БСП и ДПС тръгват за вот на недоверие

Изплува темата са сигурността заради СРС гейт
9 фев 2011 16:13,
408
БСП и ДПС тръгват за вот на недоверие
Станишев иска да бута кабинета. Снимка: Булфото

БСП и ДПС започват курс към искане на вот на недоверие към правителството и свалянето на Бойко Борисов от власт.

За тази цел те ще внесат искане до Конституционния съд за отмяна на текстовете от правилника на парламента, които регламентират, че в срок от шест месеца от гласуване на вот на доверие към правителството не може да има вот на недоверие по същата тема.

„Конституцията е много категорична и изрично разделя двете процедури - вот на недоверие и вот на доверие“, посочи лидерът на БСП Сергей Станишев след едночасова среща с депутатите на Ахмед Доган.

Той посочи, че едната процедура е инициатива на опозицията и парламентарно право, а другата – на Министерския съвет.

Заради това те призовават да бъдат отменени текстовете от парламентарния правилник, тъй като противоречали на основния закон.

"Абсурдно е да се мисли, че правителството с вотове на доверие би могло да отнеме правото на опозицията да събере подписи за вот на недоверие", твърдят социалистите.

Още по темата

Станишев посочи, че в много голяма степен има съвпадение на оценките на Коалиция за България и ДПС за управлението на ГЕРБ във всички области.

„Готови сме да разговаряме и със Синята коалиция, и с независимите депутати за това. Със сините се вижда, че имаме общи позиции за работата на вътрешния министър и че дейността на Цветан Цветанов представлява проблем за държавата“, каза Сергей Станишев.

Според него има основания за вот на недоверие в различни сфери, като се започне от темата за сигурността с очевидния провал на присъединяването ни към Шенген през март, употребата на специални разузнавателни средства за политически цели и общото ниво на престъпността в страната.

По думите му тези проблеми "засенчват" обедняването на българите, социалната криза и стагнацията на икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
0
 
14
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Ну Заяц, Пагади !!!!Да ти се изпразня на заешките зъбки, серГЕЙчо...
349
3
 
0
 
! Отговори
Мк преди 13 години
до 364Айде айде :) "маса години ЛЪГАХА И КРАДОХА" "Съжалявам, жестоко съжалявам, че толкова години аз и наивници като мен бяхме подведени от тия жестоки ***"И какво стана та изведнъж ти просветна? :) Да не би да са ти платили някоя стотинка за този коментар?
348
2
 
11
 
! Отговори
georgi44 преди 13 години
От БСП направо агонизират в момента, правят някакви отчаяни действия за да си върнат властта..
347
1
 
9
 
! Отговори
nnn преди 13 години
КАК НЕ ТИ ОМРЪЗНА БЕ, ЗЪБАТ БОБЪР НАГЪЛ. ДОКОГА САМО ЩЕ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО НА ПАРЛАМЕНТА И ЩЕ ТРОШИТЕ НАРОДНА ПАРА. СТРАХ ТЕ Е, ЧЕ СИ СЕ ЗАПЪТИЛ КЪМ ПАНДИЗА И БЪРЗАШ ДА КАТУРНЕШ БОЙКО, АМА НЯМА ДА СТАНЕ. ТРЕПЕРИ! В ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ ТЕ ЧАКАТ...
346
4
 
14
 
! Отговори
бивш седесар преди 13 години
БСП и ДПС са ясни. Те са открити комунисти и вредители на България, които никога не са крили, че са против българските национални интереси. По-долни и по-коварни са СДС, които маса години ЛЪГАХА И КРАДОХА най-брутално и се преставяха за "антикомунисти", а се оказаха НАЙ-ДОЛНИ И АЛЧНИ КОМУНИСТИ. Те са по-долни и от комунистите. Съжалявам, жестоко съжалявам, че толкова години аз и наивници като мен бяхме подведени от тия жестоки ***, които не броят хората за живи същества.
345
0
 
0
 
! Отговори
стоян преди 13 години
до 358,може би по правилно е честен човек,а не честен мъж.
344
2
 
12
 
! Отговори
Ташунка Витко преди 13 години
Какво ни предлагат отново - триглава коалиция между украински "***", турски кър сердар - хидроинженер любител / во главе с *** му - Христо Бисеров, Данчо Ментата и очилатия мазник Каменов /, Симо Мадридския заменчик и любителя на трактори лудата Янка. А стига бе - писна ни от вас. Бегайте кой от където е - по Украйна, по Анадола, По мадрид а останалата *** - на майната си.Никога повече чуждестранна *** да не ни управлява.Казах Хау!!!
343
2
 
6
 
! Отговори
Янето преди 13 години
Истината в момента е че,СерГЕЙ Станишев чака дете обаче има съмнение кой е бащата.Вероятно бащата е четириколесен остава да се определи пола на бебето.
342
4
 
11
 
! Отговори
partizanina преди 13 години
а ве еййй болшевишки крадци и мафиоти,не разбрахте ли че народа е готов да гласува и за КУ-КЛУКС-КЛАН но не и за вас--най-големите крадци и престъпници в историята на българия.ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ БОЙКО БОРИСОВ И ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ЧЕСТНИ СМЕЛИ И ДОБРОНАМЕРЕНИ КЪМ БЪЛГАРИЯ МИНИСТРИ....А ВИЕ СТЕ БИТА КАРТА ЗАВИНАГИ...МЪРТВА ПАРТИЯ Е БСП ВЕЧЕ...ИМАТЕ 20 СЕЛА ЗОМБИРАН ЕЛЕКТОРАТ И...ТОВА Е БСП Е МЪРТВАСАМО ГЕРБ
341
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на Станишев - един честен мъж, който обаче няма как да бъде разбран в Чалгирая-Тикволандия ...
340
4
 
9
 
! Отговори
Tyler Durdan преди 13 години
Естествено, господин СТАНИШЕФФ, нали така сте свикнали още докато управлявахте - да си променяте и напасвате закони както ви е изгодно на деня!!! Нещастници, до кога ще ви търпи българският народ, да не прдлагате нищо конструктивно и единственото което владеете до съвършенство е, да подливате вода и да плюете когато ви измъкват кокала от лапите крадливи, смърдящи, боклукчиви...МРАЗИМ ВИ!!!
339
3
 
12
 
! Отговори
Copy! преди 13 години
Гоце кара трактортрактор има 3 педалаЯнка, Гейчо, Алексейчо
338
4
 
8
 
! Отговори
hugo преди 13 години
СМЕШНИЦИ!!!
337
7
 
8
 
! Отговори
дан преди 13 години
...гей станишевич....лелеееее, много ги е страх от бойко и цецо беееее...коджа народ беше изловен и натикан в кауша, сега останалите треперят от страх, искат оставки, вотове и какво ли не, само да отърват кожата
336
5
 
11
 
! Отговори
мусайбе преди 13 години
сергейко като бил на 10 години казал на баща си-тате,днес направих първия сексуален контакт-Брааааво мойто момче.а кога ще направиш втория-пита баща му- ами чакай малко да ми мине г.за
335
3
 
3
 
! Отговори
bravo za tui mnenie преди 13 години
AIDE PAK PO4NAHA BKP KADRITE ..... OTBOR QGOTKA I OTBOR 4ERE6KA ZA TEATAR PRED NARODU DA STAA SEIR DA SE DELI NARODA NA SINI 4ERVENI I PENBENI PAK NIE SI PRAIM DALAVRITE O6TE 65 GODINI I SLED FIZI4ESKOTO 6TE IMA BANKET V BANKQ ... POSLE VSI4KI ZAEDNO NA SINAGOGA DA SE POKLONIM NA ROGATIQ
334
7
 
15
 
! Отговори
форумните БСП гейове преди 13 години
Обичаме те Серж. Ама вместо да тръгваш към някакви вотове, най-добре е да тръгнеш с нас на гей-парад
333
9
 
7
 
! Отговори
Току що преди 13 години
След Германия, Франция и Финландия, току що и външният министър на Холандия се обяви против приемането на България в Шенген !!!Това е оценката на Европа за милиционерско-мутренския модел на управление в България, наложен от Бойко Борисов и ГЕРБ !!!
332
5
 
0
 
! Отговори
ДО342 преди 13 години
никой не може да отнеме мненито ти.ВЪПРОСА Е КОСТОВ ИЛИ БОРИСОВ?
331
2
 
11
 
! Отговори
ГЕЮ ВОЙВОДА преди 13 години
КАНДИДАТА НА БСП ЗА ПРЕЗИДЕНТ Е АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ. НО АКО ГЕРБ ИЗДИГНАТ КАНДИДАТУРАТА НА ЕДНО МАГАРЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ,ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ С ЛЕКОТА СРЕЩУ НЕГО...