Цветанов и Дянков с различия, но без конфликти!

МВР дължало 8 млн. лева за горива на "Лукойл"
Обновена: 17 авг 2011 15:04 | 17 авг 2011 09:36,
274
Цветанов и Дянков с различия, но без конфликти!
Цветанов разчита на Борисов за парите на МВР. Снимка: БТА

МВР шефът Цветан Цветанов отрече да има противоборство между него и министъра на финансите заради намеренията на Симеон Дянков да ореже парите за сектор сигурност през следващата година.

Според Цветанов е нормално да има различия между министрите, но това не означавало, че има конфликт.

„Темата „Сигурност" не трябва да се превръща в едно свободно говорене в публичното пространство, защото виждате какво се случи във Великобритания. Свободните съчинения водят до демотивация на състава и основа за създаване на предпоставки за определени действия“, заяви вътрешният министър в сутрешния блок на БНТ и Дарик радио и отказа повече коментар по темата.

Той все пак изрази увереност, че крайното решение за бюджет 2012 щяло да бъде на премиера и на парламента.

По отношение на другата спорна тема между него и Дянков – лиценза на „Лукойл“, Цветанов обясни, че с решението за затваряне на бургаската рафинерия е можело да бъде застрашена сигурността на страната.

По думите на вицепремиера в страната има запаси за нормална работа на системите за един месец, но ако кризата се е била задълбочила, е можело да възникне сериозен проблем.

Според Цветанов, когато се взема подобно решение, трябва да има ясен план за действие.

МВР дължи 8 млн. лева на „Лукойл", съобщи още вътрешният министър. Вече обаче е разработен план за разсрочено плащане.

Още по темата

По отношение на отказа на МВР да получава дарения от частни лица и фирми министър Цветанов заяви, че това решение е взето на базата на сериозен анализ, а не под натиск.

„Ако решавах под натиск, това би било несериозно за институцията, която представлявам", категоричен бе вицепремиерът.

„В ГЕРБ преди разчитахме на даренията, които получавахме, за да участваме в разни избори. В момента не сме получили нито едно дарение в партията и вероятно няма да получим нито едно дарение", допълни Цветанов.

По думите му това е френски модел на работа. „Това, което в момента направихме, е да забраним даренията от физически и юридически лица в МВР. Ние сме проверили всеки, който иска да направи дарения", каза Цветанов.

Според него целта е била да се прекратят всички спекулации. Цветанов даде пример с община, която е поискала да дари сграден фонд на вътрешното министерство. „Защо да не го приемем?", запита реторично вътрешният министър.

"Не смятайте, че ние искаме да скрием някаква информация", добави той. По думите му даренията са били част от функционирането на системата 20 години, защото така е можело да се дофинансира системата.

От 1 октомври ще бъдат упоменати всички дарители на МВР от началото на годината, обеща Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всичките ,които, просто така си плюете по ГЕРБ ,сте просто злобари и навярно сте само консуматори .
37
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От ГРОБ мирише всe повечи и повече, рeзерва свърши парите свършиха от ЕС им забраниха даренията-корупциите и почнаха да се карат след тези вече който и да дойде ни резерв, ни бюджет ще остане 1 магисрала 30 километра за 4 млрд лв
36
5
 
14
 
! Отговори
Истината! преди 12 години
Джеймс Пардю: България е като театър, политиците ви са бабаитиОрганизираната престъпност и корупцията са огромен ваш проблем и както през 2002 г., така и сега - през 2011 г. нито един висш мафиот не е арестуван, нито осъден и наказан. Също и нито един висш корумпиран държавен служител.Това става ясно от думите на бившия посланик на САЩ в България (2002-2005 г.) Джеймс Пардю, казани в интервю пред "Труд". "Ето ни в 2011 г. и днес мога да ви кажа - все още нито една голяма фигура от престъпния свят и нито един корумпиран държавник не е осъден и наказан. Това е много тъжна равносметка. Организираната престъпност и корупцията продължават да душат България, пречат на развитието й", коментира експосланикът. По думите му, нещата днес изглеждат малко по-добре, отколкото преди няколко години. "И хората в правителството ви са безспорно компетентни. Но принципно погледнато няма никаква промяна в ситуацията." "На мен България ми прилича на голям политически театър. Лидерите ви вдигат много шум, правят се на бабаити* по някакъв проблем, но реално не правят нищо. В един момент се обявяват за победители и минават на друга тема. Това е театър. Не е истинско", анализира Пардю. Той дава "най-скорошния" пример със случката с Лукойл - "политическа драматизация на най-високо ниво. "Много шум и много пушилка, но в края на краищата нищо не се случва. Комбинацията от неуспехите в битката с организираната престъпност и корупцията и налагането на този стил на политическо поведение - някои хора само се преструват, че правят нещо, вредят много на страната ви". "Не знам, така и не можах да разбера как в един момент всичко се върна в изходна позиция. Не мога да определя дали някой просто искаше да покаже, че е много твърд, или причината е от икономическо естество", коментира Пардю досегашния развой на събитията."От друга страна, мисля си, че в България още не е направено нищо конкретно за намаляване на зависимостта от само един доставчик на енергийни ресурси. А това дава прекалено много влияние на този доставчик", добавя той. На въпрос за грамите, пуснати в Уикилийкс, в които Джеймс Пардю говори за организираната престъпност и политиците по негово време у нас, той отказа коментар, тъй като документите все още били секретни.
35
4
 
15
 
! Отговори
frugo преди 12 години
Дарителите ще лъснат след изборите ... Между другото, до тогава има време да бъдат замазани определени дарители и ще останат само добросъвестните. Сега им е по-напечено под каква форма да минават даренията. То е ясно, че ще са под масата, но трябва да има отговорници и да е структурирано всичко, да не бъдат повторно топнати от свой недоволен служител. Цецко, защо не му направят проверка, колко още апаратамента е придобил, майка му мрусна!!!
34
5
 
9
 
! Отговори
Келешчо преди 12 години
Докато МВР не се реформира изоснови, докато съдебната система не се реформира, докато българите продължават да избират мутри- комунисти и корумпирани физкултурници да ги управляват, България ще продължава да затъва, а единствената алтернатива ще бъде- емиграция в западния цивилизован свят, там където оценяват хората единствено по лични и професионални качества.
33
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-добр конфликти,откопкото овче премирение - в спора се ражда истината !А иначе само ГЕРБ! !
32
4
 
6
 
! Отговори
член на БКП преди 12 години
Другари, моля ви темпото да се ускори.
31
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов *** и Дянков ***, Боко рапона и всички ГЕЙБЕРИ да го д*хат с вас е свършено!
30
4
 
13
 
! Отговори
БИТКА преди 12 години
Кой подкрепяте в сблъсъка Дянков-Цветанов?[ + ] - Дянков[ - ] - Цветанов
29
2
 
18
 
! Отговори
СИ Банк преди 12 години
Не че е по темата ама е добре да се знае, че примерно на ГКПП Капитан Андреево единствената банка е СИ Банк...т.е. всички автомобили които влизат от Турция следва да се обезпаризитят..за товарните таксата е 20 лева + 10 лева такса за внасяне в СИ Банк...около 300 ТИРа дневно ...смятайте...освен това се носят слухове, че митничарите продавали винетки, а за всички е ясно че това не е разрешено???...далаверка а?..
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Управляват ни полицаи и пожарникари какво очквате господ да ни пази.
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов и Дянков с различия, но и с конфликт на интереси!
26
1
 
15
 
! Отговори
До Днес.бг преди 12 години
Джеймс Пардю: България е като театър, политиците ви са бабаитиВие сте най-платения сайт! Всички вестници, телевизии и други сайтове, освен вашия изнасят това, като новина, само вие се мъчите да сте удобни и послушни.
25
3
 
20
 
! Отговори
Родител преди 12 години
Много моля да ми обясните какво разбира Цветанов от финанси.Дъщерята завърши ВИФ преди години и знам какво знае...Какъвто ни е вицепремиера такава ни е и държавата.МИСЛЕТЕ НА ЕСЕН ЗА КОГО ГЛАСУВАТЕ.
24
1
 
26
 
! Отговори
КОГО преди 12 години
КОГО ИЗДЪРЖАМЕ НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ: -МВР -ДАНС -НСБОП -КАТ -НСС -НСО -ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ -ДАНЪЧНА ПОЛИЦИЯ -ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ -ГОРСКА ПОЛИЦИЯ -ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ И ОЩЕ КУП НЕКАДЪРНИЦИ КОЙТО ВИСЯТ НА ШИЯТА НИ КАТО ВОДЕНИЧЕН КАМЪК. НЕ Е ЛИ КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ НАМАЛИ ТОВА ТЕЖКО БРЕМЕ. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ В ТОВА ВЕДОМСТВО ДА СЕ СЛОЖИ РЕД И ВСЕКИ ДА СИ ПОСЛУЖИ ЗАСЛУЖЕНОТО. ТАМ СЕ ВОДИ БОЛБА КОЙ ЩЕ ОТКРАДНЕ ПОВЕЧЕ . СЪВСЕМ ВЯРНО Е ЧЕ РИБАТА МИРИШЕ ОТ ГЛАВАТА
23
2
 
14
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
Колкото по-прости са управляващите, толкова повече сила им трябва да задържат властта. А ако варваме на гинетиката, която казва, че повече от 50% от интелекта се наследяват и като имаме предвид, че Цветанов е син на шофьор, нищо че е бил шофьор на Шопов - шефа на ДС по Живково време, можем да си направим сметка че парите в сектор сигурност са жизнено необходими за оцеляването на прислугата, издигната до държавните върхове!
22
3
 
26
 
! Отговори
Господ преди 12 години
До там ли сме я докарали?Физкултурници да стават министри...смях...Никога няма да се оправим, ако властта не поемат образовани и честни хора.
21
0
 
11
 
! Отговори
ВАЖНОзаЕРП преди 12 години
Продължение: Моят искрен Съвет към потребителите:НЕ приемайте електронните фактури, рекламирани този месец! Бъдете бдителни.Не се заблуждавайте с мнимата им грижа за дърветата/природата! Те бълват тонове отрови от ТЕЦ-овете, не се грижат достатъчно добре за програмния продукт и изрядно счетоводство спрямо клиентите, а за дърветата се загрижили.Не позволявайте да се отнасят към Вас като към дървета!Много Благодаря.
20
0
 
8
 
! Отговори
ВАЖНОзаЕРП преди 12 години
Продължение: платих преизчислената сума точно до СТОТИНКА ПРЕДИ новия, определен от тях краен срок. Да, но ето че в новата фактура, получена тази седмици, ВСЕ ПАК начислиха наказателна лихва ("Неустойка за просрочени плащания"): 0,02 лв.Да, само 2 стотинки (1 евроцент) - но са 100% доказуема кражба!! Нарушението беше тяхно.Чувал съм за други примери с неправомерни лихви на ЕРП-тата, но този случай съм го изпитал лично. Имам фактури, с които да потвърдя казаното.
19
0
 
8
 
! Отговори
ВАЖНОзаЕРП преди 12 години
На Вниманието на Народното Събрание:Уважаеми Г-да,Защо гражданите на тази страна имаме предубеждения към ЕРП-та? Защото мнозина са ощетени НЕПРАВОМЕРНО. Приканвам Ви, спрете тези безсрамни Грабители и абсолютни безбожници възможно най-скоро!миналия месец им открих грешка за десетина лв в сметката за ток. Нямаше никаква логика в написаното: базирано на предходните фактури.Така, обърнах се към "отговорното" ЕРП за Западната част - поправиха нещата навреме. Смениха крайния срок за плащане.