С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов

Около 3 млрд. лева трябва да спести държавата за стари дългове
Обновена: 3 яну 2012 14:22 | 3 яну 2012 10:05,
427
С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов
Снимка: архив, БТА

Запазването на финансовата и икономическа стабилност е една от основните цели на правителството през следващата година. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ, дадено в първите минути на новата година.

Според него през 2012 година ще бъдат пуснати обекти, които "само са мечтани в предишните години, в предишните десетилетия и не са ги направили". 

"Трябва да продължи финансово-икономическата стабилност в страната, да усвоим 4-4.5 млрд. от европейските програми, лятото да пуснем вече цялото метро с Ларгото и с всичките прилежащи части, цялата Южна дъга с естакадите, магистрала "Тракия”" за сезона до Петолъчката. И дано време е добро, може до края на сезона да я вържем цялата, ако позволи асфалтирана. "Меден рудник" в Бургас – голямата естакада, "Дунав мост-2" трябва да го пуснем в експлоатация“, обяви амбициите си премиерът за новата година.

През 2012 година и електронното правителство трябва да заработи на пълни обороти.

"Представяте ли си ние да работим в условия на излишъци или да няма криза? Какво строителство ще бъде. Ние сега строим повече, отколкото в годините, които отчитаха излишъците", добави още Борисов.

Той не пропусна да нападне предшествениците си в лицето на лидера на БСП Сергей Станишев. Борисов заяви, че сега се налага да се взимат пари от фискалния резерв, за да се платят "версиите на Станишев".

"И най-вече българският народ трябва да спести, да съумеем всички ние да спестим 3 милиарда, за да платим борчовете по Белене, половин милиард, влаковете на Сименс, Водното огледало, трябва да платим еврооблигациите на Велчев, догодина по това време трябва да сме заделили вече милиард и половина", оплака се Борисов.

Като грешки, които са били допуснати преди, а неговите министри не трябва да допускат, премиерът посочи енергийните проекти.

"За ядрена централа, за петролопроводи, газопроводи се подписва в пиано-бар, на коляно. И то как го подписват, нали ви го четох договора? Подписваме го, ама, 1 година след това трябва да си изчистим детайлите. Що го подписвате? Все едно на твоя език да го кажа – ще се женя днеска, ама, след 1 година ще започна да спя с жена ми. Това са правили. Ама, след 1 година тя е избягала вече жената", коментира Борисов.

Според него държавата е подписала един неефективен и неизгоден проект като Бургас - Александруполис.

Борисов е категоричен,  България трябва да мислим първо за своите интереси, а не за чуждите.

"Ако възникне екокатастрофа от този проект, кой ще носи отговорност?! Путин или аз?! Милиарди в туризма, които ще се загубят - кой ще носи отговорност - Путин или аз?!", пита риторично премиерът.

Според Борисов 2012 ще е трудна за света, за Европа и за България. Премиерът е убеден обаче, че с трудностите ще се справим, ако сме упорити и проявим търпение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
18
 
! Отговори
Размисъл преди 12 години
Какво прави този *** според мен: Става. Наяде се. Оглежда се за ножицата. Грабва я и отлита на разходка. На обяд пак се нагуши (казаха 60 000 лв. е похарчил за приеми). Появи се по телевизията за ПИ АР. И тъй всеки ден....Това се казва тунеядец на български данъци!
40
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Аре ръсете по една *** баница и се ЗАРЕДЕТЕ с..............ТЪРПЕНИЕ...!!!)))))))
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой *** гербер да не знае , че Боко си е баш комунист и най-доверено лице на клана Живкови? Крадеца вика дръжте крадеца. И кой го направи генерал този ***?
38
1
 
14
 
! Отговори
Някой си... преди 12 години
Днеса, забелязвам че за последните 3 дена само името на Борисов ви е в устенцата. Друга работа нямате ли си? Май е време и вие да поработите като истинска медия а не като жълт ***...
37
1
 
19
 
! Отговори
nqkoi преди 12 години
Повече от два месеца на начална страница на DNES.bg е Бойко Борисов ? ? Той ли е най-интересният човек ? !?
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
............v Garcia min. zaplata e 862 evro,zashto u nas e 122 evro sled kato komshiite sa v strashna RECESIA?????????????????
35
17
 
8
 
! Отговори
КИС, КИС, КИС .... преди 12 години
ЧЕРВЕНИТЕ ОТПАДЪЦИ ОТНОВО НАМЕРИХА ПОВОД ДА СИ ИЗЛИВАТ ЗЛОБАТА
34
7
 
4
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Отивам по голяма нужда , че вчера се напих и се връщам да коментирам.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
30добавен от: Антикомунист преди 3 минути Ако на 20-30 г. не си комунист - нямаш сърце!Ако на 40-50 г. си комунист - нямаш акъл!;)_________________________А да го пускаш това всеки работен ден от миналия месец до сега означава че си "развален грамофон", който ползва интернет на работното си място!
32
5
 
21
 
! Отговори
Епикур преди 12 години
Имам чувството, че колкото хората им се повдига от Тиквата, толкоз медиите се скъсахо да ни го натрапват, с риск дори да отблъснат почитателите си! Има нещо гнило в тази работа...
31
6
 
13
 
! Отговори
SerGAY Stanishev преди 12 години
Congratulations, Borisov!
30
10
 
9
 
! Отговори
Антикомунист преди 12 години
Ако на 20-30 г. не си комунист - нямаш сърце! Ако на 40-50 г. си комунист - нямаш акъл! ;)
29
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко-червена ***!
28
18
 
6
 
! Отговори
za BB Mews преди 12 години
Безработица, Глад, Мизерия- това донесоха комунистите, вече комунисти има малко на власт, и зависи всичко от нас, колко ще сме мързеливи и колко ще сме упорити, със кръстени ръце нищо не става хора, стига сте обвинявали държавата и политиците направете нещо сами не само да чакате на някой. Не спирайте да се борите и стига оплакванки!!!
27
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
добавен от: САМО ГЕРБ! преди 5 минути ЧЕРВЕНИТЕ ОТПАДЪЦИ ДА МЛЪКНАТ!ДА СИ ГЛЕДАТ ТАМ ОБРАТНИЯ ЛИДЕР И ДА НЕ СЕ НАВИРАТ В СТАТИЯ ЗА ШАМПИОНИ!;) +++++++++++ Не знаех че вожда на червените отпадъци (ГЕРБ) Боко е обратен, то вярно че нямал женски *** в спалнята си ама.....
26
2
 
26
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 12 години
Нищо ново под слънцето. Три години се оправдава тоя три години. Абе Борисов ти като пое власта случайно не видя ли кога какво трябва да плащаш а нещастнико. Изпука резерва за какво бе а за лентички. Понеже винаги казваш ,че ти си увеличил пенсиите ти си построил залата сега тези пари си ги намирай сам аз спирам давам.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
.........a sasedite ot Rumania si go gramnaha Chaushesku za tova tarpenie,aide i nie taka.............
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви излишъци бе Боце, вие лапате за трима и троха не остава.Като марокански скакалци сте бе *** алчни.
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tazi godina Kutev ste dava li pari.Kak stava zapisvaneto pri nego.....
22
1
 
6
 
! Отговори
NAPOLEON преди 12 години
MISLQ,4E BULGARSKIQ NAROD E PREKALENO TURPELIV,IUPORID ,SLED KATO IZTURPQ 20 GODINI PREHOD BEZ VIDIMA PROMQNA.MISLQ,4E TRQBVA RADIKALNA PROMQNA NA UPRAVLENIE,A NE GOLI OBE6TANIQ I TURSENE NA GRI6KI V PREDI6NI UPRAVLENIQ.NEKA NARODA DA E SUDNIK.POLITISITE DA RABOTQT ,PO MALKO DA SE POKAZVAT NA EKRANA I PRESATA.