Прокуратурата не гонела Найденов, а неизвестен

Ексминистърът: Удовлетворен съм от уточнението, нямам притеснения
Обновена: 20 мар 2013 17:44 | 20 мар 2013 15:06, Красимир Ангелов
53
Прокуратурата не гонела Найденов, а неизвестен
Мирослав Найденов Снимка: БТА

Няма образувано досъдебно производство срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов, съобщиха от Софийската градска прокуратура. Поводът за реакцията стана запитване от страна на БСП дали има образувано ново досъдебно производство по входиран сигнал на ДАНС за дейността на Найденов като министър на земеделието.

От прокуратурата обаче уточняват, че по случая има следствено дело, образувано на 9.11.2009 година срещу неизвестен извършител, по което "предмет на разследване са факти идентични с изнесените на пресконференцията на 18 март 2013 г."

То е за престъпление по чл.321, ал.6 от Наказателният кодекс за набавяне на имотна облага или упражняване на противозаконно влияние върху дейността на орган на властта или местното самоуправление.

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил незабавна проверка на хода на делото, както и провеждане на активни действия по разследването лично от прокурор. Според информацията на прокуратурата до обвинител №1 в държавата не е постъпвал сигнал от наблюдаващ делото прокурор с твърдения за "получени заплахи от висш политик" или за опити за упражняване на натиск.

Още по темата
"Удовлетворен съм от уточнението, което направи Софийска градска прокуратура, за това, че няма досъдебно производство срещу мен и с това да се разсеят спекулациите, които тръгнаха след дадената преди дни пресконференция на БСП", коментира пред "Фокус" самият Найденов.

"Надявам се всички сигнали, които са по повод различни инстанции да бъдат проверявани своевременно и с това да не се дава повод за спекулации. БСП започна предизборната си кампания, оттук нататък ще чуваме от тях какви ли не небивалици", допълни още бившият земеделски министър.

Той бе категоричен, че няма абсолютно никакви притеснения от образуваното следствено дело срещу неизвестен извършител.

Dnes.bg припомня, че в началото на седмицата от БСП се заканиха, че започват поредица от пресконференции с разкрития за злоупотреби, корупция и финансови схеми на кабинета "Борисов".

От левицата се обърнаха с въпрос към главния прокурор Сотир Цацаров дали има образувано в Софийска градска прокуратура ново досъдебно производство по входиран сигнал на ДАНС за дейността на Мирослав Найденов като министър. От левицата настояха да се даде отговор на въпроса за какво е образувано това досъдебно производство и дали в него не става дума за организирана престъпна група за търговия с влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко ли още от ГЕРБ ще изгърмят... Ха ха ха. На Буда явно му е паднало пердето, за дето му сложиха динена *** и свалиха правителството. Сега ще излязат и папките и СРС-тата, освен ако МВР нарочно не ги скрие от вожда.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Името на неизвестният извършител е Мирослав Найденов.
42
0
 
6
 
! Отговори
Господ преди 11 години
Този неизвестния извършител сигурно не работил в МЗХ а само ръководил нещо и никой не е разбрал как са изчезнали парите и може би е бил приятел с портиера
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Последно известие от прокуратурата, разследването не е за Мирослав а за Масларова. Прокуратура и съдии се извиняват на др. Масларова и няма вече да и дирят кусур за онези 7 милиона , които липсват от ремонта. Тя самата се отчете оня ден до стотачка на всички , които трябва и каза , че има достатъчно за всички, защото парите не са малко, ако е забравила за някои некорумпиран магистрат - да се обади.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
министерство и ДФ Земеделие не са злоупотребили ли?Е това е въпрос,над който е редно човек да се замисли?
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли?Отговора е само един-Миро и неговата кохорта си подреждат играчите за задействане на старите схеми за контрабанден внос на месо и месни продукти.Да е ясно на всички-Миро тогава се измъква само защото излизва всички възможни ***-и на депутати от ДПС,и на врачанските депутати от БСП,дава подкупи и прочее.А и да не забравяме-Мирко е основната фигура преди 2007, която събира подкупите от граничните пунктове за ветеринарен контрол и ги отчита на господарите си от ДПС.Защо Миро досега не е извадил една далавера на ДПС наяве досега.Мигар тези,които държаха толкова години земеделското
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
-македонците потвърждават,че Миро е бил при тях ,на посещение в Македония,по времето на пускането на факса от неговия кабинет.Миро е уволнен дисциплинарно от НВМС,инспекторката от ДВСК,освободила месото е осъдена условно/тя е абсолютна жертва на в схемата/,Зари Василев в изгонен той.В момента,в който Миро става министър,всички гореспоменати играчи се връщат по местата си.Даже и тези,направили големите пари от ГИВКК преди приемането ни в ЕС.Независимо ,че имат имоти в Гърция и карат скъпи коли-нареждат се на държавната хранилка за заплати от по 800 лв.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
.Колежката освобождава месото и на другия ден никой не може да му хване края къде е заминало и на какво е преработено..Ветеринарни инспектори в Пазарджик засичат въпросното месо в месопреработвателна фирма и се усещат.Далаверата лъсва ,намесва се НСБОП,почват разпити.Миро се спасява панически-жизнено важно е да има алиби за времето,когато е пуснат факса от апарата в неговия кабинет.Успява да си осигури алиби,като го урежда друг участник в контрабандата с месо-директора на РВМС Благоевград Мишо Бащавелов.Същия използва дългогодишните си връзки с македонските ветеринари и урежда алибито на Миро
36
1
 
6
 
! Отговори
Mdaa... преди 11 години
в наш екарисаж, а ирландците си платят услугата,която ще е по-евтина.И мършата тръгва с тирове към България.Влиза през границата,но не се отправя към екарисажа а към хладилен склад в Пловдив.В Пловдив дежурната ветринарна инспекторка,близка на Заро Василев/шеф на ДВСК Пловдив по това време и участник в далаверата/ излиза в болнични и на нейно място идва нейна колежка,която не знае какво я чака.От кабинета на Миро в НВМС идва факс/за кабинета имат ключове само Миро и чистачката/,в който в документите,разрешаващи вноса вече е описано,че месото е годно за консумация след преработка .Колежката о
35
1
 
6
 
! Отговори
Mdaa... преди 11 години
Далаверата с ирландската ***-през 2006 Миро в качеството си на главен секретар на НВМС отива на работно посещение в Ирландия,заедно с други.Тамошния главен ветеринарен инспектор се оплаква ,че има едни 200 тона говеждо месо,на 20 години,с доказан произход от стада с ,,луда крава.И тези 200 тона са му проблемни,понеже трябва да ги утилизира ,чрез преработка в екарисаж и после чрез изгаряне на полученото месокостно брашно.А това в Ирландия е скъпа процедура..Миро му светват очичките-надушва веднага далаверата.Предлага на ирландеца да му реши въпроса,като утилизира месото в България,в наш екар
34
5
 
5
 
! Отговори
вместо благодарност преди 11 години
за това ,че поне храните са под активен контрол се чудят как повече да омаскарят министъра допринесъл най- много за съживяване на родното стопанство!!
33
5
 
9
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Миро *** да върви в затвора веднага!!!
32
2
 
8
 
! Отговори
х преди 11 години
колкото и да го псуваме, каквото и да кажем за тоя *** все ще е малко , но за наше голямо съжаление той ще се смее последен защото нищо няма да му направят най много да скалъпят един съдебен театър с решение невинен , и после ще си живее живота с откраднатите милиони, като всички политици в бг
31
2
 
8
 
! Отговори
х преди 11 години
Най некадърния и смешен министър Миро- ментата. Връх на идиотизма му с които ще се запомни е че докара прасета на жълтите павета да подкрепят вожда му Боко, но е възможно прасетата да са останали единствените им верни привърженици.
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бясното лаене ,в следизборния ден ще отекне в жално скимтене .
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката едно щастливо магаре.
28
1
 
8
 
! Отговори
Бекон преди 11 години
Внимание, внимание!Неизвестен нерез е видян да напуска скоропостижно министерството на бентлитата и заменките!
27
1
 
15
 
! Отговори
aco kapo преди 11 години
Миро Неизвестния.
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб си отидоха - цирк герб продължава!
25
2
 
19
 
! Отговори
айде бе цацаров! преди 11 години
от герб по-нагли няма. Както и няма министър дето да не е замесен поне в 10 огромни скандала за 4 г. А виновни то се знае са предишните. Ама от 4 г. нали герб са предишните!