Плевнелиев безстрашен. Ще е устойчив президент

Кандидатът на ГЕРБ имал планове за институцията
Обновена: 8 сеп 2011 09:57 | 8 сеп 2011 09:57,
236
Плевнелиев безстрашен. Ще е устойчив президент
Снимка: БТА

Нямам страхове, имам планове. Така кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев аргументира пред БНР участието си в битката за държавен глава на предстоящите избори.

"Моят живот е символ на това, в което вярвам, и това, за което работя, и това, което ще осмисли и моята работа в Президентството – упоритост, устойчивост, вяра в това, което правиш, раздаване и преди всичко ясното усещане на смисъла.

Аз съм минал през много тежки моменти, но никога не съм забравял и не съм изпускал смисъла на това, което правя. Затова ще продължавам и оттук нататък по този начин", заяви Плевнелиев.

Той обясни, че за две години работа в строителното ведомство отговорностите му като министър не са били да полага асфалт, а да изгради институцията. И обеща, че ако спечели изборите, така ще работи и за в бъдеще.

"Бих искал да разширим хоризонта пред гражданите, пред българската икономика. И, разбира се, да дадем една много ясна посока, да начертаем пътя. Той да бъде работещ и да ги спазваме. Президентът трябва да изгради националната визия. Президентството трябва да се превърне в един стратегически център за национални приоритети и постигане на съгласие по тях", категоричен е кандидатът за президент.

Той отново повтори, че страната ни може да бъде регионален лидер, но затова били нужни последователните усилия на много партии и правителства.

"България не може на всеки четири години да рестартира от нулата", смята още Плевнелиев.

Още по темата

Очаква се утре парламентът да приеме решение за персонални промени в правителството, с което да освободи Росен Плевнелиев от поста му на министър на регионалното развитие и благоустройството.

Министър Плевнелиев подаде оставка и на негово място застана Лиляна Павлова, която беше зам-министър в строителното ведомство. Нейната кандидатура също трябва да бъде одобрена от депутатите.

Плевнелиев вчера подаде оставка, след като ГЕРБ го номинира за кандидат-президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
5
 
! Отговори
до 105 преди 12 години
Разбира се, че може...Нищо общо нямат ума и интелекта с успеха!!! Много наистина умни и нтелигентни хора не се реализират в тази пазарна среда и дори живеят в мизерия...Както и много хора достойни и честни, които не се нагаждат на всяка цена!
102
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По безличен и зависим от тоя няма да намерите.
101
0
 
0
 
! Отговори
до 82 преди 12 години
Много професионално си го написал :) Опитай с по-прости думи...да не си личи
100
8
 
5
 
! Отговори
yaro преди 12 години
номер 97 му е написал биографията.а кажете ми вие глупав човек може ли да постигне толкова и да има толкова пари?
99
0
 
1
 
! Отговори
Асен преди 12 години
По повод устойчивостта - youtube/watch?v=lxDFKYlAqqA
98
0
 
15
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Безстрашен- всеки го е страх от нещо. Подал си оставката- естествено, нали сам казва, че не е политик. Тъкмо, като не го изберът за президент и нали Бойко му отряза моста/как ли се реже мост/ спокойно може да се отдаде на семейството си. После да не каже, че ние сме виновни, щото жена му му е сърдита и и липсва.
97
0
 
18
 
! Отговори
Незнайко преди 12 години
Бойко си изгори сам Плевнята. Защо ли?Да не би да се претеснява, че много хора гледат към Плевнята му, а не към Него (всички да направят дълбок поклон)?Или се надява, че е добър пожарникар и може да изгаси горящата Плевня? Никой не знае :)
96
5
 
25
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Безличен послушник.
95
1
 
18
 
! Отговори
До 95 преди 12 години
В тоя ред на мисли бойковистите, също като Божидар Димитров, имат объркана ориентация ляво-дясно и който каже нещо против Борисов, го обявяват за ***. Така бойковистите обичат да наричат по форумите в интернет всеки, който не се радва на Бойко. По-рано през годините сините наричаха БСП и всеки, който е против тях комунисти. Сега терминът е сменен със съответстващ на по-ниското културно равнище на сегашното управление. И понеже от време на време и Синята коалиция нещо критикува по някакви въпроси герберите, веднага им лепят и на тях етикета сини ***. Всички, освен ГЕРБ, са ***. Само че в ГЕРБ не липсват агенти на ДС, като Божидар Димитров. Има такива и областни управители, и депутати и др. назначени от ГЕРБ. Има и наследствени, и бивши комунисти. Това не ги смущава. Те обичат да говорят против ДС и комунистите. Положението граничи с шизофрения. Всъщност *** са самите бойковисти. Типични. Никакви други мнения не признават, никакви други партии, само Бойко. Чист комунизъм.
94
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахо президент-егати смешката!
93
1
 
21
 
! Отговори
Хитлер преди 12 години
плевнята е експеримент на бойко
92
0
 
17
 
! Отговори
А сега де преди 12 години
Росен Плевнелиев - най-богатият в кабинета Според имотната декларация пред Сметната палата, Росен Плевнелиев и съпругата му притежават пет къщи. Две от тях са в София, други две - в Разлог и Созопол. Плевнелиев има и имот на полуостров Халкидики, в Гърция, който е за близо 1,4 млн. лева.Плевнелиев се занимава с бизнес от 1990 г., когато прави първата си фирма Ирис Интернешънъл АД. Фирмата получава разрешително и работи на строителни обекти в Германия. По-големите обекти на фирмата му в България са: реконструкция на хотел Шератон в София, изграждане на централен офис на БНП Париба в София, център на Даймлер-Крайслер в София, Бизнес парк София и др. Плевнелиев е съдружник в бизнеса с Иван Тодоров, собственик на винарна Тодоров. От края на 90-те участва в управлението на подразделенията на германската компания Линднер в България, която се занимава със строителство и недвижими имоти. Тя проектира и строи Бизнес парк София. От 2008 г. е член на настоятелството на фондация За нашите деца и става член на борда на директорите на Американска търговска камара. От 2007 г. е член на управителния съвет на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България. Плевнелиев е роден 1964 г. в Гоце Делчев. Завършва природоматематическата гимназия в Благоевград и специалност изчислителна техника във ВМЕИ (Техническия университет) в София. За кратко работи като научен сътрудник в Института по микропроцесорна техника, но политическите промени в България го оставят без работа. През 1990 г. се опитва да емигрира в САЩ, но не получава виза. Тогава започва строителен бизнес. Владее немски и английски. Женен е, има 3 деца, момчета.
91
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЛЕДАМ В4ЕРА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ИНТЕРВЮ С БОКО ТИКВАТА.БОКО КАЗВА.КАКВОТО СЪМ КАЗАЛ И ОБЕЩАЛ НА НАРОДА СЪМ ГО ИЗПЪЛНИЛ.НЕКА НЯКОИ ДА МИ КАЖЕ 4Е НЕ Е ТАКА И ДА МУ ПОСО4И КАКВО НЕ ЪМ ИЗПЪЛНИЛ.БРЕИ СЛУШАМ И НЕ ВЯРВАМ 4Е "ГЕРОЯ-ГЕНЕРАЛ -БОКО, СПАСИТЕЛЯ НА БЪЛГАРИЯ" Е БЕЗОГЛЕДЕН ЛЪЖЕЦ.БИХ ГО ПОПИТАЛ ВЕДНАГА ЗА РАЗЛИКА ОТ ПЛАТЕНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ И ВЯРНИ СЛУГИ НА ГЕРБ КОИТО НЕ СМЕЯТ ДА МУ ВЪЗРАЗЯТ,А КАКВО Е ИЗПЪЛНИЛ ...ТА ЩЕШЕ ДА МАХНЕ НЕЗАБАВНО ТУРСКИТЕ НОВИНИ,ЩЕШЕ ВЕДНАГА ДА ВКАРА В ЗАТВОРА СИМЕОН И ДОГАН.ЩЕШЕ ВЕДНАГА ДА КОНФИСКУВА ИМУЩЕСТВОТО НА СИМЕОН И ДОГАН,И ОЩЕ КУП ОБЕЩАНИЯ И ЛЪЖИ.Е НЕ ВИЖДАМ ДА Е СПРЯЛ ТУРСКИТЕ НОВИНИ,НИТО ПЪК ДОГАН И СИМЕОН В ЗАТВОРА.
90
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕЙ ,*** ВИДЯХА ЕДИН ЧЕСТЕН ЧОВЕК И СА ГОТОВИ ДА ГО ИЗЯДАТ ,Е НЯМА ПЪК ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА РОСЕН НАПУК НА БСП
89
3
 
14
 
! Отговори
МУСТАФА преди 12 години
До 82: Да той е мениджърски лидер, строил е Райстага, пояснявам, не го е горил, кабинета на Меркел, бил поканен да стане германски гражданин, ама той, йок - ни щъ. и т.н. ....................дъра, дъра. Само един порок има, ЛЪЖЕ.
88
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Плевнелиев е реалният и истински десен надпартиен лидер! Доказано през гозините.Наспартийността си я доказа докато беше в министерството на регионалното развитие!Класа и качество. Интелект, мениджмънт и умения!"Хахахаха ... все едно реклама *** слушам. И толкова и вярвам.
87
5
 
14
 
! Отговори
Банкети преди 12 години
Кунева дава банкет по повод избора на кандидат-президент на ГЕРБ. Новият президент ще е тя. Не и симпатизирам, но това са фактите. Плевнята не става за президент. Просто няма история зад него. Президентът трябва да е НЯКОЙ, а Плевнята е нахилен строител на магистрали за 90 процента от електората. Ако загубят тази битка, ГЕРБ ще се сринат за не повече от 1 година.
86
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
послушко мамин
85
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев най-много да има планове за някоя... плевня... Народът такъв мощен шамар ще им изплющи на ГРОБ-арите, че свят ще им се завие... нагли, некадърни и лъжливи ГРОБ-ари... тик-так, тик-так... времето ви изтече...
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПлевНЕлиев? КуНЕва? Не, мерси.