Цветанов: Правителството не работи под диктат

Кабинетът нямало да изпадне в зависимост от престъпността
Обновена: 19 яну 2011 15:42 | 19 яну 2011 14:20,
267
Цветанов: Правителството не работи под диктат
Снимка: Булфото

"Правителството няма да участва в сценарий, в който да изпадне в някаква зависимост на организираната престъпност или на тези, които я обслужват с говоренето в публичното пространство".

Тази позиция е изразил премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на МС, на което се взе решение да бъде поискан от НС вот на доверие на правителството.

Министрите пък подкрепили премиера, увери МВР шефът Цветан Цветанов.

Според него страната ни не се нуждае от това, което наблюдаваме в публичното пространство, визирайки разразилия се скандал със СРС-тата.

"Тази тема трябва да бъде изговорена в НС, да бъде затворена страница и да можем да говорим за политиките, които реализира българското правителство", мотивира решението за вота Цветанов.

Той ясно даде да се разбере, че няма да бъдат отчетени исканията на Синята коалиция, които отправиха към кабинета в замяна подкрепа на предстоящото гласуване в парламента.

"Правителството не работи под диктат, нито под условия, а само единствено водено от националните интереси", отсече Цветанов и допълни, че са зависими само от българските избиратели, а не от партии, които поставят условия.

Той отново изтъкна, че има срастване на организираната престъпност с политическите партии и доказателство за това е сценарият с разпространените записи.

"Вие сте свидетели на докладите, които посланиците пишат за състоянието на държавата в 20-годишния преход", посочи още вицепремиерът.

Според него обаче секторът "Сигурност" работел адекватно и правел всичко възможно да не се стига до изтичане на информация.

Все пак фактът с появилите се в медиите записи бил "обезпокоителен". Цветанов увери, че се вземат мерки, включително и допълнителни законодателни промени.

Още по темата

Вицепремиерът каза още, че в момента не може да отговори категорично дали записите са изтекли от МВР, тъй като все още се чакала проверката на прокуратурата. Той не пожела да се ангажира със срок кога тя в крайна сметка ще бъде готова.

"Ще стигнем докрай", категоричен бе обаче Цветанов.

"Премиерът ясно и категорично е заявявал своята позиция. Спечелихме изборите през 2009 година в тежка обстановка за страната. Поехме риска да направим правителство на малцинството само водени от интереса на държавата", заключи вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
5
 
! Отговори
край преди 13 години
до 260. Прав си човек. Искам край на тоя преход. Велико народно събрание - нова конституция нови правила на играта нова Държава. Иначе това ще се повтаря до изчезването на последния българин от тия земи. Никой от тия в парламента няма да се съгласи доброволно на това - те са статуквото. Революция на площада трьбва.
259
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей пудел оди носи пръчки на боко заедно с веско маринов да ти кажа с две думи по зависим си от миналото си от хероинов наркоман не можеш да мръднеш държат те в вълчи капан за това само слушкаш и папкаш ако ти дадат
258
3
 
10
 
! Отговори
kk преди 13 години
Цветанов,ти си най-некадърният Министър на МВР от 21 години насам!И най-простия!И Добрев /мир на праха му/ нямаше "дар слово",но поне си разбираше от работата!Не мога да те сравня дори и с Начев!На всичко отгоре слугуваш и на чужди интереси,иначе как да си обясним какви "идеи менкате" с Н.Пр.г-н Уорлик всеки ден!Да крайно време е да се стигне до край!Народът трябва да измете всички муцуни на Прехода!!!И ако следиш Интернета,в което не се съмняваме,този КРАЙ наближава!
257
1
 
11
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Народа няма какво да яде а те ще стигали до краи-мошеници.РЕВОЛЮЦИЯ
256
1
 
11
 
! Отговори
хм... преди 13 години
ми... защото... правителството и престъпността (едрата престъпност не кокошкарите) в момента са едно и също.
255
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко е живото олицетворение на 20 годишния преход. Комунист при Тодор Живков, майор в школата на ДС в Симеоново, бизнесмен охранител през 90-те заедно с половинката си Цветелина Бориславова, снаха на член на Политбюро на БКП. Ортак с занкови фигури от "бизнеса" от 90-те - Маджо от СИК, Алексей Петров от Аполо и Болкан, и с *** от Варна. Разследван за производство на цигари без лицинз. Доверен човек на Царя, назначен на върха на МВР за гл. секретар, без един ден стаж в МВР за да пази тила на Царя. По негово време 2001-2005 София заприлича на Чикаго през 30-те години, с пик на убииствата, от които Борисов не успя да разкрие даже и едно от тях. Цветелина Бориславова успя през това време да купи от Костовия човек Славчо Христов СИБанк, която беше орихванала позиции в НОИ, данъчни и други държавни структури. Сега е милиардерка. Красота.
254
0
 
6
 
! Отговори
внимаваме преди 13 години
То по голям комунизъм от тия закани няма май
253
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
я ходи копай гробища бе бунак
252
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От резултатите от тази проверка ще видите, че става дума за съвсем законосъобразни и премерени действия и в тази ситуация сме убедени, че злоупотреба и преекспониране със специални разузнавателни средства (СРС) няма. Това каза пред журналисти председателят на парламентарната подкомисия за СРС-та Явор Нотев. Нотев отказа да коментира в каква фаза е досъдебното производство, образувано от ВКП във връзка със съмнения за контрабанда на група лица спрямо, които са били назначени СРС-та. Сред тях е и шефът на Агенция Митници Ваньо Танов. Има веществени доказателствени средства в резултат на приложените специални разузнавателни средства и не е редно да ги коментираме, посочи Нотев.А БРЕ БОЙКО НАЛИ ВЧЕРА БЯХА МОНТАЖ БРЕ БОЙКО.ЧАСТНИ СТРУКТУРИ ВИ БИЛИ ПОДСЛУШВАЛИ. ЛЪЖЦИ. БЕЗСРАМНИЦИ,ВЗЕХТЕ ДА ГОВОРИТЕ ПО ТРИБУНИТЕ КАТО СТАЛИН И ХИТЛЕР.НЯМА ДА ЗАТВОРИТЕ УСТАТА НА УМНИТЕ , ИНТЕЛИГЕНТИ И ДЕМОКРАТИЧНО МИСЛЕЩИ ХОРА ГЕРБ ХИПЕРКОМУНИСТИ.ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА г-н Нотев мъж и човек с достойнство отвсякъде.
251
2
 
1
 
! Отговори
ВНИМАВАЙТЕ.... преди 13 години
...КАК ЩЕ ГЛАСУВАТЕ МАРТО.....!НИЕ ,ЩЕ СМЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!АКО ПОДКРЕПИТЕ "ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ"...НАИСТИНА ЩЕ , ПОЧЕРВЕНЕЕТЕ....!!!ГАРАНЦИЯ!!!!
250
0
 
3
 
! Отговори
do 252 преди 13 години
I sega oshte po interesna novina :Gospodin Barosso kazal che ne se interesuva veche ot Balgarija, zashtoto imal nova metresa ot druga dargava !!!
249
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ да не би да са в криза за да искат вот на доверие от собствените им депутати!? Не обяснимо е, да искаш вот на доверие от Лъчо Мозъка ,Менда Стоянова, Цецка Цачева, Искра Фидосиева... и т,н.
248
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки може да опикае пода само ГЕРБ могат да осерат тавана бравос
247
3
 
13
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 13 години
И сега една интересна новина.Господин Барозу - Председател на ЕК,си е изпуснал нервите днес, пред човек пратен за разговор от името на Борисов.ЕНП и Председателя са крайно изнервени от нашата мила Тиква ....Ами сега!?P.S. чакайте подробности днес или утре от нашите депутати Европарламента.
246
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Внимание!Цуци и Бибитко са се научили да четат!Сега вече не само ви СЛУШАТ, сега и ще ви ГЛЕДАТ!Кой не скача е червен! (Бойко не е червен, той е БИЛ Комунист)СРС! СРС! СРС! СРС!Няма ли да ги махнем тези? С вит на (не)доверие с камъни?!
245
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в Европа не обичат нито мутрите, нито милиционерите
244
0
 
18
 
! Отговори
Петър преди 13 години
ПолитикаЦветанов: Правителството не работи под диктат ТО ГО НАЛАГА ТЕ НЕ,ЧЕ НЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ *** ПРОСТО НЯМА ДА ОТРАЗЯТ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ЗАЩОТО СА НЕДОСЕГАЕМИ ТЯХ ЯВНО ЗАКОНА НЕ ГИ ЛОВИ Е ТОВА АКО НЕ Е ДИКТАТ НЕ ЗНАМ
243
1
 
15
 
! Отговори
dido преди 13 години
stiga ni prai na tupanari be tikvooooo
242
0
 
10
 
! Отговори
227 da преди 13 години
vinagi sa edin zad drugi i nyakoi pomejdu im im prechel
241
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Uspeh gospodin Borisov !!Uspeh gospodin Premier !!!