Кабинетът: Ние не сме като предишните!

Кръгове от интереси рушели доверието в Борисов
Обновена: 19 яну 2011 15:40 | 19 яну 2011 15:40,
391
Кабинетът: Ние не сме като предишните!
Снимка: Булфото

Основната цел на атаката от последните седмици е да дискредитира политиката на управлението на ГЕРБ и на правителството, да я представи като еднаква с тази на предишните управления и да разруши доверието в премиера.

Това се посочва в официалните мотиви на кабинета, който прие решение да предложи на НС да гласува вот на доверие на МС с премиер Бойко Борисов.

Целта е да се възстанови статуквото от последните години, да се разчисти пътят на нови формации, които с ново лице и под различно име да се върнат на власт
„Мерките, които прилагаме, за да разрушим тези кръгове от интереси, които години наред живяха и забогатяваха като източваха основни ресурси на държавата, днес пораждат съпротива и реакция срещу правителството и министър-председателя.

Създаде се ситуация, в която неясни политически субекти чрез анонимни източници, чрез медии с неясни собственици разпространяват незаконни материали, стенограми и записи от разговори, с които целят да компрометират правителството, неговите усилия и политика, и да трупат напрежение в обществото.

Целта е да се възстанови статуквото от последните години, да се разчисти пътят на нови формации, които с ново лице и под различно име да се върнат на власт“, се посочва още в мотивите.
 
В тях се изтъква още, че правителството е приело предизвикателството чрез непопулярни мерки и със силна воля да промени управлението на страната.

Нито едно правителство обаче през последните двадесет години не е предприело едновременно такъв широк кръг реформи в различни сфери.

Още по темата

„Проблемите, които правителството решава днес, са натрупвани години назад. Страхът или липсата на достатъчно отговорност да се поемат техните негативни последици са блокирали действията на предишните правителства за тяхното осъществяване.

Това днес ги прави по-бавни, по-трудни за осъществяване и много по-болезнени за гражданите и всички засегнати от тях“, обясняват още решението си МС.

Парламентът щял да гласува вот на доверие за цялостната политика на борба с корупцията, престъпността, за модернизиране на българската икономика и финанси, за провеждане на реформите в сферите на външната политика, отбраната, сигурността, здравеопазването, образованието, социалната политика, правосъдието, транспорта, земеделието, опазването на околната среда, културата, усвояването на средствата от европейските фондове и спорта.

„За да продължи да реализира своята политика, правителството се нуждае от подкрепата на българските народни представители, които да потвърдят с вота си политиката, за реализирането на която гласуваха преди година и седем месеца българските избиратели”, се посочва още в мотивите.

**********************

От 1989 г. до днес в България са съставени 12 правителства, от които две са служебни – на Ренета Инджова и Стефан Софиянски.

За този период са поискани и гласувани 26 вота на недоверие към правителствата и 2 вота на недоверие към министър-председател (Любен Беров).

Гласувани са и 2 вота на доверие, поискани от министър-председателите Филип Димитров и Любен Беров.

Кабинетът на Филип Димитров обаче не получава нужната подкрепа на 28 октомври 1992 година.

Премиерът Бойко Борисов внася третият вот на доверие в най-новата ни демократична история. Той обаче най-вероятно ще запази поста си, тъй като с гласовете на Атака има необходимото обикновено мнозинство или гласовете на повече от половината присъстващи депутати , за да получи доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още по темата: мотививот на доверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
1
 
8
 
! Отговори
коко преди 13 години
СУПЕР КРАДЦИ НАЛИ
228
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
избори само това е показателя за доверие към Бойко така е много лесно да иска вот на доверие при положение че са мнозинство в парламента.много пъти е казавал че е готов да отиде на избори ами хайде де излез на избори
227
11
 
19
 
! Отговори
1122 преди 13 години
Кабинетът: Ние не сме като предишните!ПРАВИ СТЕ! НЕ СТЕ. МНОГО ПО АЛЧИ СТЕ И ДОСТА КРАДЛИВИ!!ПОПУЛИСТИ
226
0
 
0
 
! Отговори
Не-комунист преди 13 години
Колега, помниш ли на стената любим портрет? :-)
225
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Забелязвам, че комунистите във форума използват много вулгарни думи.А това е признак на безсилие.
224
4
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
БСП са номер едно!
223
1
 
12
 
! Отговори
Дежа вю преди 13 години
Ако записите са манипулирани смятате ли, че досега нямаше да изкарат експертиза за тях ?Да не стане само като случаят Белнейски ? След няколко години да извадят "доказателтва" и "експертизи", че записите са били манипулирани ???
222
9
 
6
 
! Отговори
коко преди 13 години
БСП са СУПЕР
221
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
УТРЕ ОПОЗИЦИЯТА ЩЕ СТАНЕ ЗА РЕЗИЛ ,ДОБРЕЕ ДА ПРИСЪСТВАТ И ЧУЖДИ МЕДИЙ ЗА ДА ЗНАЯТ И В ЕС ,КОЙ ИСКА ДА НЕ ВЛЕЗЕМ В ШЕНГЕН
220
0
 
12
 
! Отговори
онзи преди 13 години
Не сте. Калинки! некадърни, прости и лъжливи
219
1
 
1
 
! Отговори
до 225 преди 13 години
Блажи ми пилоня!!!
218
6
 
14
 
! Отговори
waj преди 13 години
Бойко трябва да си подаде оставка това е единственият разумен ход всичко друго е оправданиа. винаги когато има онователна причина едно правителство да си ходи излиза някой и започва да ни обяснява колко важно е сега да няма предсрочни иззбори щоото сме щели да влизааме един път в НАТО после в ЕС сега пък в Шенген и така правителствата си осигуряват имунитет и годините се търкалят и народа си е все на едно и сащо положение.избори до дупка щом няког сгафи трябва да си ходи и така докато
217
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОЙТО НЕ ХАРЕСВА БОКО БИЛ ИЗНУДВАЧ И ОТ ДС. ХА-ХА БОКО ГОВОРИШ БАШ КАТО ДИКТАТОР И ТО ДРЕБЕН СЕЛСКИ ТАРИКАТ.
216
2
 
3
 
! Отговори
az преди 13 години
Основната цел на атаката от последните седмици е да дискредитира политиката на управлението на ГЕРБ и на правителството, да я представи като еднаква с тази на предишните управления и да разруши доверието в премиера...a taka ATAKA da se vidite be dupedavci
215
2
 
0
 
! Отговори
до 218 преди 13 години
Е като го сложи на *** да не и е станало нещо.
214
2
 
0
 
! Отговори
коко до223 преди 13 години
Плати ми и готово....20ст.на ред и за БСП
213
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунистите пак се размирисаха из форума
212
1
 
2
 
! Отговори
до коко преди 13 години
Изчезвай бе платен папур.
211
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това правителство на герб не защитава българските национални интереси достатъчно е да видим кои са неговите най-върли защитници въпреки тоталната некадърност и корумпираност ноко и компания ...,нека да видим койе лицето Гамизов -евреин ,кой е Евгени Дайнов-евреин с комунистически номенклатурна жилка (сега пръв десен)..,тия са най -върлите фенове на мутрата-рекетьор от сик ,пак ви казвам мислете кой има интерес това недоразумение герб да стои на власт.
210
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всички който,плюят срещу Борисов ги разбирам(право на свободното слово),но тези които искат Тройна и тем подобна коалиция да се върне на власт са си просто платени драскачи