Прокуратурата не гонела Найденов, а неизвестен

Ексминистърът: Удовлетворен съм от уточнението, нямам притеснения
Обновена: 20 мар 2013 17:44 | 20 мар 2013 15:06, Красимир Ангелов
53
Прокуратурата не гонела Найденов, а неизвестен
Мирослав Найденов Снимка: БТА

Няма образувано досъдебно производство срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов, съобщиха от Софийската градска прокуратура. Поводът за реакцията стана запитване от страна на БСП дали има образувано ново досъдебно производство по входиран сигнал на ДАНС за дейността на Найденов като министър на земеделието.

От прокуратурата обаче уточняват, че по случая има следствено дело, образувано на 9.11.2009 година срещу неизвестен извършител, по което "предмет на разследване са факти идентични с изнесените на пресконференцията на 18 март 2013 г."

То е за престъпление по чл.321, ал.6 от Наказателният кодекс за набавяне на имотна облага или упражняване на противозаконно влияние върху дейността на орган на властта или местното самоуправление.

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил незабавна проверка на хода на делото, както и провеждане на активни действия по разследването лично от прокурор. Според информацията на прокуратурата до обвинител №1 в държавата не е постъпвал сигнал от наблюдаващ делото прокурор с твърдения за "получени заплахи от висш политик" или за опити за упражняване на натиск.

Още по темата
"Удовлетворен съм от уточнението, което направи Софийска градска прокуратура, за това, че няма досъдебно производство срещу мен и с това да се разсеят спекулациите, които тръгнаха след дадената преди дни пресконференция на БСП", коментира пред "Фокус" самият Найденов.

"Надявам се всички сигнали, които са по повод различни инстанции да бъдат проверявани своевременно и с това да не се дава повод за спекулации. БСП започна предизборната си кампания, оттук нататък ще чуваме от тях какви ли не небивалици", допълни още бившият земеделски министър.

Той бе категоричен, че няма абсолютно никакви притеснения от образуваното следствено дело срещу неизвестен извършител.

Dnes.bg припомня, че в началото на седмицата от БСП се заканиха, че започват поредица от пресконференции с разкрития за злоупотреби, корупция и финансови схеми на кабинета "Борисов".

От левицата се обърнаха с въпрос към главния прокурор Сотир Цацаров дали има образувано в Софийска градска прокуратура ново досъдебно производство по входиран сигнал на ДАНС за дейността на Мирослав Найденов като министър. От левицата настояха да се даде отговор на въпроса за какво е образувано това досъдебно производство и дали в него не става дума за организирана престъпна група за търговия с влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
16
 
! Отговори
123 преди 11 години
делото се води срещу извършител, който е министър на земеделието. Прокуратурата се мъчи от 2009 година насам да установи, кой ли аджеба ше е тоя човек, как се казва и къде му е местоработата...и едва ли скоро ше го намери....баси тестиса, другари прокурори!!!
23
2
 
16
 
! Отговори
Тааааааааашк преди 11 години
Те не го гонели ама той бягал.Що не излезе мутрата Бойко Методиев Борисов да оооообясни?Или урежда пребиваването при братя Галеви?
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така де, той и Буда е неизвестен, на Цеко апартаментите са паднали от Марс, а Цветелинка никога не е и виждала дори Буда=Борисов! Миро не е с прякора "мършата", няма представа от внос на дълго съхранявано месо, а бившите му пиарки сами са организирали рекламната кампания на МЗХ. Такива наглеци няма! "Неизвестни наглеци" - шайката на една измислена и управлявана като групировка "партия" от комунисти, правещи се на антикомунисти, мафиоти, "назначени" в МВР, лъжци и необразовани Калинки!
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗА ЗАТВОРА Е МРЪШКО...ПОНЕ 10-15
20
1
 
21
 
! Отговори
ддт преди 11 години
Е как неизвестен бе,Найденов си е известен
19
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-голям безродник от МИРО МЪРШАТА е само онова криминално треторазрядно доносниче БУДА!!!
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
прокуратурата гони неизвестни и за побоя над октай енимехмедов, макар че цяла България ясно видя лицата на извършителите. на всички ни е ясно за какво иде реч.
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срамота!Това вече е безобразие от страна на съдебната система!Пак си е платил Найденов да не го закачат!Срамота!
16
2
 
17
 
! Отговори
изненада преди 11 години
Ами като е неизвестен, защо от 2009/годината на правителството на ГЕРБ/ до сега няма движение по делото? Не е ли, затова,че Миро неизвестният стана Министър? Или прокуратурата се нуждае от преводачи?
15
3
 
18
 
! Отговори
Дянкофф преди 11 години
Ами то Миро Найденов по принцип си е никому неизвестен!
14
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
поредните червени тенекии - кухи, та дрънкат
13
1
 
8
 
! Отговори
tarbuh преди 11 години
Спрете да ползвате измишльотината "входирам"!!! Преди 1-2 години подобна глупост не съществуваше, сега политици и журналисти я налагат. Ако питате нормален човек, няма да може да ви каже какво точно е. Толкова ли не можете да кажете "внасям" или "въвеждам" според контекста?
12
2
 
22
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Е...все съм виждал прокуратурата да допускат печатни грешки, ама да замениш Мирослав с Неизвестен и Найденов с извършител...пуууу.
11
2
 
30
 
! Отговори
Хайде в кауша преди 11 години
Този не беше ли замесен с 50 годишната *** внесена в България ? Не беше ли замесен със злоупотреби в Екоравновесие ? Като министър ми е бедна фантазията какви ги е вършил...Защо не е затвора още?
10
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕИЗВЕСТЕН извършител работил като министър на земеделието.
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За прокуратурата може да е "неизвестен", ама всички други го знаем кой е:)
8
2
 
31
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
Екс-земеделският министър на ГЕРБ никога няма притеснения за нищо, само дето забърква такива скандали, че чак от Брюксел ни дърпат ушите. То не бяха недоучени "калинки", то не бяха негови Пр-ки усвоили неправомено средства по европейски програми?! Аман от такива наглеци..
7
1
 
19
 
! Отговори
koko преди 11 години
Прокуратурата не разследва Мирослав Найденов а известен неизвършител
6
0
 
19
 
! Отговори
И преди 11 години
И по пресничко конско
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добър ден 25 годишно ирландско месо!