Волен се кълне: Не сме ДПС

Качват си цената, интерпретира Христо Бисеров
Обновена: 19 яну 2011 14:40 | 19 яну 2011 11:46,
233
Волен се кълне: Не сме ДПС
Снимка: Булфото

Въпреки че единственият проведен до момента вот на доверие в България – този срещу правителството на Филип Димитров, беше неуспешен – по всичко личи, че Бойко Борисов се е поучил от грешките на предшественика си и си е „постлал” добре.

Видимо доволен от развитието на политическата ситуация, лидерът на „Атака” Волен Сидеров разясни пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, че ще подкрепи вота на доверие. „България не е 92-ра, а Атака не е ДПС”, убеждаваше журналистите Волен, припомняйки „силния депесерски шут”, който Ахмед Доган би на Филип Димитров преди почти 20 години.

В другия край на кулоара обаче бившият седесар и настоящ депесар Христо Бисеров заяви, че вотът на доверие всъщност щял да „вдигне цената” на „Атака”. Бисеров не разясни какво точно има предвид.

Според Волен Сидеров ако правителството падне сега – това ще бъде възможност за реванш на тройната коалиция. Също, възможност за президента Георги Първанов – да състави служебен кабинет и да вкара без бой своята формация АБВ във властта. Сидеров е убеден, че вотът на доверие този път ще бъде успешен. Въпреки че от началото на мандата той остана с депутат по-малко, сега няма съмнение нито в своите редици, нито в тези на ГЕРБ. Освен това има и независими депутати, на които може да се разчита, подхвърли Сидеров.

Още по темата

Марио Тагарински, който разцепи РЗС, за да стане независим, беше лаконичен за вота на доверие: „Утре е Видовден, ще видите”.

Бившият шеф на Тагарински Яне Янев пък определи вота като „поправителен изпит”, който показвал „политическа немощ и слабост” на Бойко Борисов. Яне разчете във вота знак за това, че Борисов е загубил доверието на българския народ и сега търси такова от депутатите.

Що се отнася до независимите депутати – малко яснота опита да внесе независимият, но от РЗС Емил Василев. Той свика извънреден брифинг, за да обяви, че се предлагали по 120 000 лева на негови колеги, за да подкрепят вота на доверие. Разкритията на Василев стигнаха дотук. Но – заради силното си възмущение – той обявявал гладна стачка, но само до утре.

В особено сложна ситуация се оказаха от „Синята коалиция”, предвид факта, че още не са нарекли себе си „опозиция”. Във вторник лидерите и на двете големи партии във формацията Иван Костов и Мартин Димитров заявиха, че на заседания на ръководствата си ще обмислят дали да подкрепят евентуален вот на недоверие. Затова изпреварващата ситуация с искане на вот на доверие ги накара да побързат.

Мартин Димитров изчете 5 условия, изпълнението на които ще накара „Синята коалиция” да подкрепи ГЕРБ. Десните искат правителството да се откаже от АЕЦ „Белене”, да постави като приоритет газопровода „Набуко”, а не „Южен поток”, да бъдат освободени всички агенти на ДС в правителството, да бъде направена проверка на всички министри, които са „сгафили” и да бъде отстранен Цветан Цветанов, ако се откаже, че е обвинил несправедливо лекарите от Горна Оряховица.

Мартин Димитров е на мнение, че гласуването по вота не трябва да е тайно, за да може всеки с името си да каже подкрепя или не правителството на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: вот на доверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
3
 
29
 
! Отговори
е преди 13 години
На 27 ноември 2009 г. Леденика АД, собственост на Михаил Михов Бирата, взима кредит от 2 млн. лв. от...СИбанк. В замяна на крупната сума Мишо Бирата залага цялото си търговско предприятие като обезпечение по кредита. Крайният срок на погасяване на сумата е 20 октомври 2014 г. Това си личи от копие на договора между Леденика и СИбанк.Както е известно, съвсем доскоро акционер и шеф на Надзорния съвет на СИбанк бе не друг, а приятелката на премиерата Бойко Борисов Цветелина Бориславова.Три месеца след сключването на този договор през ноември 2010 г., лицензът на Мишо Бирата за производство на пенливата течност е отнет заради многобройни акцизни и данъчни нарушения. Целият му бизнес увисва на косъм. Логично, в тази ситауция той не би могъл да изплаща кредита си към банката на Цветелина Бориславова.Това е класически пример за конфликт на интереси. Премиерът натиска шефа на митницата Ваньо Танов да спре проверка в предприятие, което има финансови задължения към банката на жена му!, коментират юристи.Излиза, че семейството на премиера е имало личен интерес бизнес неприятностите на Мишо Бирата да се разминат и той да продължи да произвежда алкохол необезпокояван от държавните органи.
156
8
 
26
 
! Отговори
Поет преди 13 години
Българският народ е мъртъв народ.
155
1
 
20
 
! Отговори
BG преди 13 години
tva ne e vot a nahalno dokazvane za vlast nikoga poveche GERB i osobeno Volen
154
15
 
25
 
! Отговори
a преди 13 години
ЯНЕВ Е НАЙ ПОЗОРНИЯТ ПОЛИТИК В БГ,ТОВАЕ 1 АБСОЛЮТЕН МАФИОТ,СЪщО КАТО НЯКОЕ МАЛКО КУчЕ КОЕТО СЕ ПОДАВА НАВСИчКИ,НИЕ ГО ЗНАЕМ чЕЕ ОТ СТРАХ.НО щЕ МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО НА ВСИчКИ МАФИОТИ ЯСНАЕ РАБОТАТА.НО ТРЯБВА ДА ИМА ХОРА ПОДВЕДЕНИ ПОД СЪДЕБНА ОДГОВОРНОСТ ЗА ПРЕВРАТАДЖИИТЕ ТЕ СА ЗНАЯТ КОИ СА ТЕ.ОТ ПЪРВАН ОГЛУ ДО ОТ ЦАРЯ ДО ПЪДАРЯ ВСИчКИ ТРЯБВА ДА ОДГОВАРЯТ ПРЕД ЗАКОНА ЗА ИЗМЯНА НА РОДИНАТА,КАКТО ВЪВ ТУРЦИЯ НАБУТАХА МНОГО ГЕНЕРАЛИ И ПОЛИТИЦИ 80 чОВЕКА ТАКА чЕ И НИЕ ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ СЪщОТО,ВЪОБщЕ НЕ ТРЯБВА ДАСЕ КОЛЕБАЕМ.СМЪРТ ЗА ПРЕВРАТАЖИИТЕ.ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ И АТАКА.ВКАРАИТЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ ЗА 5 ГОДИНИ И ДЕЙСТВАЙ ЯКО ТОВАЕ ДНЕшНИЯТ ИЗБОР,НА ВОЙНА КАКТО ПРИ КАРТЕЛИТЕ НА ЮЖНА АМЕРИКА,ДРУГ ИЗХОД НЯМА,ЗАДАСЕ ПРОчИСТИ ДЪРЖЯВАТА ОТ ГАНСТЕРИТЕ.ДА ЖИВЕ ГЕРБ И АТАКА.
153
0
 
20
 
! Отговори
до 136 преди 13 години
до 136: Ровни и прочети дописката "Банки се включват в санирането на 720 хил. панелки", като обърнеш внимание на последния абзац.Що се отнася до потреблението - харчи се предимно за храна. И така е нормално. Само дето нашата икономика не е икономика. И загубите в един отрасъл се компенсират с дране в друг.
152
16
 
24
 
! Отговори
Селянина преди 13 години
Да живее и да пребъде мъдрото управление на любимите ГЕРБ и АТака !!! Г-н Премиера Борисов и екипът му здраво разклатиха устоите на корупцията и нервите на комунистите ченгета не издържаха и започнаха да изфабрикуват компромати и лъжи !!! Давайте смело юнаци, смачкайте комунистите и депесарските ***, наследници на терористи. Отново ще гласуваме за ГЕРБ и Атака ! НАПРЕД !!!
151
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази държава никога няма да се оправи и вече съм сигурен! Проблема е в хората, които я населяват:) Старите лъжат и крадат - мълчание:) Новите правят същото и излизат разговорите им - хората пак мълчат! Нещо повече дори защитават крадците! Няма такава дъражава! Наистина няма!
150
2
 
19
 
! Отговори
до 777 преди 13 години
Да ама лева е всевластен друже!
149
4
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Волен е съгласен да го опнат отзад само да знае кой е предателя с флашката ..и да му даде главата на новият си БОГ Б БОРИСОВ .както се казва --който плаща той поръчва музиката ,,,
148
9
 
24
 
! Отговори
ДЖАБА преди 13 години
ГЛАДНА СТАЧКА ОБЯВИЛ НО САМО ДО УТРЕ - СУПЕР *** И ЛЪЖЕЦ НЕ ТИ СТИСКА ДА ГЛАДУВАШ ПОВЕЧЕ ЗАЩОТО СИ СВИКНАЛ ДА СИ ОГАЖДАШ НА *** А ЧРЕВОУГОДНИЦИТЕ БИХА ВЗЕЛИ 120 000 лв НАПРАВИ СИ ПСИХОПОРТРЕТ ПРЕДИ ДА ЛЪЖЕШ ЧЕ ОТ ГЕРБ РАЗДАВАЛИ ПАРИ
147
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чиба ще казваш на бащицата -Първаноглу, когато ви бутнат групово в панделата.
146
6
 
31
 
! Отговори
БГ истина преди 13 години
Така ще е докато ни управляват Боко Бирата и Цецо Ментата.
145
6
 
39
 
! Отговори
ПАРТИЯ АТАКА преди 13 години
БОЙКО НЕ ДАВА ПЕТ ПАРИ ЗА ВОЛЕН.И 101 ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ АТАКА НЯМАШЕ ДА ПОДКРЕПИ И ЩЕШЕ ДА КАЖЕ, ЧЕ С БСП И ДПС НЕ ГЛАСУВА ЗАЕДНО.НО САМО 1 ВОТ НА ДОВЕРИЕ ДА ПОДКРЕПИ ТЯ ЩЕ ПОЕМЕ БРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕТО БЕЗ РЕАЛНО ДА УПРАВЛЯВА И ЩЕ СПОДЕЛИ ВСИЧКИТЕ ПРОВАЛИ ДОСЕГА И ЗА В БЪДЕЩЕ.ПРИ ПОДКРЕПАТА СИ АТАКА ЩЕ ИЗГУБИ НАД ПОЛОВИНАТА СИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ И ВОЛЕН ЩЕ СЕ ОЗОВЕ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА ПРИ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ВМЕСТО ПАРТИЯТА МУ ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА ГЕРБ И ДА УВЕЛИЧИ ГЛАСОВЕТЕ СИ.БРАВО БОЙКО
144
0
 
27
 
! Отговори
Чалмата преди 13 години
Имало едно време един индивид, който решил да избяга на запад през Турция. Естествено го заловили, след като преминал границата, обискирали го щателно, обиждали беглеца, кой както свари и като му се наситили, го натирили обратно. Поука от приказката: Никой не обича предателите....
143
2
 
29
 
! Отговори
777 преди 13 години
преди 2г. по "скат"какви ги говореше за герб и по специално за бойко,а сега точно обратното на онова говорене,на това му викат маи фуранаджийска лопата та натакъв елемент не трябва въобще да му слушаме приказките..........
142
4
 
25
 
! Отговори
до реално преди 13 години
По-голем съсел от теб нема.Аре чиба у пумийната яма ве герберасино.
141
5
 
28
 
! Отговори
131 преди 13 години
ГЕЙберчорското мародерстване ще продължи да съсипва България.Боко Бирата здраво е захапал кокала и става опасно-ще хапе до кокал......!!!
140
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЯ ВОТ ЩЕ СЪСИПЕ ТВОРЕНИЕТО ВИ - ЯНЕ ХЛАПЕТО! ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!
139
8
 
19
 
! Отговори
реално преди 13 години
А от управлението на съсела по- ли са доволни? Тогава, когато беше строителен бум и вместо да задминем румънци, сърби и словаци дръпнахме още по-надолу?
138
2
 
30
 
! Отговори
ПАРТИЯ АТАКА преди 13 години
ВОЛЕН НАЙ-НАКРАЯ СИ ГО ПОЛУЧИ ЗА ЗАДКУЛИСНАТА СИ ПОДКРЕПА КЪМ ГЕРБ.СЕГА ВОЛЕН ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОЕМЕ БРЕМЕТО НА ВСИЧКИТЕ ПРОВАЛИ НА ГЕРБ И БОЙКО БЕЗ НИКОГА РЕАЛНО ДА Е ИМАЛ И ЕДИН МИНИСТЪР.БОЙКО СЪСИПА ПАРТНЬОРА СИ ВОЛЕН.БРАВО БОЙКО