Новият циклотрон във Варна го има с помощта на ГЕРБ

Борисов: Десислава Атанасова настояваше да осигурим пари за апарата
Обновена: 30 мар 2013 15:16 | 30 мар 2013 15:15,
426
Новият циклотрон във Варна го има с помощта на ГЕРБ
Бойко Борисов. Снимка: Булфото, архив

Обещахме на Варна болницата с високотехнологична апаратура и днес обещанието ни е изпълнено – честитя на варненци първия в България циклотрон, който позволява раковите заболявания да бъдат откривани в най-ранен стадий. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по повод открития днес циклотронен комплекс в университетската болница „Св. Марина“ във Варна, цитиран от "Фокус"

„Тази болница е поредното доказателство, че от ГЕРБ изпълняваме приоритетите в здравеопазването, които обявихме. На откриването на болницата днес беше поканена Десислава Атанасова, защото тя настояваше правителството на ГЕРБ да осигури 5 милиона лева за изграждането на циклотрона.

Тези изследвания, които вече ще се правят във Варненската болница, са изключително важни за диагностиката и лечението на онкологичните заболявания. До сега те се внасяха всяка седмица със самолети от чужбина и струваха много повече пари на здравната ни система“, коментира Бойко Борисов.

Още по темата

Със заработването на циклотронния комплекс и инвестициите, направени от правителството на ГЕРБ през 2012 година на стойност 18 милиона лева за изграждането на онкологичен център с два линейни, ускорителя във Варна, и с едно от последните решения на нашите министри за осигуряването на още 5 милиона лева за закупуването на апарат за радиохирургия, болница „Св. Марина“ се превръща в лидер на медицината и борбата с онкологичните заболявания в България, каза още Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ коментира, че тези инвестиции в здравеопазването станаха възможни и са част от концепцията на правителството на ГЕРБ за борба с онкологичните заболявания, която е доразвита и в предизборната програма на ГЕРБ.

Тази концепция я реализирахме в още 12 лечебни заведения в цялата страна. До края на месец юни всички тези болници ще имат нова високотехнологична апаратура за диагностика и лечение на онкологични заболявания. Днес Десислава Атанасова ме информира, че вече има издадено разрешение за строежа и на циклотрона в София.

Неговото финансиране беше осигурено отново с помощта на правителството на ГЕРБ. С построяването му ГЕРБ ще изпълни още едно от обещанията си пред пациентите и повече хора ще могат да се изследват по-бързо“, заяви Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я,Буда се появи ..къде ли е медитирал досега ..сигурно в хамериканското посолство ..
61
2
 
13
 
! Отговори
минаваща преди 11 години
"ПЕТ-скенерът и циклтронът са част от високоспециализиран онкоцентър, който ще заработи през лятото на т.г. Ще бъдат купени и два линейни ускорителя за лъчетерапия. За това оборудване болницата спечели проект по Регионално развитие" за близо 20 млн. лв."
60
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ох, тъкмо от едно известно време беше спряло да ми се гади като го не виждах и чувах тоя и на....сега пак почна....
59
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав е да се хвали , защото белите държави имат такава медицинска техника от преди 10-на години , а България чак сега открива първия Циклотронен комплекс ... досега са се давали милиони за да ходят в чужбина българите за да си направят изследвания ...Защо горския цар и Станигей не го направиха в годините когато нямаше криза , а те строиха Цанков камък и подобни глупости , а Цанков камък струва колкото 100-на такива комплекса - поне на хартия , според хидроинжинери като Доган
58
4
 
18
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
До Анонимен 73, Aз и още хиляди като мен му искаме обясненията, да! Ние сме му работодател (или поне бяхме такъв) и каквото поискаме от него, той трябва да го прави! Значи за Цецомобила не може да дава обяснения, ама за апаратурка във Варна, винаги може? Да не говорим, че той е лидер на тази партия и трябва да говори по тези въпроси! Ама какво да ти кажа...*** народ, прости хора го управляват..
57
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българският народ обещава на Б.Б. да му осигурява постоянно високо кръвно налягане!
56
1
 
6
 
! Отговори
pif преди 11 години
До Анонимен А не ти ли идва на ум ,че да се искат целево за строителство , а да не се искат за здравеопазване някой има интерес. Някой ще открадне огромни суми от магистрали и строителство и много лесно ще управлява болен и сакат народ ,който от мизерия и чакъл може да прояде. Що не станеш от пред компютъра и да вземеш да се разходиш малко из родината да видиш каква мизерия има?
55
5
 
19
 
! Отговори
минаваща преди 11 години
всъщност г-н бившият Премиер с това си изказване извършва нарушение. Защото е лъжа, че парите за оборудването са осигурени от ГЕРБ - откога държавният бюджет е идентичен с партийния. Дори от държавния бюджет не са осигурени - поне по-голямата част. Това оборудване е част от изпълнението на проект, финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие", откъдето са финансирани и ремонта и оборудването в други 12 болници в страната.
54
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Новият циклотрон във Варна го има с помощта на ГЕРБ"?!-Защо помощ на ГЕРБ и защо правителство на ГЕРБ? Борисов(по малко Атанасова) не разбраха ли,че правителството е на БЪЛГАРИЯ,открития комплекс е с парите на БЪЛГАРСКИТЕ граждани.Докога ББ ще дели обществото на НИЕ и ТЕ,на ГЕРБ и другите.Работа и задължение на властите е да работят в интерес на всички граждани.Нима сега сме живи благодарение на ГЕРБ?Стига с тия грандомански изхвърляния.Болници и детски градини са се строили и ще се строят и след ГЕРБ.
53
1
 
7
 
! Отговори
Спиро преди 11 години
Благодарим ти Партио Любима!!!
52
4
 
17
 
! Отговори
До 57 преди 11 години
Отговора е много ***-защото от строителството се краде около 40-50% ,а от тия апарати нищо.За това другарите от ГЕРБ наблегнаха на строителството на магистрали.А иначе това са мои и твои пари и на всички нас ,а не на Бойко Борисов и ГЕРБ.Така ,че няма какво да се надува и да се пери
51
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тикво, защо се хвалиш с това? Това е била работата ти като Премиер, да се грижиш за подобни нужди на народа, това е било задължението ти, не го изкарвай сякаш милостиня си дал.... аман вече, ей....
50
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е оня ден фалира поредната болница и я затвориха ?? Не мога да го взема насериозно тъпата мутра, на фона на десетките фалирали болници по управлението на ГЕРБ ...
49
4
 
10
 
! Отговори
а ние от биесипе преди 11 години
можехме да го откраднем и него....... :((
48
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом е от бюджета на болницата, каква е заслугата на тия тъпани? Той вероятно не е бил и чувал за такъв апарат до днес.
47
4
 
16
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
До ffЗащото варненци ги побъркаха покрай протестите и те сега се опитват да си вдигнат рейтинга в региона...
46
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тези комунисти бе, цяла България излезе да изгони мутрите а не комунистите. Герб ще се опита да изманипулира изборите и тогава ще стане страшно!
45
7
 
17
 
! Отговори
ff преди 11 години
Тоя срам няма !! Аз питам -защо само във Варна а не във всеки областен град да има такива центрове. На фона разните суми за магистрали ,бетон ,разни премии за тоя и оня нещо 15-20млн не ми изглеждат кой знае колко. Не е ли най-важното здравето на хората и не е ли добре да имат хората шанса да се преглеждат периодично а не чак когато преумират.
44
7
 
17
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
Колкото и да лъжеш, Буда, никой не ти вярва вече. Колко ли сте заграбили покрай тази апаратура се чудя? Сигурно цената е излезнала двойна...
43
5
 
14
 
! Отговори
станишев преди 11 години
"ГЕРБ" АД ПАК Е ИНВЕСТИРАЛО,ЗНАЕЙКИ ЧЕ ХОРАТА ФИЗИЧЕСКИ НЯМА ДА ГИ ИЗДАРЖАТ ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ, ТАКА ЩЕ СИ ГИ И ЛЕКУВАТ