Маргарита Попова очаква победа от първия тур

Смята да стои "до президента, а не зад него"
Обновена: 6 сеп 2011 16:28 | 6 сеп 2011 12:50,
714
Маргарита Попова очаква победа от първия тур
Снимка: Булфото

Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ очаква да влезе в президенството от първия тур, балотаж щял да я изненада.

„Аз мисля, че с такава двойка – като мен и Росен, ще бъде изненада да има втори тур, но все пак всичко се случва – това е политика, това са избори”, заяви Попова пред bTV.

Попова смята, че е редно вицепрезидентът да е юрист, за може „той в работата си да стои до президента, а не зад него”. Вече има и визия за някои промени около президентската институция – например механизма за налагане на вето.

„Можем да направим така, че законодателният процес да се случва по различен начин, за да бъде ветото на президента – един много важен инструмент, не формален, обоснован, мотивиран и прозрачен. Сега не е така.

Президентът разполага с огромен експертен потенциал в различни съвети – може да се участва още при правенето на закона, в обсъжданията, с привличане на най-доброто от гражданския сектор като опит.”

Още по темата

Попова призна, че не й е минало през ум да подаде оставка като правосъден министър, за да участва в предизборната кампания, както ще направи кандидатът за президент Росен Плавнелиев.

Такова изискване няма и по закон. Попова вече обяви, че ще си вземе отпуска за кампанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още по темата: Президентски избори 2011
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
575
6
 
2
 
! Отговори
ЯЖ МИ ГЕРБЕРСКИЯ преди 12 години
До 582 : Не знам какво пише във Винету другарю , ти ще ни кажеш как са засегнати там индианците , каубойците , ГЕРБ и междунородното положение .
574
5
 
3
 
! Отговори
до гербера преди 12 години
кажи какво стана с масларова?нали искаш аргументи. а за кого ще гласувам си е моя работа, пуяк такъв.
573
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
плаках като чух че детето било будно а няма телевизор докато цецо и боко си празнуват милиардите откраднати от нас.дано има наказание.долу герб
572
7
 
2
 
! Отговори
ЯЖ МИ ГЕРБЕРСКИЯ преди 12 години
До 573 : Ако беше един нормален Българин другарю ти спокойно щеше да изтъкнеш причината поради която няма да гласуваш за ГЕРБ , но явно ти не си нито Българин , нито нормален след като очакваш да вярваме на голословните ти твъдения .
571
1
 
4
 
! Отговори
до яж си ГЕРБ сам преди 12 години
Трудно ли ти е да мислиш , когато си се ограничил само с Винету и си стигнал до там че да си само от ГЕРБ , във Винету непише ли за кой ще гласуваш, ако там не пише Бойко ще ти каже бре ***
570
1
 
5
 
! Отговори
до 574 преди 12 години
да за жалост нашият живот е нищо за тях.питам тиквата защо държавата продължава да плаща да пазят кобурготски които достатъчно откраднаха от нас.
569
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ГЕЙБЕРИ ЧСИ дали ходи в *** махала да събира принудително !
568
6
 
1
 
! Отговори
ЯЖ МИ ГЕРБЕРСКИЯ преди 12 години
До 568 : Другарю с индивиди като теб за които тематиката на Винету е актуално е безмислено да се разговаря /
567
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
господи помогни ни да се освободим от алните и лоши политици.ние сме хора а не животни.
566
1
 
5
 
! Отговори
щщщ преди 12 години
офффффффффффффф,горките кандидатчета.ама много тъжно, мноооого им е мъчно.що няма субтитри под снимката да разберем какво ги мъчи?
565
2
 
4
 
! Отговори
Шофьора преди 12 години
Значи няма лабаво вече караш с колани запалени светлини Гражданска !Бай *** си шпори с каручката и не му дреме нали са нашите на власт
564
3
 
7
 
! Отговори
до яж си ГЕРБ сам преди 12 години
Казах ти СЕЛЯНИТЕ ще избирате министъра на Бойко , а останалите ще си изберем ПРЕЗИДЕНТ - ха ха ха ха
563
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** от ГЕРБ на 30 стотинки ли оценихте живота на едно дете? Живота на вашите деца на същата цена ли е? Или НСО се грижи за тях, но с нашите пари?
562
0
 
11
 
! Отговори
Осъзнал се преди 12 години
Преди две години гласувах за ГЕРБ. Извинявам се на всички, които ненавиждат тази партия. Разбирам ги. Няма да повторя грешката си, няма да гласувам за Плявата и за Марга Некадърната.
561
5
 
2
 
! Отговори
ЯЖ МИ ГЕРБЕРСКИЯ преди 12 години
Хайде другари , не чувам да предлагате за кого да гласуваме , след като твърдите , че ГЕРБ не стават . Кажете кой е добрия управник на България за да гласуваме за него . Чакам !
560
1
 
7
 
! Отговори
???????????????????? преди 12 години
абе гербчета, какво стана с делото Масларова, октоподе разни, секритнитИ документи на гейчо/5000лв глоба/ и т.н.кандидат попова какво направи нейното министерство по вкарването в затвора на тези разбойници. да не говорим за лупи, мупи,нагли и другите.уж осъдени, нещо обжалвали и оправдани тихичко.а обясни ми с думи прости и ще гласувам за гроб
559
2
 
6
 
! Отговори
1АРГОМЕНТ преди 12 години
Ще гласувам за Калфин и Кадиев защото ГЕРБ ме онижават от самото начало на мандата си караики ме да паля фарове посред бял ден бях забравил на 2 пресечки от нас 12 на обят и ми скочи един милиционер преди това ме глобиха за минаване на жълт сигнал осигурявам се на виртуали 420 лв . Не се оплаквам ,но ако наистина сме толкова стриктни защо оставиха РОМИТЕ да грабят катастрофирал камион с праскови и да си правят каквото си искат само нас ни *** като в казармата да бръснеме портрета на БОТЕВ.
558
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
каква победа сънува тази.току що по новините обявиха че простите и алчни гербаджии продължават с глупостите увеличават водата за промишлеността 700 пъти.нека ни е като си избрахме кадафи в България
557
1
 
11
 
! Отговори
Аргумент за % преди 12 години
До ЯДЕШ ЛИ ГЕРБОВСКИЯ: *** ПРОЧЕТИ ВИНЕТУ И СЕ ВЪРНИ ДА КОМЕНТИРАШ СЕЛСКИ, АКО ЗАПОМНИШ КВО ПИШЕ В КНИГАТА
556
1
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Другарят Комсомолски Секретар и неговото Вице изобщо имат ли предизборна платформа или всичко може да бъде обяснено с едно излечение :"Каквото каже Вождът". Прочетете стенограмите на МС и вижте какъв плужак и нагаждач е кандидатът за Президент на ГЕРБ.