Борисов щял да изпълни със съдържание президентството

Избори "3 в 1" били възможни технически, смята Бъчварова
Обновена: 26 май 2011 10:21 | 26 май 2011 10:20,
157
Борисов щял да изпълни със съдържание президентството
Снимка: БТА

Най-големият позитив от кандидатирането на Бойко Борисов за президент е, че политик с неговия авторитет ще изпълни с ново съдържание президентския пост. Това заяви пред БНТ началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова.

Тя не смята, че кандидатирането на Борисов за държавен глава е изкушение. Бъчварова отбеляза, че не е взето такова решение, но ако бъде – това ще доведе до промяна на цялата политическа картина и би довело до преразпределяне на отговорностите в управляващата партия.

Според Бъчварова обаче няма основание за такова решение. Президентският пост бил по-висок, но давал по-малки възможности за влияние.

"Провеждането на предсрочни парламентарни избори е възможно технически, но не политически", заяви още началникът на кабинета на премиера по повод изказването му, че наесен са възможни избори 3 в 1.
Бъчварова обаче смята, че всяка уважаваща себе си партия трябва да бъде готова за такъв вот.

По повод евентуалното оттегляне на подкрепата на „Атака“ към ГЕРБ съветничката на Борисов коментира, че тя винаги е била на принципна основа и не е имало търгуване.

Още по темата

„Не трябва да се търсят някакви аргументи за скрита игра между ГЕРБ и „Атака”, заяви Румяна Бъчварова.

„Аз бих окачествила събитията от последните дни и поведението на Волен Сидеров в последно време като едни доста категорично ясни, прозрачни маневри, предизборни, за запазване на политически образ”, добави началникът на кабинета на премиера.

Тя предположи още, че една от причините за действията на Сидеров е фактът, че се прави опит в момента да се сформира една партия, която да отнеме гласове от „Атака“.

Това била партията, която се учредява около телевизия „Скат” и нейния собственик. Според Бъчварова правителството на Бойко Борисов има достатъчно ясна подкрепа, за да провежда своята политика и без „Атака“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
17
 
! Отговори
бесен преди 13 години
аре стига е пълнил,а?напълни полицията,напълни кметството,напълни правителството....,а сега щял да испълни и президентството?и с какво моля?
52
6
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Мдааа ще изпълни президентството с ново съдържание-ТИКВЕНО!!!
51
6
 
8
 
! Отговори
бастун преди 13 години
"...какво ли ще бъде да имаме президент, който не може да обели един лаф на английски"То пък сегашния сякаш може...
50
4
 
13
 
! Отговори
Elvis преди 13 години
Хахаха..."Борисов ще изпълни със съдържание президентството"...?! Не ни ли е достатъчно срамът досега? Мен лично ме е срам от Б.Б! Ужас! Бай ***- Президент!
49
3
 
9
 
! Отговори
FBI преди 13 години
При управлението на ГЕРБ, свързани с *** фирми налагат необезпокоявано картелни цени на зърното, а оттам на хляба и олиото, което по същество е пладнешки грабеж, засягащ всеки български гражданин, но кой знае защо този монопол не е преследван съгласно антимонополното законодателство. Парите от контролираните от *** пенсионни фондове Съгласие и Сила се преливат към друг бизнес на групата, а контролните органи дискретно си затварят очите за тези незаконни трансфери.На фона на всичко това скандалният проект на *** "Алея първа", споменат и в грамата, изглежда почти безобидно бизнес начинание, но фокусира общественото внимание върху отношението на ГЕРБ към варненската групировка. Факт е, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов упорито отказват да коментират всичко свързано с ***, както е факт, че депутатът от ГЕРБ Емил Радев е бивш "тюлен" и колега на шефовете на ***, служил заедно с тях в секретното поделение "Тихина". Същият лобира за закриване на достъпа до Търговския регистър, което ще затрудни разследващите журналисти, търсещи информация за престъпните групировки и техния легален бизнес.Наистина, през 2005 г. посланик Пардю няма как да знае, че *** ще придобие най-голямата си мощ при управлението на ГЕРБ, дошло със заканата да скъса връзките на властта с организираната престъпност. В случая с *** става точно обратното - връзките се заздравяват. И тези връзки не са от вчера. Документите от Търговския регистър показват, че премиерът Бойко Борисов е бил съсобственик с Румен Николов - Пашата от СИК и Иво Каменов от *** във фирма, произвеждаща контрабандно цигари през 1995 г.Безизходица в борбата с организираната престъпност
48
4
 
23
 
! Отговори
Кратун преди 13 години
...какво ли ще бъде да имаме президент, който не може да обели един лаф на английски, ходи разкопчан, без вратовръзка и винаги с ръка в джоба, гризе и плюе кожичките от пръстите си пред камера (на откриването на кръговото в търново, и пак там) тъпче парчето от погачата, която му поднасят в устата на девойката в народна носия, държи се арогантно и по улично просташки на всяка среща с медиите и т.н. и т.н. Ще бъде много представително за България....срам ме е да си го помисля дори....
47
4
 
3
 
! Отговори
споко комуняги преди 13 години
"Провеждането на предсрочни парламентарни избори е възможно технически, но не политически"
46
20
 
6
 
! Отговори
Генади преди 13 години
Управляващите с пълно мнозинство в парламента, ако изборите бяха днес, сочат данните на MBMD В отговор на въпрос за кого бихте гласували, резултатите са следните за ГЕРБ 34.1%, Коалиция за България 14.5%, ДПС 4.1%, Синята коалиция 3.6%, Атака 3.2%. Това означава, че ако изборите бяха днес, ГЕРБ ще получи пълно мнозинство в Народното събрание. Ако Бойко Борисов се кандидатира за президент, за него биха гласували 24.4%, а за Меглена Кунева - 15.4%, сочат още данните за месец май.
45
3
 
0
 
! Отговори
брадваро преди 13 години
64 квинтилиона евро.
44
6
 
18
 
! Отговори
Бойко , преди 13 години
е за съд , затвор и разстрел , а не за Президент .
43
3
 
14
 
! Отговори
! преди 13 години
Борисов щял да изпълни със съдържание президентствотоВ това не вярва дори и мама му!
42
5
 
20
 
! Отговори
Резил преди 13 години
Ще си имаме президент за който чуждите посолства смятат, че е наркотрафикант, гангстер, рекетьор и изобщо абсолютна мутра!Такъв резил, че няма накъде повече! САЩ за Борисов: Да не забравяме с кого си имаме работа"... Егото на Борисов може да е най-силният ни лост за влияние върху него - той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ. Ние трябва да продължим да вървим по тънката линия между това, да бъдем експлоатирани от пропагандистката машина на Борисов или да отблъснем един изключително популярен и видимо проамерикански политик, който вероятно ще бъде следващият български лидер. Ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа" - това е заключението на дипломатически доклад посветен на Бойко Борисов, изпратен от посланик Джон Байърли на 9 май 2006 г....
41
3
 
16
 
! Отговори
Луцифер преди 13 години
Че министерският съвет напълни ли го вече ?
40
2
 
10
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Аре преди да се изпълва президентството с каквото и да е, първо да се изпразни от говната, гнилоча и помията и тогава. Иначе ще прелее !!!
39
1
 
1
 
! Отговори
Клонираните атакуват преди 13 години
Преди много години в една далечна галактика...Дейстието във филма се развива 10 години след събитията, описани в Невидима заплаха. Настъпили са значими промени както в галактиката, така и в живота на главните герои.
38
11
 
2
 
! Отговори
До сТРАНДЖАТА преди 13 години
Виденов като беше много образован и културен та какво стана тогава ???
37
1
 
10
 
! Отговори
Някаф там преди 13 години
В България има най- малко 20 регистрирани партии.. Ай стига сте говорили, че няма за кой да гласувате. Като коне с капаци сте... БТВ не е единствения източник на информация...
36
19
 
4
 
! Отговори
Ем Пи Ем Пя Рисърч преди 13 години
В отговор на въпрос за кого бихте гласували, резултатите са следните за ГЕРБ 34.1%, Коалиция за България 14.5%, ДПС 4.1%, Синята коалиция 3.6%, Атака 3.2%.Социологът обаче уточни, че като се извадят 33.7% от хората, които не са определили за кого биха гласували, ако изборите бяха днес, то тогава данните са следните ГЕРБ взема 51.66% от гласовете, Коалиция за България 26%. В парламента биха влезли също Синята коалиция с 5.45 на сто от гласовете и Атака с 4.84%.Това означава, че ако изборите бяха днес, ГЕРБ ще получи пълно мнозинство в Народното събрание.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Остана ли някой за когото може да се гласува?
34
2
 
13
 
! Отговори
Американец преди 13 години
"... Егото на Борисов може да е най-силният ни лост за влияние върху него - той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ. Ние трябва да продължим да вървим по тънката линия между това, да бъдем експлоатирани от пропагандистката машина на Борисов или да отблъснем един изключително популярен и видимо проамерикански политик, който вероятно ще бъде следващият български лидер. Ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа" - това е заключението на дипломатически доклад посветен на Бойко Борисов, изпратен от посланик Джон Байърли на 9 май 2006 г....