Цветанов и Дянков с различия, но без конфликти!

МВР дължало 8 млн. лева за горива на "Лукойл"
Обновена: 17 авг 2011 15:04 | 17 авг 2011 09:36,
274
Цветанов и Дянков с различия, но без конфликти!
Цветанов разчита на Борисов за парите на МВР. Снимка: БТА

МВР шефът Цветан Цветанов отрече да има противоборство между него и министъра на финансите заради намеренията на Симеон Дянков да ореже парите за сектор сигурност през следващата година.

Според Цветанов е нормално да има различия между министрите, но това не означавало, че има конфликт.

„Темата „Сигурност" не трябва да се превръща в едно свободно говорене в публичното пространство, защото виждате какво се случи във Великобритания. Свободните съчинения водят до демотивация на състава и основа за създаване на предпоставки за определени действия“, заяви вътрешният министър в сутрешния блок на БНТ и Дарик радио и отказа повече коментар по темата.

Той все пак изрази увереност, че крайното решение за бюджет 2012 щяло да бъде на премиера и на парламента.

По отношение на другата спорна тема между него и Дянков – лиценза на „Лукойл“, Цветанов обясни, че с решението за затваряне на бургаската рафинерия е можело да бъде застрашена сигурността на страната.

По думите на вицепремиера в страната има запаси за нормална работа на системите за един месец, но ако кризата се е била задълбочила, е можело да възникне сериозен проблем.

Според Цветанов, когато се взема подобно решение, трябва да има ясен план за действие.

МВР дължи 8 млн. лева на „Лукойл", съобщи още вътрешният министър. Вече обаче е разработен план за разсрочено плащане.

Още по темата

По отношение на отказа на МВР да получава дарения от частни лица и фирми министър Цветанов заяви, че това решение е взето на базата на сериозен анализ, а не под натиск.

„Ако решавах под натиск, това би било несериозно за институцията, която представлявам", категоричен бе вицепремиерът.

„В ГЕРБ преди разчитахме на даренията, които получавахме, за да участваме в разни избори. В момента не сме получили нито едно дарение в партията и вероятно няма да получим нито едно дарение", допълни Цветанов.

По думите му това е френски модел на работа. „Това, което в момента направихме, е да забраним даренията от физически и юридически лица в МВР. Ние сме проверили всеки, който иска да направи дарения", каза Цветанов.

Според него целта е била да се прекратят всички спекулации. Цветанов даде пример с община, която е поискала да дари сграден фонд на вътрешното министерство. „Защо да не го приемем?", запита реторично вътрешният министър.

"Не смятайте, че ние искаме да скрием някаква информация", добави той. По думите му даренията са били част от функционирането на системата 20 години, защото така е можело да се дофинансира системата.

От 1 октомври ще бъдат упоменати всички дарители на МВР от началото на годината, обеща Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма ли тези двамата и третият от снимката най-сетне да бъдат изритани от народа!До кога ще ги търпим тези невежи хора ,които и за каруцари не стават?
57
5
 
0
 
! Отговори
до57 преди 13 години
Пиши правилно,когато си изнервен не ти се разбира!!!!!!!!
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ooooo боже, пази България.
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе вие на шефа(Златев) не само 8 мил. дължите, а всичко останало Цвъцко... без неговите пари нямаше сега да сте на власт... затова с Тиквата още ви болят ушичките от дърпане след театъра, който спретнахте с лиценза... всичко ще си кажете, нема да се пУашиш, малко ви остана...
54
3
 
17
 
! Отговори
Психологът преди 13 години
Твърдата ръка на Боко, впоследствие ще се окаже мака китка.
53
11
 
5
 
! Отговори
до 50 преди 13 години
правителството на Стамболов,също е било хулено приживе,но след това историята го признава .
52
0
 
4
 
! Отговори
до 53 преди 13 години
Откъде я изсмука тази информация ,аз знам, въпроса е ти да си признаеш!!!!!!!!!
51
3
 
8
 
! Отговори
натиск преди 13 години
"По отношение на отказа на МВР да получава дарения от частни лица и фирми министър Цветанов заяви, че това решение е взето на базата на сериозен анализ, а не под натиск.Ако решавах под натиск, това би било несериозно за институцията, която представлявам", категоричен бе вицепремиерът."Натиск от народа, всички български медиите и ЕС не означават нищо за ГЕРБ. Това е "несериозно" за тези палячовци!
50
3
 
8
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
A колко ДЪЛЖИ "ЛУК"-за две години- НУЛА данък печалба не е платил !! Единствената рафинерия в света !!::))Това се казва правешка , секретна тайна, на приятелчето на Боко..:)))Когато свинари и *** обират България-нищо не остава..:))))Нищо...
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
45,сигурно и се искало нещо от Бойко,а той не и го дал .
48
4
 
15
 
! Отговори
Слухар преди 13 години
До Генади,Не си прав дори човекът-полубог ББ, каза че не може да достигне Живков.
47
5
 
20
 
! Отговори
до Генади преди 13 години
Приятелю, най-доброто правителство в историята на България е това на Стефан Стамболов. Но и ти вероятно си физкултурник, та не ти трябва да четеш история, ваното е да си бабаит.
46
4
 
27
 
! Отговори
икономист преди 13 години
На снимката са двама от най-простите хора в държавата.
45
8
 
4
 
! Отговори
до 39 преди 13 години
"истината е въпрос на гледна точка " има много други изказвания,които са положителни за ГЕРБ - на Ангела Меркел например.
44
15
 
5
 
! Отговори
vini преди 13 години
ГЕРБ
43
26
 
9
 
! Отговори
Генади преди 13 години
ГЕРБ имат най-доброто правителство в историята на Българияи най-добрия премиерразбирам, че ви е неприятно, но това е факт
42
7
 
27
 
! Отговори
Истината! преди 13 години
Бившата посланичка на САЩ у нас, Нанси Макълдауни, нарича пожарникаря "***"!
41
3
 
20
 
! Отговори
COPY :::)))))))))) преди 13 години
Джеймс Пардю: България е като театър, политиците ви са бабаити...........Организираната престъпност и корупцията са огромен ваш проблем и както през 2002 г., така и сега през 2011 г. нито един висш мафиот не е арестуван, нито осъден и наказан. Също и нито един висш корумпиран държавен служител.Това става ясно от думите на бившия посланик на САЩ в България (2002-2005 г.) Джеймс Пардю, казани в интервю пред Труд.Ето ни в 2011 г. и днес мога да ви кажа все още нито една голяма фигура от престъпния свят и нито един корумпиран държавник не е осъден и наказан. Това е много тъжна равносметка. Организираната престъпност и корупцията продължават да душат България, пречат на развитието й, коментира експосланикът.По думите му, нещата днес изглеждат малко по-добре, отколкото преди няколко години.И хората в правителството ви са безспорно компетентни. Но принципно погледнато няма никаква промяна в ситуацията.На мен България ми прилича на голям политически театър. Лидерите ви вдигат много шум, правят се на бабаити* по някакъв проблем, но реално не правят нищо. В един момент се обявяват за победители и минават на друга тема. Това е театър. Не е истинско, анализира Пардю.Той дава най-скорошния пример със случката с Лукойл политическа драматизация на най-високо ниво.Много шум и много пушилка, но в края на краищата нищо не се случва. Комбинацията от неуспехите в битката с организираната престъпност и корупцията и налагането на този стил на политическо поведение някои хора само се преструват, че правят нещо, вредят много на страната ви.Не знам, така и не можах да разбера как в един момент всичко се върна в изходна позиция. Не мога да определя дали някой просто искаше да покаже, че е много твърд, или причината е от икономическо естество, коментира Пардю досегашния развой на събитията.От друга страна, мисля си, че в България още не е направено нищо конкретно за намаляване на зависимостта от само един доставчик на енергийни ресурси. А това дава прекалено много влияние на този доставчик, добавя той.* sound tough звучат грубо, но и бандитски, на американски жаргон б.Труд
40
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На снимката двама ****али се ръкостискат.
39
3
 
13
 
! Отговори
слухар преди 13 години
Таз година 100 милиона за слухтене, догодина 200. Няма как ние сме за равенството - те имат акъл, ние ще им го вземем, иначе как ще управляваме, те стоят гладни, ама що да ядат, да не би да вдигат 120 от лежанка. Ама хитреци, ще им сложим слушалки и в ***, ще хванем всяка дума, на изуст ще я научим, както сме прости момчета, отрасли с филия мас, да не сме балъци. Само да няма смущения, че и без това не всичко дето чуваме ни е ясно! Пък е трудно да се управлява държава на плейбек!