Дилма Русеф и Бойко Борисов се срещат

Премиерът ни ще предаде поздравително послание
30 дек 2010 20:10,
232
Дилма Русеф и Бойко Борисов се срещат
Снимка: БГНЕС

Новоизбраният президент на Бразилия Дилма Русеф ще приеме днес в двореца Итамарати (външното министерство) в столицата Бразилия българския премиер Бойко Борисов, съобщават местни медии, като се позовават на изявление на външното министерство.

На срещата след 17,00 часа (22,00 часа българско време) ще присъстват също сегашният външен министър Селсу Аморим и приемникът му – посланик Антонио ди Агиар Патриота.

Бойко Борисов ще предаде на Дилма Русеф, която официално поема президентския пост в събота, поздравително послание от президента на ЕС Херман ван Ромпой.

Агенция Пренса Латина отбелязва, че Бойко Борисов е специален пратеник на страната си и представител на ЕС на церемонията по встъпване в длъжност.

Срещата между двамата ръководители придобива специално значение поради българския произход на бъдещия президент на Бразилия, се отбелязва в изявлението на външното министерство.

Според държавната осведомителна агенция Аженсия Бразил фактът, че Дилма е дъщеря на българин и че има многобройни роднини в България, означава, че страната на нейните родственици ще бъде част от външната политика на правителството й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Braziliaq e v top 10 na nai razvitite ikonomi4eski strani v sveta
14
13
 
15
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Първо на първо Бразилия е една напреднала страна, та какъвто и ще *режим* да е там ----- Второ на второ, понеже става въпрос за президент, мисля, че беше редно да отиде нашия президент ----- Трето на трето, щом ЕС държи да приветства Дилма по някакъв начин, то същият ЕС трябваше да изпрати приветствието по президента, тъй като когато се подписваше договора за присъединяването на България към ЕС, Симеон Сакскобургготски от ЕТИЧНА гледна точка покани за подпис и президента ---- Извинете ме
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Големи яйца!Общото между България и Бразилия е че и двете почват с Б и че и тук и там е пълно с престъпност и бедност
12
6
 
25
 
! Отговори
българин преди 13 години
Цял свят трябва да знае, че Дилма Петрова Русева е българка, чийто баща Петър Русев е чист българин, родом от Габрово. Да е жива и здрава! И винаги да помни корена на баща си.
11
8
 
14
 
! Отговори
888 преди 13 години
Не плюйте бре!!Тази жена ще помогне на България,Бразилия дръпна много и затова и сарко ходи там ама Дилма го разкара и затова европeиските *** са изпратили боко
10
8
 
3
 
! Отговори
Анцунга преди 13 години
Президента на ЕС много правилно е избрал наш Боко за куриер. А Дилма Русев няма как да не получи писмото лично от куриера. На нейно място и аз бих постъпил така въпреки, че и тя и аз знаем кой е куриера.
9
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този шут Бойко Борисов, умира да го показват по телевизията. Готов е и на ръце да ходи пред президенти и крале, само и само да го снимат. А що се отнася до големия бизнес с Бразилия, най-много някой от ГЕРБ да внесе няколко тона банани и говеждо месо от Бразилия, това ще са търговските ни взаимоотношения.
8
3
 
5
 
! Отговори
Кабули преди 13 години
До цкцкМа ти требе да си от най-големите мари сред овцете на ЦК! Амчи то требе Дилма зарад твоите простотии да се кундиса за президент некаде къде средата на годината, че да не арчи Генерало от народните пари. Ей, тва данзнайш вътре ли ти е, или го искаш до дъно, си е гулям мисловен зарар на мазмантии като вас! А спрете си лайнометите, червени ***!
7
15
 
6
 
! Отговори
КЪМ 5 И 6 преди 13 години
МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО КАК МОЖЕ ДА ПИШЕТЕ ТАКИВА СЪЧИНЕНИЯ В КАРТИНКИ.ЗА БОРИСОВ СЪМ СЪГЛАСЕН ,АМА ЗА ТОЗИ ЛАТИНОС КОЛКО НЕЙНИ ИНТЕРВЮТА СТЕ ГЛЕДАЛИ И КОЛКО НЕЙНИ ИЗЯВИ ПРЕД ПУБЛИКА???ЧЕ ВАДИТЕ ТАКИВА ИЗВОДИ???РУСЕФ НЯМА НИЩО ОБЩО С ФАМИЛИЯТА РУСЕВА ТАЗИ ЛАТИНСКА МУТРА СИ Е ЗАБРАВИЛА МНОГО ОТ ДАВНА БЪЛГАРСКИЯ КОРЕН КОЙ ,ЩО Е ЕДНА СНИМКА НЕ ВИДЯХМЕ НА БАЩА И МАЛКО БИОГРАФИЯ?НЯМА ВСИЧКО НА СЛЯПО И НА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ НА НЕКЪДЪРНИ ЖУРНАЛИСТЧЕТА СЛУГИЧКИ....
6
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Агенция Пренса Латина отбелязва, че Бойко Борисов е специален пратеник на страната си и представител на ЕС на церемонията по встъпване в длъжност.+++Умре те от яд *** ! Гоце никога няма да бъде пратеник на ЕС :))) !
5
4
 
22
 
! Отговори
? преди 13 години
Хубаво, ама защо Бойко пристигна в Бразилия по анцуг?
4
10
 
20
 
! Отговори
ЧЕ ГЕВАРА преди 13 години
Дилма Русеф е прекрасен човек,истински политик,много смела жена!Поздравления!Да внимава много нашият мутра Бате Мухобойко пред нея!
3
24
 
13
 
! Отговори
цкцк преди 13 години
АХ КАКЪВ НАГЪЛ * Е ТОЗИ БОРИСОВ ЩЕ СИ ИЗКАРА НОВАТА ГОДИНА В БРАЗИЛИЯ С НАШИТЕ ПАРИ * КОМУНИСТИЧЕСКИ КРАДЛИВ.И ТАЗИ С ЛАТИНСКАТА МУТРА НЯМА НИКАВА БЪЛГАРСКА ЖИЛКА ДАЖЕ ЕДНА БЪЛГАРСКА ДУМА НЕ ЗНАЕ.
2
9
 
9
 
! Отговори
разбирателпонимател преди 13 години
ей тука вече му се отвори парашута на боко,ще цопне лодката сас сигурност
1
2
 
17
 
! Отговори
GXx преди 13 години
Bravo na jenata! Chest i praviqt deistviata !