq i
19
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е каква българка е тази негърка не мога да разбера - погледнете по-добре снимката
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако беше наистина българка или ако се чувстваше за такава, дори и баща й - не би я кръстил с бразилското име ДИЛМА, нито пък би изписал фамилията си РУСЕФ - което е символ, че е искал ясно да се разграничи от България.Освен това въпросното татенце е ремсисит-терорист и убиец на невинни хора, издирван от властите в България (Царска, не комунистическа) с издадена смъртна присъда.Четете повече, преди да пишете глупости и да проявявате смешния си криворазбран патриотизъм.
17
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
писна ми от тая.
16
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунист и комунистка, милицонер и терористка, премиер-мутра и президентка-партизанка - ИДИЛИЯ ... типично по ГЕРБерски