ГЕРБ регистрираха президентската си двойка

Росен Плевнелиев няма да става член на партията
Обновена: 5 сеп 2011 20:54 | 5 сеп 2011 10:19, Елка Василева
1034
ГЕРБ регистрираха президентската си двойка
Снимка: БТА

Политическа партия ГЕРБ регистрира първа в Централната избирателна комисия (ЦИК) кандидат президентската си двойка Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

От днес до 17 септември ЦИК ще приема документи за регистрацията на кандидатите за президент и вицепрезидент, издигнати както от политически партии, коалиции на партии, така и от инициативни комитети.

От 30 август младежи на ГЕРБ пазеха ред пред сградата на комисията, за да може партията да спази традицията си първа да внесе документите.

Тази сутрин председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов и двамата кандидати дойдоха десетина минути преди 9 часа, когато започна регистрацията в ЦИК.

След като бяха внесени документите му за регистрация в ЦИК, на въпрос кой ще бъде основният му опонент в надпреварата за държавен глава, Плевнелиев каза, че това ще бъде кандидатът на БСП.

„Виждате обаче разликата – ние вече имаме екип, ние сме първите, които се регистрираха, те тепърва ще решават кой ще бъде техният кандидат за вицепрезидент”, изтъкна той.

Росен Плевнелиев заяви, че с кандидатурата си за президент не абдикира от отговорностите на министър, а точно обратното. Ще разширя хоризонта на работата си по националните приоритети, каза Плевнелиев и увери, че правителството ще изпълни поетите ангажименти, въпреки че той напуска Министерството на регионалното развитие.

За разлика от Плевнелиев кандидатът за вицепрезидент Маргарита Попова няма да подаде оставка, а ще излезе в отпуск за предизборната кампания. Подаването на оставка на Росен Плевнелиев е негово лично решение, аз спазвам закона и ще изляза в отпуск, а след като спечелим изборите, ще видим как ще процедираме, каза Попова.

След регистрацията Цветанов изрази надежда всички българи да се гордеят с кандидат президентската двойка на ГЕРБ. Той посочи, че президентът и вицепрезидентът трябва да направят всичко възможно България да изглежда по друг начин от президентската институция.

По-рано днес Росен Плевнелиев заяви, че няма да става член на партията ГЕРБ.

Аз получавам в момента доверието на ГЕРБ, но категорично няма да стана член на партията, заяви за bTV кандидатът за президент Росен Плевнелиев.

Още по темата

Той коментира, че е много важно да подаде оставка, тъй като в регионалното министерство има нужда от активен действащ министър, защото се гонят графици.

"Оттук нататък съм кандидат за президент, няма да откривам обекти", коментира Росен Плевнелиев.

Според него до последно се е мислило по различни варианти за кандидат за президент на ГЕРБ.

"Най-честен и най-почтен към вас е самият премиер, който винаги ви разказваше за тези варианти. В крайна сметка това, което е важно, е, че самите ние с Маргарита Попова не само че се чувстваме много добре подготвени, но и дълбоко вярваме, че това, което ще правим оттук нататък, е това, което вече правихме. За нас няма изненади. Истинската политика за нас е тази, в която ние можем да бъде максимално полезни за хората и обществото”, каза още Росен Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1034
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
И за теб левче.
39
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една позната е убедена,че Плевнелиев е по професия строител и всичко е постигнал сам. Явно някои хора не правят разликамежду ВИАС и МЕИ( Техническия) между инженер по електроника и строителен инженер. Все бил инженер. Някои дори и не са прочели Помня,че в ония години наш близък за една нощ от разносвач в "Плод и зеленчук" се събуди милионер и един от собствениците на "Булгарплод" твърдеше същото за себе си,. А Росенчо, без пари, нужното образование и опит става предприемач в Германия?! Айде д
38
17
 
12
 
! Отговори
таки преди 12 години
Умни,работливи,честни,с приятна визия-може само да се гордеем с такава двойка. Да не измисляме недостатъци ,а да се впрегнем всички,за да си вършат работата както следва.Поздравления и успехи.
37
17
 
15
 
! Отговори
МУСТАФА преди 12 години
С тези кандидати, Борисов сам се гръмна в главата. Според мен, е грешка на ДПС, че Доган не се кандидатира за президент на страната, по този начин би обединил партията си, а шансовете му да стане такъв не са никак малки.
36
5
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
абсолютно вярно и точно
35
7
 
8
 
! Отговори
ДО 29 преди 12 години
Печелиш левче от Кутев за написаното!
34
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не е никакъв гей, женен е за жена.
33
5
 
7
 
! Отговори
Bai Hoi преди 12 години
wiktor ako moishe i da glasuvash po 100 puti kat moishe da pishesh mojeshe i da spechelite ma sam vijdash che vsichki vi pluqt vas gerberite i nz na kakvo razchitash kak she spechelite izborite 3 ma choveka simpatizanti nemoga da si obesnq i zabeleji az nepisha za nikoq partiq kato teb da mi vikash posle che sam ot bsp dps sds :)))
32
13
 
26
 
! Отговори
македонец преди 12 години
Аз не виждам нищо гейско в поведението на Плевнелиев. Човекът е просто с по-благ характер и не е като вас татарите да издавате смрад дори и с изражението на завстливите си изкривени физиономии...
31
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
европейската геймафия си избира водещи гейове за президенти във гейския ес.това е жалката истина.роди ме мамо *** *** ама със власт.
30
4
 
17
 
! Отговори
До Хетеро преди 12 години
А, Дим Дуков аркадаш ? Щом и него като герберист (правилното е "гербераст") го броите за хетеросексуален....Явно си имате ваши си партийни критерии по въпроса.
29
21
 
35
 
! Отговори
Характеристиките: преди 12 години
За кандидата:Слушко-Послушков, *** от Гоце Делчев, стартирал бизнеса и забогатяването си не без участието на ДС. Мишок по-голям дори от Желю Митев Желев !В министерството, което ръководи умишлено бяха изляти милиарди, за да стане "успешен министър" ...Кукла на конци на Бойко Борисов.За кандидатката: Сива дама и злобен човек. Лоша министърка отнесла много критики за министерството, което ръководи дори от ЕС. Посредствена личност, чието единствено качество е вярност към властимащите ...
28
6
 
21
 
! Отговори
yazoniks преди 12 години
Например след като през май 2008 г. една скандална заменка не се случва, лично Ивайло Калфин през юни 2008 г. е внесъл следното искане в Mинистерския съвет - да бъдат изключени 560 декара гори и земи от горския фонд. Това били 7 километра златна земя за строеж на 514 минихотели между Каварна и Балчик до с. Топола. А сега де! Училище за дипломати ли е щял да прави на тези земи с нечия помощ или...?! И Mинистерският съвет веднага откликва- да не би да скърши хатъра на господин външния министър Калфин? Не, как може! Напротив - Mинистерският съвет веднага изключва тези земи от държавния горски фонд! Държавен мъж е това, не е шега работа! Успоредно с тази далавера има и далавера със заменки, свързани с бащата на министър-председателя Станишев и тези далаверки са обсъждани в предаването на Георги Коритаров Коритаров онлайн година по-късно, излъчено в Пловдивската обществена телевизия с директора на Зелени Балкани Христо Николов по онова време, но ГЕРБ не проявяват сериозно внимание.Какъв ли е бил мотивът на Министерския съвет да постъпи така? Ами мотивацията е била слаба, но важното е кой иска, а не каква е мотивацията?! В искането си министър Калфин е записал, че земите са необходими за създаването на нови отделни урегулирани поземлени имоти извън урбанизираните територии. При толкова аргументирано искане на Министерския съвет не му остава друго, освен да гласува да! Това е помощ от истински приятели, които не се интересуват от банални подробности!!!Гласуването е факт и реализира замисъла на Калфин, но в чия полза?!
27
21
 
35
 
! Отговори
erik преди 12 години
хубава двойка:)),но ще пропусна да гласувам за тях!!!
26
17
 
19
 
! Отговори
Хетеро преди 12 години
Гейовете в политиката са запазена марка на една стара партия....ГЕРБ са хетеро от ББ до последният герберист,
25
8
 
15
 
! Отговори
ДО16 преди 12 години
Така е,справка-СерГЕЙ.
24
4
 
9
 
! Отговори
Bai Hoi преди 12 години
wiktor kaji kakva ti e zaplatata ve che mi e interesno zema i az da sa natisna za platen pisatel axaxaxa ti nespish vchera do 2 napisa 100 statii vazhvalqvashti gerb ot obshto 101 podobni :D
23
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нищо не пречи гея да има деца.има много такива случаи.някой ги работи със жена му .
22
3
 
27
 
! Отговори
IrD преди 12 години
Искате ли да си купите много неща ще трябва да се продадете.Търговците продават това което не са направили, крадците и политиците - това което не е тяхно, проститутките -това което не би трябвало да продават.Кой още твърди, че светът не се крепи на търговията?Политиците умеят да говорят дълго без да кажат нищо, служейки си с много лъжи, които представят за истина. Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле. Докогато това е истина,това ще е истината!
21
10
 
16
 
! Отговори
Bai Hoi преди 12 години
Gledam platenite draskachi na gerb sa se naspali veche 2,12 axaxaxaxaxa :)))