Не сме се занимавали с Моника на Станишев, кълнат се от ГЕРБ

Не се справихме с монополите, признаха бившите управляващи
20 мар 2013 18:31,
238
Не сме се занимавали с Моника на Станишев, кълнат се от ГЕРБ
Моника Йосифова Снимка: архив, Булфото

Приятелката на соцлидера Сергей Станишев - Моника Йосифова, не е била предмет на разследване по време на дейността на комисията „Хохегер“, обясниха от ГЕРБ на специална пресконференция. 

„Ние не сме се занимавали със социално-битови проблеми“, увери бившият председател на комисията Димитър Главчев.  

По негови думи целта на временната анкетна комисия е било да се установи за какво са изхарчени близо 3 млн. лева - пари на всички български граждани. По думите на Главчев комисията е разгледала един договор между Пловдивския панаир и австрийския лобист Петер Хохегер от 2006 г. и прословутия договор между МС и Хохегер по време на управлението на Сергей Станишев за изчистване на имиджа на България пред ЕС. 

Главчев обясни, че Йосифова не е била предмет на проверки, след като приятелката на Станишев изпрати до главния прокурор Сотир Цацаров писмо с молба цялата й дейност да бъде проверена и името й да бъде изчистено. 

Въпреки неколкократните уверения на Димитър Главчев, че Йосифова няма нищо общо с целите на комисията, нейното име безспорно беше най-често споменаваното по време на пресконференцията. Бившите депутати от ГЕРБ, които бяха членове на комисията „Хохегер“, не извадиха никакви нови данни по случая.

Още по темата
По думите на Главчев самата комисия е приключила своята работа още през октомври 2012 г., но не внесла своя доклад в пленарната зала, защото смятала, че депутатите имали по-важни законопроекти, с които да се занимават. През октомври 2012 г. докладът е бил представен и на вниманието на прокуратурата, но представителите на бившето мнозинство в НС нямат данни обвинението да се е самосезирало за някакво престъпление, заяви Главчев на въпрос на Dnes.bg. 

По думите му голям проблем било, че всъщност не е ясно за какво са изхарчени тези средства. Вие не виждате ли проблем в това, попита риторично той, но отказа да каже дали самият той е открил някакви нарушения по време на работата си в комисията. 

Главчев обаче не пропусна да припомни, че Агенцията за държавна финансова инспекция е препоръчала 500-те хиляди евро от договора между Хохегер и Пловдивския панаир да бъдат възстановени на държавата, защото няма договор за обществена поръчка. Тази информация обаче стана известна още в края на миналата година. 

Депутатите от ГЕРБ не пропуснаха да натъртят, че Моника Йосифова е била посредник и при двата договора на българската държава с лобиста Петер Хохегер. В изявленията им се прокраднаха и много намеци как по време на тройната коалиция най-близкото обкръжение на Станишев си е разпределяло милиони. 

Бившият депутат от мнозинството Петър Петров пък направил собствено разследване по случая с лобиста и Йосифова. Самият Петров никога не е бил член на комисията „Хохегер“, но обясни, че провел разследването и присъствал на заседанията на комисията поради „личен интерес към материята“. Петров се съсредоточи в изказването си около личността на Йосифова и връзките й с един от консултантите по договора с Петер Хохегер за изчистване на имиджа на България – Росен Карадимов. 

Според Петров приятелката на Станишев твърдяла, че не познава Карадимов, но негово лично разследване показало, че между фирмата на Йосифова „PR медия“ и фирмата на Росен Карадимов са текли големи парични потоци. Йосифова наела „КМ Консултинг“ на Карадимов да й „запазва земи по Черноморието“. За тази услуга на Карадимов били преведени стотици хиляди левове, но до покупка на земи така и не се стигнало.

По данни на бившия депутат от ГЕРБ в случая ставало дума и „за особен вид шизофрения“, тъй като Карадимов запазвал на Йосифова свои собствени земи. По данни на Петров това е конфликт на интереси, тъй като Карадимов е консултант по договорите с Хохегер, а с договорите с „КМ Консултинг“ Йосифова се е опитвала да прикрие парични потоци към него от договорите с австрийския лобист. Самият Петров обясни, че данните му са обществено достъпни и са черпени от Търговския регистър и други достъпни за всеки български гражданин средства за информация. 

След близо 15-минутните обяснения на Петров относно разкритията му думата взе Димитър Главчев, който уточни, че личните разследвания на Петров изобщо не са били предмет на обсъждане в комисията „Хохегер“. 

Самият Петров обмислял да сезира прокуратурата по своите данни, но отказа да уточни за какви престъпления.  Главчев отчете, че дейността на комисията „Хохегер“ е струвала на данъкоплатците 9800 лева. 

Бившият депутат от мнозинството отказа да коментира депутатските листи на партията за предстоящите избори. Той уточни, че в момента текат номинации от местните организации, а след това комисия ще прецени как да бъдат наредени листите. Засега той изключва възможността бившият финансов министър Симеон Дянков да оглави някоя от тях. По думите на Главчев обаче, ако някоя областна организация го номинира, кандидатурата му можела да бъде обсъдена. 

Главчев призна и грешки на предишното управление. „Не се справихме с монополите, имахме кадрови грешки, но всичко това може да се оправи за в бъдеще“, заяви бившият депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: ГЕРБМоника Йосифова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
14
 
42
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Не мога да разбера как въобще някоя жена може да си легне със Станишев , а било то и пастърма като тази.
171
17
 
37
 
! Отговори
Мария преди 11 години
Много жалки депутати от ГЕРБ. Въпрос без повишена трудност е, дали Росен Карадимов е завел дело за клевета срещу въпросното лице известно като Пепи Пу
170
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тая булка работата е "гузен негонен бяга". Впрочем няма нищио чудно че тези пари са откраднати по напълно законен начин. Личи си класата на комунистите - умни хора със замах. Значт как да откраднат и да не оставят никаква възможност да ги осъдят. Също както и Доган с консултанския договор.
169
11
 
44
 
! Отговори
лобист преди 11 години
С тая умрела физиономия...егати и лобистката,жалка картинка
168
13
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е сега го разбирам Станишеф. С тая ако трябва да си лягам вечер и аз може да обърна резбата.
167
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вие с нищо не се справихте това е трагедията на вашето управление!
166
22
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герберасти, не разбрахте ли, че ще ядете нещо голямо и твърдо на изборите? Цецко вече си слага червилото, а Бойко си пудри *** и се кръсти.
165
8
 
42
 
! Отговори
муспи преди 11 години
БСП обявява междуполовите бракове за аморални. Няма да допусне старомодното, буржоазно клатене да се възтанови отново. Това е въпрос на класова борба, и Партията знае как! Мир, труд, капитализъм! Другари, революцията просължава - ако видите някъде да се чукат хетеро - докладвайте където трябва!
164
11
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя е мъж, а той жена! Що за смешка е това! Само БСП може да сътвори такова обратно семейство!
163
12
 
47
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Тя е мъж.
162
10
 
51
 
! Отговори
Крадливата Моника преди 11 години
Уникално мазен и нагъл е ЗЪБЧО ! Направо ме кефи това мазни момче без български документ за самоличност изучило се на гърба на такива като нас.Та покажат договорите на Моника Люински - със СВИНСКИТЕ И ХОНОРАРИ ! И седнал зъбчо да ми говори че обеднявал народа и че социална политика щял да води, след като изгората му прибира МРЗ тата на бедните хорица и *** !
161
10
 
47
 
! Отговори
"Жълта "кн преди 11 години
Като гледам снимката разбирам колко много е закъсал Станишев.С тая уста ръсеща всекидневни глупости явно че не само при жените няма успех.Вече и на нас ни втръснаха всекидневните му словоизлияния.Та да му е честито-ако се не лъжа тъзи и при Станишев има деца от някакъв Иосивов.Действително Б.С.П.е сполучило с лидер - "Рибата се вмерисва от главата" господа и другари.Нахалство в случая Станишев да се опитва да ни поучава-да си оправи неговите работи.
160
10
 
48
 
! Отговори
МАЛКО МАТЕМАТИКА преди 11 години
Случи на жена Станишев.Не гледайте снимката-гледайте джоба-все по СТАНИ-ШЕФСКИ всичкото е нагласено.Та тя била гений по голям от Айнщаин,след като получава по 50000 лв.на месец-давате ли си сметка как е работила:1/20 дни х 8 ч.= 160 часа.2/ 50000:160= 315 лв/час или приблизително 5 лв/минута.СЕГА ЯСНО ЛИ ВИ Е КАК СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ПАРИТЕ ОТ СМЕТКИТЕ ВИ ЗА ТОК-АКО СЕ "ПООГЛЕДАТЕ" И "ПООСЛУШАТЕ" ЩЕ ВИДИТЕ ДРУГИ "КАЛИНКИ" И "КАЛИНЧОВЦИ" РАЗПРЕДЕЛЯЩИ СИ ПАРИ ОТ ТАКСА СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ.Да Ви е "сладко
159
13
 
47
 
! Отговори
Гунчо преди 11 години
По добре гербер,отколкото крадлив комунист
158
10
 
46
 
! Отговори
Mартин преди 11 години
До 166: То и мъжът й не е особена хубост, даже си е цвете пред него. Само дето онзи има гадна нагла физиономия.. а нейната има нещо, което те кара да я съжаляваш... А Станишев вече ми е най-противния политик. Уникално нагъл!!!!!! След някоя друга година и пенсионерите ще го отритнат този..
157
19
 
35
 
! Отговори
detelina преди 11 години
Г-н Главчев-говори си,не ми пречиш!!!Късно е-мандалото,хлопна!Вие май,си живеете в някакъв измислен свят?!Вашето управление ще остане в историята,с това ,че имахте най-тъпите и неграмотни министри!Както,го е казал народа-РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ КЪМ ГЛАВАТА!
156
9
 
44
 
! Отговори
умерен преди 11 години
Че Моника е за прокурор то е ясно и то главен. Само от ЧЕЗ влачеше по 50 хиляди на месец....ГЕРБ какви са да се занимават с нея
155
14
 
34
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Герб : Абе имахме грешки , какво да се лъжем осрахме се и хората се палят от отчаяние , но това можем да го оправим в бъдеще, демек хората ще спрат да се палят но за сметка на това ще почнат да се давят
154
11
 
40
 
! Отговори
Светна ми преди 11 години
Абе,Дария и тя била Йосифова, явно носи фамилията на истинския си баща. Той е доста старичък, но явно доста е по-мъж от Сергея. Сега и второ направил. Машаала дедо Йосифов.Дай боже всеки му.
153
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На няколко ракий съм но като гледам снимката на Моника се плаша...