Не сме се занимавали с Моника на Станишев, кълнат се от ГЕРБ

Не се справихме с монополите, признаха бившите управляващи
20 мар 2013 18:31,
238
Не сме се занимавали с Моника на Станишев, кълнат се от ГЕРБ
Моника Йосифова Снимка: архив, Булфото

Приятелката на соцлидера Сергей Станишев - Моника Йосифова, не е била предмет на разследване по време на дейността на комисията „Хохегер“, обясниха от ГЕРБ на специална пресконференция. 

„Ние не сме се занимавали със социално-битови проблеми“, увери бившият председател на комисията Димитър Главчев.  

По негови думи целта на временната анкетна комисия е било да се установи за какво са изхарчени близо 3 млн. лева - пари на всички български граждани. По думите на Главчев комисията е разгледала един договор между Пловдивския панаир и австрийския лобист Петер Хохегер от 2006 г. и прословутия договор между МС и Хохегер по време на управлението на Сергей Станишев за изчистване на имиджа на България пред ЕС. 

Главчев обясни, че Йосифова не е била предмет на проверки, след като приятелката на Станишев изпрати до главния прокурор Сотир Цацаров писмо с молба цялата й дейност да бъде проверена и името й да бъде изчистено. 

Въпреки неколкократните уверения на Димитър Главчев, че Йосифова няма нищо общо с целите на комисията, нейното име безспорно беше най-често споменаваното по време на пресконференцията. Бившите депутати от ГЕРБ, които бяха членове на комисията „Хохегер“, не извадиха никакви нови данни по случая.

Още по темата
По думите на Главчев самата комисия е приключила своята работа още през октомври 2012 г., но не внесла своя доклад в пленарната зала, защото смятала, че депутатите имали по-важни законопроекти, с които да се занимават. През октомври 2012 г. докладът е бил представен и на вниманието на прокуратурата, но представителите на бившето мнозинство в НС нямат данни обвинението да се е самосезирало за някакво престъпление, заяви Главчев на въпрос на Dnes.bg. 

По думите му голям проблем било, че всъщност не е ясно за какво са изхарчени тези средства. Вие не виждате ли проблем в това, попита риторично той, но отказа да каже дали самият той е открил някакви нарушения по време на работата си в комисията. 

Главчев обаче не пропусна да припомни, че Агенцията за държавна финансова инспекция е препоръчала 500-те хиляди евро от договора между Хохегер и Пловдивския панаир да бъдат възстановени на държавата, защото няма договор за обществена поръчка. Тази информация обаче стана известна още в края на миналата година. 

Депутатите от ГЕРБ не пропуснаха да натъртят, че Моника Йосифова е била посредник и при двата договора на българската държава с лобиста Петер Хохегер. В изявленията им се прокраднаха и много намеци как по време на тройната коалиция най-близкото обкръжение на Станишев си е разпределяло милиони. 

Бившият депутат от мнозинството Петър Петров пък направил собствено разследване по случая с лобиста и Йосифова. Самият Петров никога не е бил член на комисията „Хохегер“, но обясни, че провел разследването и присъствал на заседанията на комисията поради „личен интерес към материята“. Петров се съсредоточи в изказването си около личността на Йосифова и връзките й с един от консултантите по договора с Петер Хохегер за изчистване на имиджа на България – Росен Карадимов. 

Според Петров приятелката на Станишев твърдяла, че не познава Карадимов, но негово лично разследване показало, че между фирмата на Йосифова „PR медия“ и фирмата на Росен Карадимов са текли големи парични потоци. Йосифова наела „КМ Консултинг“ на Карадимов да й „запазва земи по Черноморието“. За тази услуга на Карадимов били преведени стотици хиляди левове, но до покупка на земи така и не се стигнало.

По данни на бившия депутат от ГЕРБ в случая ставало дума и „за особен вид шизофрения“, тъй като Карадимов запазвал на Йосифова свои собствени земи. По данни на Петров това е конфликт на интереси, тъй като Карадимов е консултант по договорите с Хохегер, а с договорите с „КМ Консултинг“ Йосифова се е опитвала да прикрие парични потоци към него от договорите с австрийския лобист. Самият Петров обясни, че данните му са обществено достъпни и са черпени от Търговския регистър и други достъпни за всеки български гражданин средства за информация. 

След близо 15-минутните обяснения на Петров относно разкритията му думата взе Димитър Главчев, който уточни, че личните разследвания на Петров изобщо не са били предмет на обсъждане в комисията „Хохегер“. 

Самият Петров обмислял да сезира прокуратурата по своите данни, но отказа да уточни за какви престъпления.  Главчев отчете, че дейността на комисията „Хохегер“ е струвала на данъкоплатците 9800 лева. 

Бившият депутат от мнозинството отказа да коментира депутатските листи на партията за предстоящите избори. Той уточни, че в момента текат номинации от местните организации, а след това комисия ще прецени как да бъдат наредени листите. Засега той изключва възможността бившият финансов министър Симеон Дянков да оглави някоя от тях. По думите на Главчев обаче, ако някоя областна организация го номинира, кандидатурата му можела да бъде обсъдена. 

Главчев призна и грешки на предишното управление. „Не се справихме с монополите, имахме кадрови грешки, но всичко това може да се оправи за в бъдеще“, заяви бившият депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: ГЕРБМоника Йосифова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук ката гледам има много герберчета. Я кажете бе златни колко спечели жената на Боко Цветелинка от винетките за които спечели конкурс докато все още официално спеше с ББ ?
111
8
 
37
 
! Отговори
ШАПКА НА ТОЯГА преди 11 години
Еврейчетата милички,невинни са като девички!Царе на кражбите са всички!
110
11
 
34
 
! Отговори
Виц преди 11 години
Влизат Бойко и Цецо влизат в аптеката: - Два презерватива, казал Боко. - Виждам, казала аптекарката и допълнила "А нещо ще искате ли"
109
10
 
36
 
! Отговори
:DDDDDDD преди 11 години
Някой се обади на платените пъпчиви *** от МБСП да се включат да плюят и те веднага се впуснаха! Смееех, *** на Кутев! Жалка олигофренска ***!!! :DDDDDDDD
108
10
 
34
 
! Отговори
До Анонимен 105 преди 11 години
До Анонимен 105Е да де ама човека на ББ Каратиста я бие с 35 хиляди лева заплата.
107
9
 
37
 
! Отговори
WTF? преди 11 години
Защо, бе гейбери, Сър Гей не е в затвора? Защо Запалката и Овчаров са на свобода?Къде ви е "новия морал" ? При Лъчо Мозъка? При Мишо Бирата? При Калинка? Къде е?Къде ви е антикомунизма? В партийните книжки на Цецо и Боко ли?
106
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП са двойни крадци. Те вземат "комисионна" - една съвсем нещастна сума за собствените си джобове, от огроманата сума, която народа плаща за енергийните източници от Русия, след това прекарва енергията през ЕРП-та зависими от нейни управленци. Спомнете си стачките срещу горивата през лятото. БСП я нямаше тогаз, защо?
105
11
 
36
 
! Отговори
бонго преди 11 години
До Анонимен105, ти си ненормален, честно! Моника вдигнала тока??? Цветанов да не ви отглежда в специални парници? По-добре се запитай с кой акъл Рапона продаде държавната блокираща квота!
104
12
 
37
 
! Отговори
108 преди 11 години
Пишете едно и също. Толкова ли сте зле в младежкото ГЕРБ, че не можете да измислите няколко различни поста :) А Боко е същия крадец като СърГей. Каквото и да драскате, народа вече не ви вЕрва. Край с вас !
103
10
 
36
 
! Отговори
бонго преди 11 години
До Анонимен102Тия лоши руснаци, с тяхното влияние, ууууу! Добре , че прецакахме Белене, иначе ставахме роби на лошите руснаци. А турците, нали са си ***, строят руска АЕЦ 3 пъти по-голяма от Белене. Не знаят какво ги чака, до 3 години ще говорят руски всичките. А ние сме хитриии...
102
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ НА СТАНИШКО ХИЗБУЛА ХАНЪМ И СЛУЖЕБНАТА МУ ЖЕНА МОНИКА ХОХИГЕРОВА - ПИАРКАТА НА ЧЕЗ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА УСПЕЯТ ДА ОТКРАДНАТ ОЩЕ МНОГО МИЛИОНИ ОТ ТЪПАТА НИ ДЪРЖАВА, ЗАЩОТО ТЪПИЯ НИ НАРОД СВАЛИ ОТ ВЛАСТ ЕДИНСТВЕНИЯ ДОСЕГА ПРЕМИЕР, КОЙТО РЕАЛНО РАБОТЕШЕ ЗА ДЪРЖАВАТА И ПРОТИВ ЧЕРВЕНО-СИНЯТА ( НА СТАНИШЕВ И КОСТОВ) И ТУРСКА МАФИЯ НА ДОГАН АГА!
101
11
 
36
 
! Отговори
:D преди 11 години
До Анонимен104:Сър Гейчу на съпун, заедно със сър Доантшо!
100
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Назначената от БСП служебна жена на Станишко щяла да ражда за 5-ти път! Интересно кой е поредния анонимен тъпкач на разгонената ПИАРка на ЧЕЗ? Със сигурност обаче Станишко няма как да е бащата, защото има с пъти повече женски хормони от Моник! Но който и да е бащата, факт е, че комунистите се плодят като зайци, досущ като *** етнос, а са също толкова крадливи и безотговорни към държавата ни точно като тях!
99
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пиарката на ЧЕЗ Моника Хохигерова с заплата от 30 000 лв много добре прецени точния момент на изкуственото увеличаване на сметките на тока чрез забавеното отчитане, което вместо на 30 дена, както е по закон се е отчитало на 48-я ден! Но народа се подведе по сценария на комунистите и свали човека, който единствен в тази държава реално работеше за подобряване на живота на хората и неговото по-добро бъдеще, а сега се точат да дойдат на власт същите грабители, които за 20 г. направиха БГ най-бедната държава в Европа! Май народа ни си заслужава тежката участ да бъде завинаги ограбван от комунистите
98
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе,дайте некой виц за евреи!
97
11
 
35
 
! Отговори
Винету преди 11 години
До ...и като как 95... Кротко бе, ще ти се оплетат червата от злоба! Коалиция е *** дума само в главите на Цецко и Боцко.
96
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може би това е моментът на най-голямата битка как да живее българина: дали да е свободен Европеец или да е крепостник на Руските интереси. Вече е толкова елементарно че всеки нормално мислещ се досеща за БСП и Волен работят за Руските интереси - АЕЦ Белене. Вижте какво стана с Кипър обслужващ руските капитали. Вчера ги нахокаха Германците. До другарите живеещи в Комунизма от миналия век: моля ви още ако сте между живите имате големия шанс да си отидете при майката Русия.
95
10
 
33
 
! Отговори
Танк преди 11 години
Петров пък правел лично разследване. Евалата бе, Шерлок, излез отпред да те видят всички! Не бил член на комисията, ама кибичел там, щото му е интересна материята! Колко е хубаво да имаш сметки за разчистване с Карадимов и да си на власт!
94
10
 
45
 
! Отговори
...и като как 95... преди 11 години
...БСП , ще дойдат на власт...??!!!Ще ни обясниш ,ли--щото не виждам начин това да стане...???!НОВА КОАЛИЦИЯ ЛИ ЩЕ ПРАВИТЕ , ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ***...??
93
9
 
39
 
! Отговори
ФАКТ!!! преди 11 години
НЕ СЕ БИЛИ ЗАМИНАВАЛИ С КРАДЛАТА НА ВИДНИЯ КОМУНЯРСКИ КРАДЕЦ! А ТРЯБВА!!! НЕ СИМПАТИЗИРАМ НА ПАРТИИ, НО В БЪЛГАРИЯ ТАКИВА КАТО СТАНИШЕВЧЕНЦЕТО И ДУАНЧО ТРЯБВА ДА ГИ УВЕСВАТ НА КРАНОВЕТЕ КАТО В КИТАЙ!!!