С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов

Около 3 млрд. лева трябва да спести държавата за стари дългове
Обновена: 3 яну 2012 14:22 | 3 яну 2012 10:05,
427
С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов
Снимка: архив, БТА

Запазването на финансовата и икономическа стабилност е една от основните цели на правителството през следващата година. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ, дадено в първите минути на новата година.

Според него през 2012 година ще бъдат пуснати обекти, които "само са мечтани в предишните години, в предишните десетилетия и не са ги направили". 

"Трябва да продължи финансово-икономическата стабилност в страната, да усвоим 4-4.5 млрд. от европейските програми, лятото да пуснем вече цялото метро с Ларгото и с всичките прилежащи части, цялата Южна дъга с естакадите, магистрала "Тракия”" за сезона до Петолъчката. И дано време е добро, може до края на сезона да я вържем цялата, ако позволи асфалтирана. "Меден рудник" в Бургас – голямата естакада, "Дунав мост-2" трябва да го пуснем в експлоатация“, обяви амбициите си премиерът за новата година.

През 2012 година и електронното правителство трябва да заработи на пълни обороти.

"Представяте ли си ние да работим в условия на излишъци или да няма криза? Какво строителство ще бъде. Ние сега строим повече, отколкото в годините, които отчитаха излишъците", добави още Борисов.

Той не пропусна да нападне предшествениците си в лицето на лидера на БСП Сергей Станишев. Борисов заяви, че сега се налага да се взимат пари от фискалния резерв, за да се платят "версиите на Станишев".

"И най-вече българският народ трябва да спести, да съумеем всички ние да спестим 3 милиарда, за да платим борчовете по Белене, половин милиард, влаковете на Сименс, Водното огледало, трябва да платим еврооблигациите на Велчев, догодина по това време трябва да сме заделили вече милиард и половина", оплака се Борисов.

Като грешки, които са били допуснати преди, а неговите министри не трябва да допускат, премиерът посочи енергийните проекти.

"За ядрена централа, за петролопроводи, газопроводи се подписва в пиано-бар, на коляно. И то как го подписват, нали ви го четох договора? Подписваме го, ама, 1 година след това трябва да си изчистим детайлите. Що го подписвате? Все едно на твоя език да го кажа – ще се женя днеска, ама, след 1 година ще започна да спя с жена ми. Това са правили. Ама, след 1 година тя е избягала вече жената", коментира Борисов.

Според него държавата е подписала един неефективен и неизгоден проект като Бургас - Александруполис.

Борисов е категоричен,  България трябва да мислим първо за своите интереси, а не за чуждите.

"Ако възникне екокатастрофа от този проект, кой ще носи отговорност?! Путин или аз?! Милиарди в туризма, които ще се загубят - кой ще носи отговорност - Путин или аз?!", пита риторично премиерът.

Според Борисов 2012 ще е трудна за света, за Европа и за България. Премиерът е убеден обаче, че с трудностите ще се справим, ако сме упорити и проявим търпение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
3 млрд ??МАЛЕЕЕ,АМИ ОСВЕН ТЕЗИ ПАРИ СЕГА ДА СЕ ОТДЪРЖАТ ОТ СУБСИДИИТЕ НА БСП И ДПС
80
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напред с ГЕРБ! Да живее Борисов!
79
8
 
3
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Гладните от БСП,не знам защо дърпат Б.Б. към тяхната черга,да ги нахрани ли.....
78
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До -49! Включи си телевизора! *** ще е там-гарантирано от ГЕРБ!
77
2
 
14
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 12 години
Въпросът е следният - аз не съм комунист и никога не съм бил - в същото време съм против ББ и герб - та драги ми мониторинговци от герб - СПОРЕД ВАШАТА ЛОГИКА-СИЛНО КАЗАНО ЛОГИКА - СЛЕД КАТО СЪМ ПРОТИВ ПРЕМИЕРЪТ-СЛЪНЦЕ СЪМ КОМУНИСТ...А ТАКЪВ НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ ...така че много моля измислете нещо друго - с това се изтъркахте !!!!
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Между нас да си остане-от достоверен източник знам , че Бойко е организирал палежите на колите в САЩ.
75
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българите живеят като скотове --мълчат си и не стачкуват Българите ги грабят и пребиват за 5-10 лева --мълчат си и не стачкуват Бълагрите неямат работа--мълчат си и не стачкуват Българите си заслужават съдбата и да ги управлява този .Вече 3 години винаги другите са му виновни и винаги ТОЙ / да се слави името МУ / е най добрия .Търпете го и скоро ще идват да ви пребиват в къщи за едно парче хляб ,тъмнокожите избиратели на човека от снимката .
74
1
 
16
 
! Отговори
tosh преди 12 години
Това е 10-ти пореден ден, в който качвате снимки и интервюта с Бойко Борисов.Това леко ме навежда на мисълта, че вие сте платена медия и ще се радвам ако спрете с тази пропаганда. Благодаря :)
73
1
 
3
 
! Отговори
станишев преди 12 години
намерил съм няколко стратегически инвеститора които ще ни извадят за нула време от кризата, ама няма да ви ги дам докато не изберете пак нас да държим власта.
72
8
 
3
 
! Отговори
Б. Б. преди 12 години
Не съм Ви виновен аз! Виновни сте вие, които гласувате за комунистите! Докато в парламента има и минимално количество комунисти - няма да се мръднем от дъното!!!
71
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Мразите някой който съсипва и окраде България и искате да му отровите живота -има елегантно решение : Идете на Църква и платете 2,50 лева и го пишете да го четат при умрелите в Литургиите , палете му пак така свещи и ще видите съвсем скоро как ще го тръшне болест която не се лекува )
70
1
 
11
 
! Отговори
se преди 12 години
Да такива като него ще се справят и оправят ,а народа ряпа ще яде и асфалт....
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Борисов да не се пъне много, че накрая решава Началникът /както този *** нарича Господ/!"Но от време оно се знае, че трябва да си помогнеш сам за да ти помогне и Господ.
68
4
 
13
 
! Отговори
Ех че умни бре преди 12 години
Абе тука всички ГЕРБЕРи се радват че Бойко бил мачкал комунистите. Това значи ли че той мачка и себе си
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко=Тато ; ГЕРБ=БКП/БСП Някой още да се съмнява? Значи е мноооооооооооого ***, т.е. ***!
66
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ПРИГОТВЕТЕ СЕ ЗА ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ НА БОЙКО!
65
0
 
13
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Привет мат,ряла - да ви е честита новата цена на газта, съответно и на парното, нека да са ви честити и новите цени в магазините ....от мен и от герб - наздраве - и стягайте още колана !!!!
64
1
 
13
 
! Отговори
did преди 12 години
Борисов да не се пъне много, че накрая решава Началникът /както този *** нарича Господ/!
63
0
 
11
 
! Отговори
я преди 12 години
А защо ББ не е изчистил детайлите след не 1 а 3 г. вече?
62
10
 
4
 
! Отговори
ЕВРИКА преди 12 години
НАЙ-НОВИЯТ *** ЗА ЗАМЪРСЕНИ КОМУНИСТИ - "БОЙКО БОРИСОВ"