Волен се кълне: Не сме ДПС

Качват си цената, интерпретира Христо Бисеров
Обновена: 19 яну 2011 14:40 | 19 яну 2011 11:46,
233
Волен се кълне: Не сме ДПС
Снимка: Булфото

Въпреки че единственият проведен до момента вот на доверие в България – този срещу правителството на Филип Димитров, беше неуспешен – по всичко личи, че Бойко Борисов се е поучил от грешките на предшественика си и си е „постлал” добре.

Видимо доволен от развитието на политическата ситуация, лидерът на „Атака” Волен Сидеров разясни пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, че ще подкрепи вота на доверие. „България не е 92-ра, а Атака не е ДПС”, убеждаваше журналистите Волен, припомняйки „силния депесерски шут”, който Ахмед Доган би на Филип Димитров преди почти 20 години.

В другия край на кулоара обаче бившият седесар и настоящ депесар Христо Бисеров заяви, че вотът на доверие всъщност щял да „вдигне цената” на „Атака”. Бисеров не разясни какво точно има предвид.

Според Волен Сидеров ако правителството падне сега – това ще бъде възможност за реванш на тройната коалиция. Също, възможност за президента Георги Първанов – да състави служебен кабинет и да вкара без бой своята формация АБВ във властта. Сидеров е убеден, че вотът на доверие този път ще бъде успешен. Въпреки че от началото на мандата той остана с депутат по-малко, сега няма съмнение нито в своите редици, нито в тези на ГЕРБ. Освен това има и независими депутати, на които може да се разчита, подхвърли Сидеров.

Още по темата

Марио Тагарински, който разцепи РЗС, за да стане независим, беше лаконичен за вота на доверие: „Утре е Видовден, ще видите”.

Бившият шеф на Тагарински Яне Янев пък определи вота като „поправителен изпит”, който показвал „политическа немощ и слабост” на Бойко Борисов. Яне разчете във вота знак за това, че Борисов е загубил доверието на българския народ и сега търси такова от депутатите.

Що се отнася до независимите депутати – малко яснота опита да внесе независимият, но от РЗС Емил Василев. Той свика извънреден брифинг, за да обяви, че се предлагали по 120 000 лева на негови колеги, за да подкрепят вота на доверие. Разкритията на Василев стигнаха дотук. Но – заради силното си възмущение – той обявявал гладна стачка, но само до утре.

В особено сложна ситуация се оказаха от „Синята коалиция”, предвид факта, че още не са нарекли себе си „опозиция”. Във вторник лидерите и на двете големи партии във формацията Иван Костов и Мартин Димитров заявиха, че на заседания на ръководствата си ще обмислят дали да подкрепят евентуален вот на недоверие. Затова изпреварващата ситуация с искане на вот на доверие ги накара да побързат.

Мартин Димитров изчете 5 условия, изпълнението на които ще накара „Синята коалиция” да подкрепи ГЕРБ. Десните искат правителството да се откаже от АЕЦ „Белене”, да постави като приоритет газопровода „Набуко”, а не „Южен поток”, да бъдат освободени всички агенти на ДС в правителството, да бъде направена проверка на всички министри, които са „сгафили” и да бъде отстранен Цветан Цветанов, ако се откаже, че е обвинил несправедливо лекарите от Горна Оряховица.

Мартин Димитров е на мнение, че гласуването по вота не трябва да е тайно, за да може всеки с името си да каже подкрепя или не правителството на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: вот на доверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bsp da se isparat
176
7
 
21
 
! Отговори
ATAKA преди 13 години
Бившият съпруг на банкерката Цветелина Бориславова - Стефан Абаджиев, заминал за Америка от мъка по жената, която Бойко Борисов му отнел.Бойко Борисов и Стефан Абаджиев, който е сина на висш функционер на ЦК на БКП,са си разменили жените... ... ченгета и комунисти са оплетени като свинскичерва! ГЕРБ-арите се одрискват нон стоп! Вече не ми останаха приятели и познати, които да говорят добро и хубаво за герберите. Стичат се бързо-бързо към политическото блато!
175
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
neiskam parvanov iskam boiko
174
2
 
19
 
! Отговори
Tina преди 13 години
Всички сте просто едни поплювковци!Някой въобще има ли представа какво става в страната? Какви са болките на народа? Във всеки един град, във всяка една къща какви проблеми има?Направете си едно състезание - за най-големи приказвачи, с 240 първи места и награда за всички - по 100 000 долара и еднопосочен билет за екзотичен остров. Парите ще си заслужават!Държавници?! ХА!!! Червеи!!!
173
4
 
19
 
! Отговори
до 181 преди 13 години
Атака извън парламента!?На това му викат"Надай се к-ре на пияни жени"!Искрено ме разсмя!Да си жив и здрав!:)))))))))))))))))))
172
12
 
23
 
! Отговори
атакист преди 13 години
АТАКА-ПОБЕДА!ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ!Долу ДПС и *** от БСП!Долу Гоце-предателя!Долу гадните комунисти!Да живее България!
171
7
 
26
 
! Отговори
патриот преди 13 години
До всички простаци!Волен много правилно и интелегентно си води политиката!Вие какво искате служебен кабинет на ГОЦЕ!Не благодарим!Или отново БСП и ДПС да ни яхнат!Затова това е най-добрият вариант!А,че АТАКА не го прави само за милите очи е ясно-ще искат за в бъдеще коалиция!И това е правилното решение!
170
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той- вожда Бойко! Равнисссс! Гласувай! Рапарт приет!
169
5
 
24
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Вдигала им се цената на атака - да бе! Според мен цената им спадна до цената на един обикновена чамова подпораКак няма да крепят герб като за последно - на следващите избори са извън парламента. Бойко сега да направи избори пак ще си вземе толкова колкото има, че и повече. Значи за него атака е само досаден баласт от който с удоволствие ще се отърве!
168
1
 
19
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятелю,Резерва пас си е 8 милиарда..., но пре срев в икономиката от 12.5%, при положение, че според Станишев - "Криза няма...!"
167
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БЪЛГАРИ , ПАРЛАМЕНТА ЩЕ БЪДЕ УПОТРЕБЕН ПО НАЙ-ДОЛЕН И БЕЗЦЕРЕМОНЕН НАЧИН. ВСИЧКИ ЧУХМЕ И ВИДЯХМЕ КАКВО ПРАВЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ. ТОВА ПОВЕДЕНИЕ Е НЕДОПУСТИМО.ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ - НЕ ГО ПОЗВОЛЯВАЙТЕ. ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА МЪЛЧИ ЗА ЗАПИСИТЕ , ЧАКАТ ДА МИНЕ ТОЗИ ВОТ ЛИ ?????
166
0
 
17
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятелю,Точно затова са му необходими 6 месеца "спокойствие"...
165
6
 
22
 
! Отговори
българин преди 13 години
Ето, *** и крадливи българи, кого си харесвате - Болен ***, дето щял да подкрепи червения орангутан бат ви Бойко. Фани единия, блъсни другия, да падне и третия. Ето тоя *** щеше да оправя България, преди сегашните разбойници. По-хубав бил от СерГея и *** Меди Доганов, та и от предишния ви любим спасител - пишман царо. Кога, бе ***, ще ви влезе в тиквите празни и крадливи, че всичките са поставени от ЦК на БКП да ви душат на почивки? Никога, *** ***.
164
5
 
22
 
! Отговори
Do rumen221 преди 13 години
Да бе какви крадци бяха тия преди Бойко.Оставиха му някакви жалки 8 милиарда.Да му бяха оставили 80 и да си харчи и краде на воля
163
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 172Румене и кое от това е изпълнил "новия пианист"?
162
4
 
25
 
! Отговори
ББ преди 13 години
Права е министър Попова,наистина има проблем със сигурността в държавата..Сидеров пак е успял да избяга от клиниката.
161
6
 
23
 
! Отговори
тъп и прост преди 13 години
Абе Воленчо си е предател - поставям го редом до поп Кръстьо - но тези от синята коалиция и те са едни дупедавци думи нямам...
160
1
 
22
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,КРИЗА Е...!!!А. Бюджетна реакцияПравило - ...Когато икономиката е в рецесия, икономическата активност спада и паралелно с това намаляват и данъчните постъпления (в номинални измерения)... 1. У нас съотношението на заети към незаети лица е смразяващо 2.2 към 4.8 мил.... Правителство на Ахмет Доган похарчи безцелно 15 милиарда евро бюджетен излишък, пропусна да усвои други 10 милиарда, а и правим по половин милиард евровноски...2. Вместо Станишев да ни лъжеше, че криза няма, за 4 г., с тези 25 милиарда евро мажеха да се създадат поне 200-300 000 трайни работни места... 3. Заради грабежите и бездарността на Царя и Станишев, днес дори бельото ни и доматите са вносни...!!!Б. Лихвени процентиПравило - ...В условията на паричен съвет централната банка (БНБ) няма възможности да влияе върху лихвената политика на ТБ... 1. Заради И.Костов, 95% от банковия капитал у нас е чуждестранен. Защо лихвите у нас са картелно-високи, космически, след като банките майки имат достъп до ефтин паричен ресурс...? Крайния резултат е Ефекта на Костов - Космически печалби на банките, които само тази година, при финансова криза са 5 милиарда, но се изнасят за да стабилизират банките майки и чужди икономики... 2. Комисията за защита на конкуренцията лесно може да установи Картелно споразумение на Лихварските къщи у нас, кой знае защо наречени банки...!!! Високите лихви съсипват Българската икономика и гражданите3. Ако Правителството Борисов беше депозирало поне 500 милиона евро от държавния резерв в ББР, като държавна гаранция и нисколихвено кредитиране на износно ориентираните производства, Парадокса на Станишев, че кризата няма да ни засегне, ЩЕШЕ ДА Е ВЕРЕН...!!! - ДА, НО - КЪДЕ Е ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА ФИНАНСОВА ПОЛИТИКА...!!!В. Равнище на безработица...Безработицата у нас трайно нараства и само през последните две години се закриха 250 000 работни места - Да, НО...!!!1. Броя на регистрираните безработни от9.5%, е некоректен измерител на практика това са само лицата имащи право на някакви помощи..., а реалната безработица е над 20%...!!!2. Цените на стоките за социално потреблени нарастаха с около 20%, което рязко влоши социалното ни равнище и ПОТРЕБЛЕНИЕТО3. Цените на стоките за производствено потребление се нормализираха, но това не носи преки бюджетни ползи, а само намалява темпа на кризата..., като срива за последните 2 години е 12.5%...ИЗВОДИ ИЛИ КАКВО ДА СЕ ПРАВИ:1. За 18 месеца, Минималната работна заплата да се повиши до Социалния минимум от 625 лева!!!2. Енергични правителствени мерки за разкриване на поне 100 000 нискотехнологични места в слабите общини, вместо раздаването на социални помощи...3. Стимулиране пазара на труда, чрез Европейска социална политика, при която Обещетенията при базработица и Социалните помощи рязко се разграничават:- За несемейни граждани обезщетението да е равно на жизнения минимум от 275лв, а за семейни 275 + по 135лв за всяко непълнолетно дете...- За трайно безработните - Гарантиран доход от 135лв.- За отказалите да заемат работна място - по 85лв.... Истинското дългосрочно решение на проблемите е в премахването на причините за рецесията, като в нашия случай САМО възстановяване на доверието на ЕС и на чуждестранните инвеститори, НЕ Е ДОСТАТЪЧНО... НЕОБХОДИМА Е АГРЕСИВНА ПРАВИТЕЛСТВЕНА ФИНАНСОВА И ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКИ..., за стимулиране на родното производство и потребление...!!!Така че Не стреляйте по НОВИЯ пианист, за сега той си изпълнява функцията
159
12
 
24
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболест преди 13 години
Абе Болене не ти ли казах идвай си в клиниката, че с тая твоя шизофрения, съвсем се обърка, разбира се че си с ДПС когято си Болен и с ГЕРБ когато си Волен.
158
7
 
19
 
! Отговори
българин преди 13 години
на следващите избори ще разберете разликата между вас и дпс