Турция гради ВЕЦ на язовир Тунджа

В сряда ще се обсъжда интерконекторната газова връзка
Обновена: 21 май 2012 20:55 | 21 май 2012 20:55,
139
Турция гради ВЕЦ на язовир Тунджа
Посланик Арамаз. Снимка: архив, Булфото

На язовир Тунджа между Турция и България ще бъде изградена водноелектрическа централа, съобщи във Варна посланикът на Анкара у нас Исмаил Арамаз, който се срещна с кмета Кирил Йорданов.

По думите му с построяването на ВЕЦ-а ще бъде ангажирана частна компания.

Дипломатът каза още, че в сряда предстои среща между две газови компании от двете страни, на които ще се коментира изграждането на интерконекторната газова връзка.

Още по темата

Според посланика разговорите ще бъдат основно за техническите параметри на проекта. Арамаз посочи, че тези въпроси са сложни и предполагат сериозни финансови разходи.

Само преди дни, по време на визитата на турския и катарския премиер у нас, премирът Бойко Борисов коментира изграждането на интерконекторната газова връзка с Турция, като я определи като далеч от реалността.

Борисов посочи, че това се дължи на факта, че Турция може да даде газ на България само при критична ситуация.

"Катар на свой ред продава газ само в региони, където има свои пазари. Нашият не е един от тях", разясни той.

По думите на Борисов това, което сега може да се направи, е да се работи по проекта "Южен поток", където стратегически партньор е Русия.

И България, и Турция си партнират, след като част от трасето ще мине през турската територия, обясни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
turski sait turski ***...
55
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Даваш ли даваш, Банкянски Бойко, хубава Яна на турска вяра?Давам я, давям я! От тройната да се бяха погрижили на времето ... А сега какво да я правя? Няма пари, само за магистралата таквоз, но като цяло няма пари. Та що да не я дам? Ще поживее, свят ще види. Това Измир, това Бурса ... малко ли е?И повтарям, за да запомнят някои, не е вината в мен, въпреки че аз вземам решението, а в тройната, които на времето не са се погрижили да създадат такива условия, че днес да задържа хубава Яна у нас!
54
2
 
8
 
! Отговори
каква Варна бре? преди 12 години
Това на снимката отзад е старата поща в Бургас
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако е "качествена" тая стена колкото останалата турска стока, да му мисля живеещите на близо.Аз бих се изселил
52
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само ГЕРБ!идва крайа на дребнавите сметки и задкулисни игри на БСП и ДПС!
51
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ се доказаха че са национални предатели!Единственото наказание за тях е публичен разстрел !
50
5
 
2
 
! Отговори
капалъ мюфтия преди 12 години
Даваи алъш вериш да правим стига пискахте бе . На кои му пука какво искате важно е далаверата да варви и кадията да е доволен .
49
0
 
2
 
! Отговори
62 преди 12 години
От НЛО.
48
2
 
5
 
! Отговори
Инструктура преди 12 години
До 60 - И можеш ли да кажеш от кого пази нашето небе ?????
47
7
 
6
 
! Отговори
Инструктура преди 12 години
Досега Бойко прави точните ходове - Бургас - Александрополис , ГМО , АКТА, Белене - но дали няма да се подаде на шантажа на турците ? Единственото правилно решение е язовир контролиран изцяло от нас . Така компенсираме загубите на земя, но печелим от самото съоръжение .Турците също би трябвало да се доволни- получават всичко за което реват от толкова години но язовира да си остане наш. Ако не искат- прав им път ,празна им ...
46
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе хората ви охраняват небето вие за някакъв язовир се палите.Защо Волен спи спокойно?Защото знае, че турски Ф-16 прелитат над апартамента му да го пазят.
45
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Гледах го досега в гугъл мап - еми няма плодородни земи там ,"ХАХАХахахахахаха ... по-тъпо племе от герберите няма! Като воденичен какмък висят на шията на българите.
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой може ли да обясни , каква ще е ползата на България от магистралата Русе -Турция ? Абитата ще я финансират , после 10-15 г. ще лапат пътните такси и печалби , а за нас ще остане единствено обезщетяването на собствениците на земи ! След като катарците си заминат на нас ще ни оставят една , амортизирана , разбита и готови за основен ремонт магистрала ?
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трети мандат на Бойко Бовисов. Парад по случай на годишнината от вземането на властта от ГЕРБ.Бойко от минарето: - Аферим аскер!Башибозукът марширува и реве:- Машала Бойко ага!
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турция нищо с нищо не е виновна. България и Турция са в добри отношения и то не от вчера.Турците си следват интересите докато българските политици си гледат далаверите.
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Казвах ви аз че гейберастката родина е Анадола, и че гейберастът и майка си е готов да продаде на турците!И като се замисля, че олигофренията скандираше до преди няколко месеца "Турски президент" на Гоце. :)))А сега какво? Боцето ви изгони руснаците и ви даде на турците! *** робски народ - затова и гейберастията тук вирее! И отсега да свиквате с мисълта, че или вие или най-късно децата ви ще станат ***! :))))
40
4
 
6
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
И кого плашиш гаргите ли кой разсипа армията айде изчезвай с турците сме съюзници в НАТО и съседи.
39
7
 
20
 
! Отговори
Йоанна преди 12 години
Турция е била и си остава враг N1 за България. По нашата земя има много мъка, много пролята кръв, 500 г. робство не се забравят. Граница трябва да има и тя да бъде затворена, още повече сега, когато нямаме армия. Помните ли че преди 23 г. имахме 250 000 хилядна армия? Не бива да гласуваме за влизането на Турция в ЕС.Докато се джавкаме, турците настъпват, защото те имат общонационална цел, а ние се оставихме да ни ръководят една шепа разбойници.
38
1
 
15
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
Благодарение на тия *** и до днес народа живее със 130 лв пенсии.
37
1
 
22
 
! Отговори
Инструктура преди 12 години
Язовир само ако стената е в българска територия - останалото е национално предателство .Не може политик който и да е той да жертва хиляди декари плодородна българска земя, за да може Турция да получава електроенергия ,питейна вода и зашита от наводнения !