Станишев: Не е смешно, тъжно е!

Поредната порция СРС-та разбуни духовете в НС
Обновена: 26 яну 2011 14:38 | 26 яну 2011 14:19,
267
Станишев: Не е смешно, тъжно е!
Снимка: Булфото

Въпреки юридическите съмнения от БСП опипват почвата за вот на недоверие към правителството на ГЕРБ.

„Ще проведем разговор с представители на парламентарните групи. Изход от тази ситуация е оставка на правителството, защото по този начин не може да има доверие това правителство. То няма авторитета и уважението да управлява страната”, заяви пред журналисти лидерът на партията Сергей Станишев в коментар за най-новите СРС-та.

„Последният запис, който изтече, щеше да е много смешен, ако не беше тъжен”, обяви Станишев, подчертавайки, че не злорадства.

Не това обаче видя депутатът от ГЕРБ Анастас Анастасов. В качеството си и на шеф на вътрешната комисия той обяви, че не е изненадан от изкарването на поредна порция компромати и то „в определени медии, доста услужливи”.

„За мен кампанията, предизборната, започна. Само че с компромати, а не с идеи”, каза Анастасов, който предупреди, че няма да коментира обширно темата.

„Трябва да се отговори категорично на тези въпроси. Те не могат да продължат да висят по този начин в обществото”, поиска обаче съпредседателят на „Синята коалиция” Мартин Димитров.

Според него, ако премиерът Бойко Борисов се скрие от темата, тя ще продължи да го преследва.

На същото мнение е и бившият министър-председател Станишев. Той припомни, че вотът на доверие не решава проблема на правителството.

Червеният лидер допълни информацията за генезиса на скандала със СРС-тата.

Още по темата

„Очевидно е, че Ваньо Танов е бил на разработка. Много сериозни са подозренията, че това е станало заради конфликт с министъра на вътрешните работи. С тези мотиви вероятно е закачен и слушан с цел да бъде дискредитиран заедно със семейството му”, обясни бившият премиер.

В подкрепа на тезата си той припомни публичното изслушване на бившия служител на ДАНС Росен Миленов, който направил подробни изявления пред подкомисията за контрол на СРС-тата.

Станишев увери, че е осведомен подробно за случилото се на изслушването на Миленов от депутата Михаил Миков, който е член на съответната подкомисия.

Председателят на БСП обаче отказа повече информация с аргумента, че очаква депутатите от подкомисията да свършат работата си съвестно.

В противен случай от БСП нямало да имат задръжки да оповестят публично казаното от Миленов.

Стотици хиляди хора се подслушват всяка година, сподели още Сергей Станишев. Той направи проста сметка – заявените СРС-та за една година са 20000. А всеки човек говори поне с 50 други, които биват прихванати.

Единственият начин да бъде решен проблемът според Сергей Станишев е институциите и най-вече прокуратурата да си свършат работата.

Председателят на БСП не изключи възможността обвинението да се бави, за да даде време на пряко въвлечените в СРС-тата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
7
 
! Отговори
Олиова преди 13 години
Кво прави Масларова в делегацията ли???Ами крепи некому топките,дето се прави,че уж я "гони и съди"....Ега....ти котилото недъгаво.....
158
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре де, след някой и друг месец тя ще влезе в затвора и какво става със смисъла от посещението?! И някой ще възстанови ли *** командировъчни!?
157
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ZA SENGEN CHUHTE LI NALI SE NAPAVAHTE
156
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе кой ми цъка минуси - не е ли вярно, че Масларова е крадла долна?? ГАдни мръсни комунисти сте еййййй
155
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
SAMO CHERVENI LI OSTANAHTE DA PRADNA
154
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
174, гледа какво да крадне и от Япония, само там не си беше развявала дъртата изветряла трътка
153
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ае кво прави Масларова в делегацията ни в Япония??
152
7
 
8
 
! Отговори
1111 преди 13 години
Ха ха, герберчета, това е вашата "лебедова песен"...После пак - САМО БСП !!! :)Отивате си вече, не усещате ли... Ха ха ха...
151
8
 
10
 
! Отговори
ivkit преди 13 години
Немога да разбера наглостта на съсела серГЕЙ станишев, нито на Параванката. Защо тези *** не вземат за пример бившият им колега политик виденОFF и да се скрият там където слънце не огрява /по-интелигентните ще се сетят къде е това/. Толкова ли са задръстени, или толкова ли си вярват, че те са единствени и незаменими. ПРОСТИ ИМ БОЖЕ, ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ВЪРШАТ!
150
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лелеле, колко е противна тази твар на снимкатаЩо ли е - съсел ли, хасмтероид ли? А може би просто ***?
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TANOV LEKO GI OTSVIRI STO BARZAHA DA SE IZLAGAT
148
5
 
11
 
! Отговори
Флоки преди 13 години
Такива новини ги обожавам - оправят ми настроението, обратният хамстер се напъва като настъпана жаба, но гласът му остава глас в пустиня - НЕКА ИМ!!!
147
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напълно съм съгласен с теб, с едно уточнение. Остана ли някой да вярва и на Бойко ? Говоря точно за тези, които още му вярват, и трансформират грешките и изцепките мув комунистическа омраза. ДА, СЕРГЕЙ Е ***- никой не оспорва. Някой може ли да оспори, че Бойко е ЛЪЖЕЦ ? Ти само прочети СРС-то, и ще видиш какъв речник има един премиер. Само това ми е достатъчно
146
5
 
9
 
! Отговори
Ивета преди 13 години
до 163, проблемът не е в това, че видите ли другите са крали, така че да оставим и ББ сега да краде... Порблемът е , че на Стчнишев и БСП вече никой не им вярва, а този хамстер не спира с медийните изяви - не е негова работа да критикува, защото му е *** задникаСТан тя - Крадецът вика дръвте крадеца
145
1
 
5
 
! Отговори
Победителя преди 13 години
На другарите, обаче, нещо не им се получава със зрелищата.Следващата стъпка е да ни вземат хляба. И пастите. Първите напъни вече се забелязват. "Медиите" започнаха да влизат в ролята на услужлив глашатай-трибун за новите повишения на цените.Този път, приятели, трябва да напукаме няколко депутатски глави. Па да ги видя наесен дали ще смеят толко нагло да се кандидатират за депутати."Дай на народа хляб и зрелища. Чат-пат му пускай и мъгла, че да му става по-ясна картинката!"
144
2
 
4
 
! Отговори
до 142 преди 13 години
Бойко може и да иска да си гледа работата, ама Цветанов докато го саботира... и главния прокурор и него с отказа за предоставяне на информация от разработки, на ББ може да му се наложи да гледа на премиерския си пост като на минало необратимо, за разлика от главния прокурор, който все пак наистина се придържа педантично към разпореденото му от закона.
143
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Типично за нереализирания човек е все да се обръща назад и да гледа в миналото. Какво се случва в момента, повечето не могат да разберат поради умствена изостаналост. Предишните като са крали, сега дай да си мълчиме каквото и да се случва. Понякога се замислям дали пък наистина един Нов Световен Ред, и ФИЗИЧЕСКОТО ЕЛИМИНИРАНЕ на глупаците не е добър вариант. Няма нищо по-глупаво от средно-статистическия човек. 80 % от тук присъстващите със своите мнения са живият пример за това.
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
PAK SA IZVADILI MARTIN IURUCH
141
12
 
9
 
! Отговори
! преди 13 години
И да се пръснете да пишете в подкрепа на ГЕРБ, песента ви я изпята и съм убеден, че вътрешно не сте убедени, че това правителство е трагедия, че е полицейщина ,вопиеща тъпота и некомпетентност.А с'я слагайте минуси на килограм!
140
3
 
10
 
! Отговори
ивета преди 13 години
То и аз да бях на мястото на Станишев, хвала Богу, не съм, щеше д а ми е тъжно...вече никой не иска да го и не го бръсне за слива