Маргарита Попова очаква победа от първия тур

Смята да стои "до президента, а не зад него"
Обновена: 6 сеп 2011 16:28 | 6 сеп 2011 12:50,
714
Маргарита Попова очаква победа от първия тур
Снимка: Булфото

Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ очаква да влезе в президенството от първия тур, балотаж щял да я изненада.

„Аз мисля, че с такава двойка – като мен и Росен, ще бъде изненада да има втори тур, но все пак всичко се случва – това е политика, това са избори”, заяви Попова пред bTV.

Попова смята, че е редно вицепрезидентът да е юрист, за може „той в работата си да стои до президента, а не зад него”. Вече има и визия за някои промени около президентската институция – например механизма за налагане на вето.

„Можем да направим така, че законодателният процес да се случва по различен начин, за да бъде ветото на президента – един много важен инструмент, не формален, обоснован, мотивиран и прозрачен. Сега не е така.

Президентът разполага с огромен експертен потенциал в различни съвети – може да се участва още при правенето на закона, в обсъжданията, с привличане на най-доброто от гражданския сектор като опит.”

Още по темата

Попова призна, че не й е минало през ум да подаде оставка като правосъден министър, за да участва в предизборната кампания, както ще направи кандидатът за президент Росен Плавнелиев.

Такова изискване няма и по закон. Попова вече обяви, че ще си вземе отпуска за кампанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още по темата: Президентски избори 2011
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
555
7
 
1
 
! Отговори
ЯЖ МИ ГЕРБЕРСКИЯ преди 13 години
ДО 558 : Неаргументирани простотии не коментирам , другарю .
554
0
 
7
 
! Отговори
copy ..:))))) преди 13 години
"Имаше вариант кмет, имаше вариант премиер, имаше вариант президент...:)).))))))))))"";"""Не толкова отдавна, един другар, препоръчан или изпратен от Партията- ставаше за всичко, щом така е решила тя- партията ..Комсомолски секретар, партиен секретар на завод, институт, дирекция или отдел - все тая..Обикновено дори-парт.секретаря беше нещо повече -от директора на фабриката ит.н...С две думи -нищо ново в партията на мутрата..Може да си учил едно , да си работил друго и накрая-да си на ВЪРХА на държавата ..Нещо очевидно политическо , свързано с управлението на една държава ..А управлението е прилагане на Закона-според едно от определенията му..И тогава се повтаря една мантра- аз съм ЕКСПЕРТ, като че ли политиците би трявало да са не-експерти и малообразовани люде ; аз съм надпартиен, обединител , безпристрастен , НЕ СЪМ ПОЛИТИК и прочие повтаряни *** словосъчетания-показващи пълна нефелност . "Надпартиен" в условията на една демокрация, сиреч над-парламента и изборите , над функционирането на една демократична система , която НЕ може без партии.., МОЖЕ да бъде САМО един монарх или бъдещ кандидат за диктатор..) Първите ги има в конституционните монархии, а вторите- при класическите или "меки" диктатури..КЪМ кое от двете се стреми комсомолчето или мутрата ?? :)))С две думи , един мазен ком, кадър , който дори в една секционна комисия не е участвал , на един митинг не е присъствал , камо ли политически програми да пише , който се е скрил из Европа , като видно комсомолче , който не е участвал и един ден в полическите промени в България- в последните 20 години , който се е грижел САМО за своите си интереси, които е бил подготвян съзнателно, от негова страна -за партийна БКП-кариера , който не знаем в какво точно е специалист, който е един лаладжия с мътни мангизи,който не е посмял и не е искал в една партия дори да се запише ,едно бедно духом за политиката ком.изтърсаче , един червен изтърсак , един невежа в политическо отношение , с неясни идейни и философски възгледи и т.н. ...по ВОЛЯТА на една НЕГРАМОТНА мутра, ще бъде поставен , избран , по всяка вероятност, на НАЙ-ВИСШАТА ПОЛИТИЧЕСКА длъжност, пост, институция на държавата или поне на един от трите ПОЛИТИЧЕСКИ поста..))Пак някой ще се УЧИ, докато му плащаме, да работи това , за което би трябвало да е готов и подготвен :Но, ние , както се казва , имаме традиции в България..ПОСАДИШ някой , някъде, плащаш му - а той започва да се учи..Богата държава сме , с мутри начело ,все пак ..)) И този не-политик , експерт,надпартиен ..-ще бъде ръководен от един примитив, популист и нефелен компир..Това са върховете на сладоледа в нещастна България ..:)
553
3
 
6
 
! Отговори
до 555 мухльото ! преди 13 години
Гласувам за СВЕТЛЬО ВИТКОВ !!!Пич, та дрънка !Не гербераст в цикъл !
552
2
 
5
 
! Отговори
до 546 ЯЖ ми палката преди 13 години
Дежурния от РПУ Берковица да спре с коментарите и да отиде да види какво става на улицата група роми носят отраднато имущество на пенсионер гласуващ за БСП !Ама нека ги грабят тия пенсии нали не гласуват за нашите.
551
0
 
12
 
! Отговори
Кратунчо преди 13 години
Заради нереформираната ни съдебна система Германия твърдо отказва да ни приеме в Шенген, а Маргарита Попова е пряк виновник за тази конфузна ситуация, защото е некадърна и надменна бабишкера.
550
0
 
9
 
! Отговори
АРГУМЕТ за % преди 13 години
НА СЕЛЯНИН ГЕРБЕР НЕ СЕ КАЗВА ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВА - ПЛАЩАТЕ МУ РЕКОЛТАТА И ГО ОСТАВЯТЕ ДА ПРОИЗВЕЖДА ЗА ДОГОДИНА , ПОЛИТИКАТА НЕ Е ЗА СЕЛЯНИ ОЩЕ ПО МАЛКО ЗА ГЕРБ
549
0
 
7
 
! Отговори
кико преди 13 години
Г-жа Попова колко прибират / вземат рушвет / ваши подчинени за УПО на затворник? 5 бона!?
548
3
 
1
 
! Отговори
ЯЖ МИ ГЕРБЕРСКИЯ преди 13 години
До 554 : 1 . Радвам се другарю , че сред вас другарите е останал поне един не напълно деградирал индивид , който може да формулира , цялостна мисъл 2 . От изказването ти стигам до извода , че ти си свикнал да получаваш заплащане за това да гласуваш . Това за нормално ли го намираш ?
547
0
 
5
 
! Отговори
до 546 преди 13 години
СОТАДЖИЯ С НИСКА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ И ДИКТАТУРАТА АЗ НЕ ПОДКРЕПЯМ , А НА ТЕБЕ НИКА ТИ ПОКАЗВА САМО ЧЕ СИ СЕЛЯНИН , АРГУМЕНТ НА СЕЛЯНИН АЗ НЕМОГА ДА ДАВАМ , МОГА ДА ТИ ПЛАТЯ КАРТОФИТЕ КОИТО ПРОИЗВЕЖДАШ ПОД МАГИСТРАЛАТА
546
0
 
8
 
! Отговори
до яж ми ...... преди 13 години
Ката ти гледам правописа и структурирането на изреченията чини ми се, че си милиционерче!
545
0
 
9
 
! Отговори
до 552 преди 13 години
Значи ниско се пада ако се гласува за предишните а за настоящите които ти гарантират принудително събиране на задължения от нови глоби завишени драстично и наложени поради липсата на пари у теб да си платиш за да живееш !В същото време виждаш как бай *** си джитка с каручката и му дреме на рунтавия *** прави си чавета и си пие ракията.
544
8
 
1
 
! Отговори
кипър преди 13 години
кажете за кой сте, като не сте за ГЕРБ бе мухлъовци
543
0
 
4
 
! Отговори
ДО 546 преди 13 години
ПРИЯТНО СЪМ ИЗНЕНАДАН , ЧЕ НЕ СА ОБЕЩАВАЛИ ТАКА ЧЕ И АЗ НЕМОГА ДА ОБЕЩАЯ ДА ПОДКРЕПЯМ НЯКОЙ КОЙТО ИСКА ВСИЧКО ДАРОМ
542
0
 
7
 
! Отговори
до 546 преди 13 години
Герб е партията майка на мутри,милиционери и *** !Ти да не живееш в чужбина не ходиш ли по улиците .
541
9
 
2
 
! Отговори
ЯЖ МИ ГЕРБЕРСКИЯ преди 13 години
До 545 : Ами вие другарю , след като сте недоволен , посочете за кого да гласуваме за Доган-Гоце-Сергей ли или пък за Меглена Кунева , толко ли низко ще паднете ?
540
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ai po skromno babi4ke - skromnosta krasi 4oveka
539
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ!
538
0
 
7
 
! Отговори
До 546 преди 13 години
Не се напъвай толкова драги, да не се посереш в районното, на служба си все пак...
537
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плевналиев събори къщите на пенсионери и рибари.Попова не направи нищо за да се осъдят предишните.Само празни приказки
536
0
 
6
 
! Отговори
кико преди 13 години
Странджата как е IQ 172? На кандидат президента ви колко е IQ да не е по-ниско от твоето