Плевнелиев безстрашен. Ще е устойчив президент

Кандидатът на ГЕРБ имал планове за институцията
Обновена: 8 сеп 2011 09:57 | 8 сеп 2011 09:57,
236
Плевнелиев безстрашен. Ще е устойчив президент
Снимка: БТА

Нямам страхове, имам планове. Така кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев аргументира пред БНР участието си в битката за държавен глава на предстоящите избори.

"Моят живот е символ на това, в което вярвам, и това, за което работя, и това, което ще осмисли и моята работа в Президентството – упоритост, устойчивост, вяра в това, което правиш, раздаване и преди всичко ясното усещане на смисъла.

Аз съм минал през много тежки моменти, но никога не съм забравял и не съм изпускал смисъла на това, което правя. Затова ще продължавам и оттук нататък по този начин", заяви Плевнелиев.

Той обясни, че за две години работа в строителното ведомство отговорностите му като министър не са били да полага асфалт, а да изгради институцията. И обеща, че ако спечели изборите, така ще работи и за в бъдеще.

"Бих искал да разширим хоризонта пред гражданите, пред българската икономика. И, разбира се, да дадем една много ясна посока, да начертаем пътя. Той да бъде работещ и да ги спазваме. Президентът трябва да изгради националната визия. Президентството трябва да се превърне в един стратегически център за национални приоритети и постигане на съгласие по тях", категоричен е кандидатът за президент.

Той отново повтори, че страната ни може да бъде регионален лидер, но затова били нужни последователните усилия на много партии и правителства.

"България не може на всеки четири години да рестартира от нулата", смята още Плевнелиев.

Още по темата

Очаква се утре парламентът да приеме решение за персонални промени в правителството, с което да освободи Росен Плевнелиев от поста му на министър на регионалното развитие и благоустройството.

Министър Плевнелиев подаде оставка и на негово място застана Лиляна Павлова, която беше зам-министър в строителното ведомство. Нейната кандидатура също трябва да бъде одобрена от депутатите.

Плевнелиев вчера подаде оставка, след като ГЕРБ го номинира за кандидат-президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
4
 
17
 
! Отговори
118 преди 12 години
118, То е ясно, че е от комунистическото котило. В ГЕРБ се влиза само с партийна книжка от БКП или с 10 години стаж в милицията :)
122
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бсп като бяха на власт и президентът беше червен,тогава как нямаше преяждане с власт,чудя се?
121
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не дай си боже този да стане президент... вие мислите ли, че ще се показва някъде ? От къде на къде ще краде рейтинг от вожда си ББ ????
120
2
 
20
 
! Отговори
Морт преди 12 години
Самият Борисов опровергава ежедневно мита за "независимостта" на Плевенлиев. Бойко редовно употребява изрази като забранявам на Росен и разрешавам на Плевенлиев!!! Ало Тиквата, това не са ти мутренските сбирки от 90-те, а евентуалния Президент на България!!! Имай малко уважение към човека. По интелект , образование и опит Плевенлиев е много над тебе. Жалко само, че е толкова малодушен, иначе би станал добър Президент.
119
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако случайно има балотаж... на него ще бъдат Кунева и Калфин. Този може да направи нещо само с подкрепата на Цецко и фалшификации
118
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние сме за Каракачана.
117
3
 
14
 
! Отговори
Стареца преди 12 години
Защо НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ Е НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ В БЪЛГАРИЯ? Една от основните причини е, че никой не се занимава с това, което му е работата. Плевналиев не е строителен енженер, но оглавява строителното министерство. Жената, която ще го наследи също не е строителен инженер. Същия не е политик, но го издигат за кандидат президент. Никаква разлика със Станишев, който не работил никъде и направо министър-председател. Потоците с парите са обхванати, малко шум в купените медии и народа кълве като шаран.
116
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може да е умен,може да е предприемчив,но честен..........Честен предприемач - те такова животно нема.Или има мая / ;) / отнякъде в началото,или ако се е вредил /без връзки/ за голям заем в някоя банка после при продажбите е лъгал за да му излезе сметката.
115
1
 
9
 
! Отговори
???? преди 12 години
""Бих искал да разширим хоризонта пред гражданите, пред българската икономика. И, разбира се, да дадем една много ясна посока, да начертаем пътя. Той да бъде работещ и да ги спазваме. Президентът трябва да изгради националната визия." ????????????????
114
4
 
9
 
! Отговори
пешо преди 12 години
В реда на тези мисли/който има повече пари става за президент/ аз предлагам Валентин Златев за президент.Той има повече пари от Плевнелиев.На нашите ръководители им липсва политическа грамотност.Плевнелиев е умен,чаровен ,честен, дисциплиниран,но нестава за президент.
113
2
 
18
 
! Отговори
Тодор преди 12 години
Бащата но Плевнелиев бе личен приятел на Причкапов първи секретар на БКП Благоевград,а самият Росен един от окръжните секретари /платен/ на ДКМС /Димитровски комунистически младежки съюз/.Самият Причкапов личен приятел на Бай Тошо.
112
2
 
8
 
! Отговори
тричко преди 12 години
Стига да даваме властта на македонци , шопи и памаци - с такива управници сме до тук .
111
1
 
13
 
! Отговори
Плевела преди 12 години
А някой успяват с членството си в ДКМС......
110
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ не може да разчита на никого. Тия двамата са единствените му безусловно верни. Само като ги слушате как говорят,как го боготворят, ми приличат на ученици-натегачи винаги готови услужливо да се подмажат на даскала. Не че са глупави - напротив, но нямат собствена воля,нямат визия. Решителността им се проявава само когато ББ каже,че стои докрай зад тях. Той затова си ги избра - за да може да бъде президент в сянка и премиер на светло.Таща ще озаптява евентуалните бунтари от две страни
109
4
 
16
 
! Отговори
Мариела преди 12 години
В цялото изказване на Плевнелиев липсва каквато и да е било конкретика. Ако остане в политиката година-две сигурно ще се окупити. Но засега изявленията му са само голи, нищо незначещи фрази на интелигентен човек не познаващ в дълбочина материята. И аз така съм изкарвала шестици в УНСС, но тука става въпрос за компетентността на кандидат президент и се очаква повече.
108
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До всички ***, плюещи тук.Ами, да, някои хора успяват с ума си, а не като вас със злобата и неграмотността си.Така че всичките ви коментари прозират от завист и злоба.Човека си е постигнал всичко сам, въпреки просташките ви изказвания.Дали човек на Бойко или не, важното е, че е много по-добър от комунистическите *** и останалите изтъркани политически муцуни.
107
5
 
14
 
! Отговори
Пенчо преди 12 години
Що си не гледа тоя магистралите от пепел ами президент ша става. Нещо не ми са връзва да приема парада на Гергьовден (ако скоро остане кво да приема). Гелът му е в повече...
106
2
 
13
 
! Отговори
da преди 12 години
и аз бих гласувал лично за този човек...но има едно малко Но?преяждането с власт е лошо дори за едрия Б.Б.Е И ВЗЕ ДА СЕ ЗАБРАВЯ-ПРИМЕР -БЪЛГАРТАБАК БТ АД
105
3
 
15
 
! Отговори
XAXAXA преди 12 години
БРЕИ ТЕ ТУИ СЕ НАРИ4А "БОГО ИЗБРАН".СПИШ ПОД ГЕРМАНСКИ МОСТОВЕ И КАТО СЕ СЪБУДИШ СЕ СЪБУЖДАШ МУЛТИ МИЛИОНЕР.БРЕИ ,ВЪИ ПОД КОИ МОСТ Е СПАЛ "БОГО- ПОМАЗАНИЯ ИЗБРАНИК" РОСЕН4О ТА ДА ХОДА И АЗ ТАМ ДА ПОСПЯ МАЛКО,АМА ИСКАМ ДА СЕ СЪБУДЯ МУЛТИ-МИЛИАРДЕР.
104
3
 
13
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 12 години
Този мънкащия ли ще бъде новия президант? Ами той е като Първанов. Безличен послушник. Дето не се скарал с никого през живата си? В България авгиевите обори имат нужда от политически Херкулес. Президента трябва не само да се скара ами да построи и доста нови затвори, че има много хора за там и иначе нещата няма да се оправят. Много е хилав този и не е за него тази работа. Макар че не го харесвам Сидеров като краен той няма алтернатива и ще е най-добрия кандидат.