Турция гради ВЕЦ на язовир Тунджа

В сряда ще се обсъжда интерконекторната газова връзка
Обновена: 21 май 2012 20:55 | 21 май 2012 20:55,
139
Турция гради ВЕЦ на язовир Тунджа
Посланик Арамаз. Снимка: архив, Булфото

На язовир Тунджа между Турция и България ще бъде изградена водноелектрическа централа, съобщи във Варна посланикът на Анкара у нас Исмаил Арамаз, който се срещна с кмета Кирил Йорданов.

По думите му с построяването на ВЕЦ-а ще бъде ангажирана частна компания.

Дипломатът каза още, че в сряда предстои среща между две газови компании от двете страни, на които ще се коментира изграждането на интерконекторната газова връзка.

Още по темата

Според посланика разговорите ще бъдат основно за техническите параметри на проекта. Арамаз посочи, че тези въпроси са сложни и предполагат сериозни финансови разходи.

Само преди дни, по време на визитата на турския и катарския премиер у нас, премирът Бойко Борисов коментира изграждането на интерконекторната газова връзка с Турция, като я определи като далеч от реалността.

Борисов посочи, че това се дължи на факта, че Турция може да даде газ на България само при критична ситуация.

"Катар на свой ред продава газ само в региони, където има свои пазари. Нашият не е един от тях", разясни той.

По думите на Борисов това, което сега може да се направи, е да се работи по проекта "Южен поток", където стратегически партньор е Русия.

И България, и Турция си партнират, след като част от трасето ще мине през турската територия, обясни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
6
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
Скрий се бе *** туй е построено от народа не от някви комунисти докато са крадили и после са си стояли зад бюрата, а обикновения човек кучета го яли.
35
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Te prodadoha Balgaria tova sa dumi na edin velik Balgarin Kapitan Petko Voivoda koito vav tozi moment sa mnogo aktualni
34
1
 
11
 
! Отговори
Анадолски Пес преди 12 години
От този язовир,като го направят нашите,да пращат вода по тръби до Анадола,защото тук е страшна суша и умряхме от жажда.
33
8
 
6
 
! Отговори
eni4er преди 12 години
Няма страшно, българи юнаци.Къщата си е ваша.Само че, ключа е в мен.Га си искам ша влизам
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гласувайте за Атака. Волен ще построи язовири.
31
8
 
10
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Тунджа е....дългаа и има място за много язовири и вецове.Ние като не използваме водата,защото нямаме...мъни,да я използват...комшиите.
30
16
 
7
 
! Отговори
ДО ЧЕРВЕНИТЕ ОТПАДЪЦ преди 12 години
Шутове кво ревете ,да беше пратил другаря *** руските инвеститори със торбите пълни с рубли . Ама не , те и без това са същите като вас мързеливи ,крадливи алкохолици . Още десетина години да измрете че ни писна да ви плащаме пенЦиите и да отървем хубавата ни страна от вас крастави магарета
29
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всяка година турска Тракия се наводнява от придошлите води. Какво се палите толкова не разбирам. Водата няма да наводнява наши територии тя тече от нас към Турция.Споко.
28
15
 
12
 
! Отговори
Горчо преди 12 години
Викам да затворим всички граници. Нито турци, нито гърци, нито макета, нито румънци, нито сърби. Сами за себе си. Спираме всичките контакти с останалия свят. Ние сме номер 1. Ние сме богоизбрани, ние сме уникални.
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От военна гледна точка, язовир по границата с Турция е изцяло в полза на България. Още по царско време са се опследвали възможности за строеж на бентове и язовири в южната част, които при война да бъдат използвани с цел отбрана при нападение от Турция :))) затова и после при комунизма точно в тези райони има множество построени язовири ................Така че този язовир е изцяло в полза на България.
26
14
 
14
 
! Отговори
Интернационал преди 12 години
Айде пак проблем, че някой друг го строи. Ако са гърци - лошо, ако са турци - лошо, ако са макета - лошо, ако са сърби - лошо, който и да е все е лошо. Абе *** цял свят търци чужди капитали и инвестиции вие като дойде някой и квичите. Турция е най-богатата ни съседка, а ако не знаете например в Белгия най-големият инвеститор е Германия, а толкоз много са ги клали. Колкото по-отверени граници, толкова по-богати държави. Шувенсти прости, бедни, задръстени и обречени.
25
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте ухиления турски *** на снимката и да ви стане ясно как са предадени (продадени) българските национални интереси!На ГЕРБ му трябват пари, защото идват избори и трябва да се закупуват ***!
24
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко Борисов е честен човек и родолюбец. Той никога няма да продаде националните интереси на България за жълти стотинки, никога няма да открадне петаче. Защо да продава интересите на Родината за жълти стотинки, когато може да вземе милиони. И който се е докосвал до строителството знае, че там се говори за бая парета, не за някакви си петачета. Пък наш Бойко все строи. Край няма.
23
2
 
22
 
! Отговори
Йово преди 12 години
Няма да строим АЕЦ "Белене".Няма да строим големи вецове като "Цанков Камък". В същото време текът проекти на Турска АЕЦ на брега резовска до БГ границата сега и не голям ВЕЦ. Явно още от сега наще предатели политиците подготвят терена, че след 10-15 години ще купуваме електроенергия от Турция, и от износител на ток ще се превърнем във вносител. Колко ли комисиони са лапнали сегашната енергийна мафия в България.
22
3
 
3
 
! Отговори
Един от вас преди 12 години
Аз съм си българин,ти откъде реши ,че съм турчин?И съм си много добре,защо мислиш че съм ***?
21
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Давай Бойко мачкай комунистите!
20
5
 
24
 
! Отговори
Закопаха ни ! преди 12 години
Как предадоха българските национални интереси!Язовир на Тунджа, който на българска територия ще залее плодородна българска земя, за да предпазва турците от наводнения.Ето за това дойде Ердоган, за да си даде командата на Бойко и да пострада пак България.Кой откъдето дойде и нашите продажници му клякат в задна поза.
19
4
 
1
 
! Отговори
bez ime преди 12 години
dosega ste dobre pluqte o6te:)
18
6
 
13
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
***, ти не си един от нас. Може да си турчин, но не си българин. Това е идиотска идея. България има само негативи, Турция има печалба. Съд за Бойко Борисов.
17
2
 
10
 
! Отговори
BG преди 12 години
NIKOGA nqma da ima krai na Velika Bulgaria!!!Mamka vi,6te se vurna tam i 6te vi srina!Turcite imali...:)az su6to,i sme mnogo bulgari navun,iskate li da se probvate s nas?Vsu6tnost vse edno e.Vremeto vi izte4e!