ГЕРБ регистрираха президентската си двойка

Росен Плевнелиев няма да става член на партията
Обновена: 5 сеп 2011 20:54 | 5 сеп 2011 10:19, Елка Василева
1034
ГЕРБ регистрираха президентската си двойка
Снимка: БТА

Политическа партия ГЕРБ регистрира първа в Централната избирателна комисия (ЦИК) кандидат президентската си двойка Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

От днес до 17 септември ЦИК ще приема документи за регистрацията на кандидатите за президент и вицепрезидент, издигнати както от политически партии, коалиции на партии, така и от инициативни комитети.

От 30 август младежи на ГЕРБ пазеха ред пред сградата на комисията, за да може партията да спази традицията си първа да внесе документите.

Тази сутрин председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов и двамата кандидати дойдоха десетина минути преди 9 часа, когато започна регистрацията в ЦИК.

След като бяха внесени документите му за регистрация в ЦИК, на въпрос кой ще бъде основният му опонент в надпреварата за държавен глава, Плевнелиев каза, че това ще бъде кандидатът на БСП.

„Виждате обаче разликата – ние вече имаме екип, ние сме първите, които се регистрираха, те тепърва ще решават кой ще бъде техният кандидат за вицепрезидент”, изтъкна той.

Росен Плевнелиев заяви, че с кандидатурата си за президент не абдикира от отговорностите на министър, а точно обратното. Ще разширя хоризонта на работата си по националните приоритети, каза Плевнелиев и увери, че правителството ще изпълни поетите ангажименти, въпреки че той напуска Министерството на регионалното развитие.

За разлика от Плевнелиев кандидатът за вицепрезидент Маргарита Попова няма да подаде оставка, а ще излезе в отпуск за предизборната кампания. Подаването на оставка на Росен Плевнелиев е негово лично решение, аз спазвам закона и ще изляза в отпуск, а след като спечелим изборите, ще видим как ще процедираме, каза Попова.

След регистрацията Цветанов изрази надежда всички българи да се гордеят с кандидат президентската двойка на ГЕРБ. Той посочи, че президентът и вицепрезидентът трябва да направят всичко възможно България да изглежда по друг начин от президентската институция.

По-рано днес Росен Плевнелиев заяви, че няма да става член на партията ГЕРБ.

Аз получавам в момента доверието на ГЕРБ, но категорично няма да стана член на партията, заяви за bTV кандидатът за президент Росен Плевнелиев.

Още по темата

Той коментира, че е много важно да подаде оставка, тъй като в регионалното министерство има нужда от активен действащ министър, защото се гонят графици.

"Оттук нататък съм кандидат за президент, няма да откривам обекти", коментира Росен Плевнелиев.

Според него до последно се е мислило по различни варианти за кандидат за президент на ГЕРБ.

"Най-честен и най-почтен към вас е самият премиер, който винаги ви разказваше за тези варианти. В крайна сметка това, което е важно, е, че самите ние с Маргарита Попова не само че се чувстваме много добре подготвени, но и дълбоко вярваме, че това, което ще правим оттук нататък, е това, което вече правихме. За нас няма изненади. Истинската политика за нас е тази, в която ние можем да бъде максимално полезни за хората и обществото”, каза още Росен Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1034
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
900
2
 
16
 
! Отговори
песимист преди 12 години
Жал ми е за децата които са висяли за да могат техните кумири да се впишат. В крайна сметка това е някаква много детска тактика! "госпожо аз бях първи" точно така ми звучи тази инициатива.
899
5
 
14
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Нека гласуваме против всички смешници които ни управляватха и ни управляват дасега! Начина е не да не гласуваме ,а да дадем гласаси за кандидати като Светльо Витков! Да докажем ,чи един музикант ще се справи по-добре от всички маймуни на клона!
898
3
 
12
 
! Отговори
traba преди 12 години
Срещу 5 000 лева в брой, получавате моят глас!
897
6
 
9
 
! Отговори
капитан ПЕТКО преди 12 години
Плевнелиев - да спечелиш изборите че къв пердах кво чудо ти е сготвил картофчо Ше те гони до поймаклъка да знайш
896
5
 
10
 
! Отговори
капитан ПЕТКО преди 12 години
Плевнелиев и тоя се хвалеше как бил отличник в клас, отличник щото е послушен иначе мутрите че ти посинят джуките , мале ако нестане президент бат Бойко къв пердах ще му хвърли мале мале- и кинтите ще му вземе даже ха ха ха ха ха ха пародията е от ГЕРБ
895
5
 
13
 
! Отговори
Стамен преди 12 години
Е тоя ли издигнаха за президент - щото немат по убав селянин ли ????тоя няма данни за президент бре ГЕРБЕРИ пълен духльо тоя дето прави германски магистрали и нищо не е направил алооооооооооооо Е по - смешен е и от Желю Желев ха ха ха
894
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поздравявам всички форумци с "The Show Must Go On!!!!!" /не че визирам бг.политиката!/днес е рожден ден на Фреди!
893
2
 
18
 
! Отговори
маке преди 12 години
Росенчо Плевнелиев, любимото момченце на Лазар Причкапов, новата Йорданка Фандъкова, само че в панталон. Да ги разправя тия на баба си в Гоце Делчев.
892
2
 
18
 
! Отговори
БКП преди 12 години
марги попова наистина не трябва да се показва... Нито е свършила нещо, нито ще свърши... Хайде стига бе, замесничка на Филчев и Велчев...
891
1
 
22
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Майтап гейб имали и традиции :))) Те кога се създадоха, кога станаха традиционалисти :))). Тия с това темпо ще минат рекорда и на Симо по бързо появяване и бързо изчезване :))) За има няма три години от новоизлюпени политици минаха през традициите и сега са напът за отвъдното :))))
890
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога не бих гласувал за подобна *** като мутренския ГЕРБ/дс,бкп и бсп/дс,бкп !
889
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОЙКО И...ПЛЕВНЯТА!
888
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мечтата на всяка мутра е да получи обществено 'признание", да има 'авторитет"някакъв":))) Най- мразят да им се задават въпросите : Ти, кой си ? Какво образование имаш?Какво си крал ? Какво си работил ? КОИ са ти били съдружниците ? КОИ мафиоти са ти приятелите ?/Кои мафиоти покриваш? Кои мутри сега са около теб ? Къде спиш в Правец ? При ал капоне ли играеш голф ?? На БКП ли си бил член ? В специалност-'държавна сигурност " ли си бил кандидат ?Кой е пашата и маджо ?Прал ли си пари с цветито ?..
887
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един човек с достойнство и възможности никога няма да търпи над него да стои човек, който няма квалификация да върши това, за което е избран. В една частна фирма мутренският ни премиер ще бъде пратен да рине снега или да мъкне тежкото. Или да слашва длъжници. Аз съм убеден, че министрите говорят зад гърба му и му се подиграват, но ги е страх от него. Такива са страхливците в този кабинет. Такъв е и Плевнелиев. Дуене и фуклявене, изнасилен рейтинг и гръмки приказки. В крайна сметка, ако спечели, ще спечели не заради себе си, защото той е почти никой. Пак Бойковият голям гръб ще го пренесе през бурната река на изборите. Както стана с Фандъкова. Това е той герберът - 2 годинки тук, 2 годинки там. Тъкмо стана напечено и се премести. Бойко къде си изкара досега пълния мандат? Никъде. Дори депутат беше само за няколко дни - първо поведе листата, за да се съберат гласове, после напусна - несъмнено проява на един достоен и честен човек. Сега повтарят упражнението с Плевнелиев. Всичко това иде да покаже, че "експертното", с което се рекламират, не ги интересува. За тях е важно само политическото.
886
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Президента е лицето представящо България пред света. Един път не съм чул Плевнелиев да гвори за външна политика. Той вероятно няма мнение по проблемите. Сега като добър ученик ще назубри какво трябва да каже на определен въпрос, че да се харесва отговора. За да бъдеш кандидат за президент, трябва години да си бил в политиката, хората да те познават и да знаят за кого гласуват. А на тоя предизборната му политика ще бъде да се пази да не сгафи нещо.
885
1
 
11
 
! Отговори
до №906 преди 12 години
Скъпи...има да търсите Ваньо със свещичка,защото тия ще ни оставят и без ток...
884
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***, мутрите, необразованите и червените ченгета ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБа!
883
5
 
4
 
! Отговори
дърт комунист - 906 преди 12 години
Е ама ти сега капризи :). Кво значи сега мутра, па рекетьор, занимавал се контрабанда? Недей така? То при нас е така, по-добре опитен човек в тези дейности отколкото некакъв новобранец. Дай сега те първа да го хавем да го обучаваме как да бие хора, да рекетира, да създава те първа контрабандни канали. Че то ако тъй правехме да сме изпукали от глад до сега. За това залагаме на опитното, за това и все такива ви слагаме да ви управляват. Само Ваньо не беше такъв и що труд ни костваше да го научим
882
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отново теаътър за ***. Явно комсомолският секретар ни има за много *** парчета. Сигурно си мисли, че всички сме на нивото на Шефа му.
881
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЗ НЕМОГА ДА УВАЖАВАМ БЪЛГАРИН,КОЙТО СЕ Е СЪГЛАСИЛ ДА СТАНЕ МИНИСТЪР НА ПРАВИТЕЛСТВО РЪКОВОДЕНО ОТ МУТРА НА СИЛОВИТЕ ГРУПИРОВКИ....МУТРА КОЯТО СЕ Е ЗАНИМАВАЛА С РЕКЕТИ,ПРОДАЖБА НА НЕЗАКОННИ ЦИГАРИ,АМФИТАМИНИ,ПОРЪЧКОВИ УБИЙСТВА,***,ПРАНЕ НА ПАРИ...НЕ,АЗ НЕМОГА ДА УВАЖАВАМ ПЛЕВНЕЛИЕВ,КАКЪВТО И ДА Е И ПРЕЗИДЕНТ ДА СТАНЕ! ТОЙ ЗА МЕН Е КАРИЕРИСТ БЕЗ ДА ПОДБИРА...БЕЗ ДОСТОЙНСТВО!