Новият циклотрон във Варна го има с помощта на ГЕРБ

Борисов: Десислава Атанасова настояваше да осигурим пари за апарата
Обновена: 30 мар 2013 15:16 | 30 мар 2013 15:15,
426
Новият циклотрон във Варна го има с помощта на ГЕРБ
Бойко Борисов. Снимка: Булфото, архив

Обещахме на Варна болницата с високотехнологична апаратура и днес обещанието ни е изпълнено – честитя на варненци първия в България циклотрон, който позволява раковите заболявания да бъдат откривани в най-ранен стадий. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по повод открития днес циклотронен комплекс в университетската болница „Св. Марина“ във Варна, цитиран от "Фокус"

„Тази болница е поредното доказателство, че от ГЕРБ изпълняваме приоритетите в здравеопазването, които обявихме. На откриването на болницата днес беше поканена Десислава Атанасова, защото тя настояваше правителството на ГЕРБ да осигури 5 милиона лева за изграждането на циклотрона.

Тези изследвания, които вече ще се правят във Варненската болница, са изключително важни за диагностиката и лечението на онкологичните заболявания. До сега те се внасяха всяка седмица със самолети от чужбина и струваха много повече пари на здравната ни система“, коментира Бойко Борисов.

Още по темата

Със заработването на циклотронния комплекс и инвестициите, направени от правителството на ГЕРБ през 2012 година на стойност 18 милиона лева за изграждането на онкологичен център с два линейни, ускорителя във Варна, и с едно от последните решения на нашите министри за осигуряването на още 5 милиона лева за закупуването на апарат за радиохирургия, болница „Св. Марина“ се превръща в лидер на медицината и борбата с онкологичните заболявания в България, каза още Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ коментира, че тези инвестиции в здравеопазването станаха възможни и са част от концепцията на правителството на ГЕРБ за борба с онкологичните заболявания, която е доразвита и в предизборната програма на ГЕРБ.

Тази концепция я реализирахме в още 12 лечебни заведения в цялата страна. До края на месец юни всички тези болници ще имат нова високотехнологична апаратура за диагностика и лечение на онкологични заболявания. Днес Десислава Атанасова ме информира, че вече има издадено разрешение за строежа и на циклотрона в София.

Неговото финансиране беше осигурено отново с помощта на правителството на ГЕРБ. С построяването му ГЕРБ ще изпълни още едно от обещанията си пред пациентите и повече хора ще могат да се изследват по-бързо“, заяви Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
40
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Бойко! Мачкай всички злобари и комунисти. Само с теб България ще върви напред.
21
12
 
31
 
! Отговори
ПП преди 11 години
Егати наглоста пак хвалби за какво е похарчил нашите пари , дано се лекува Борисов с такива машини и да не излиза от тях господ си знае работата , мутрата има много не платени сметки за рекет и корупция. Ако има справедливост ще се разкапе и изгние в болницата.
20
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ раздаде по-голямата част от партийната си субсидия за различни каузи - от възстановяване къщите на пострадалите хора от село Бисер, до завършване на Божия храм в Ловеч. А талибаните от БСП на кого помогнаха с тяхната?? ... А сетих се, наследниците на Румен Петков, Р. Овч. , Любен КУрнезов, *** Нинова да почиват на Френската Ривиера на държавна сметка и да си сменят мерцедеса понеже стария вече не е модерен 2 години са минали от покупката му все пак.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nai dobriat nachin da se opravime e ako ima izbori na vseki tri meseca.taka shte se nadprevarvat koi nai mnogo neshte shte napravi za naroda
18
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4 години подлагаш народа си на геноцид, а после се хвалиш че по задължение си купил някакъв апарат за някаква болница...това ако не е цинизъм...
17
12
 
36
 
! Отговори
Dd преди 11 години
Циба Бойко циба! Разказахте играта на Варна! Варненци помнят! Само *** и *** биха гласували за ГЕРБ във Варна!
16
28
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
И златен дъжд да завали , пак ще плюете жлъч и омраза. Нещастници сте вие , нещастници. Не народ , дори и *** вече не сте.
15
6
 
33
 
! Отговори
Неанонимен преди 11 години
Я ..., къде се беше скрил досега!Явно и тук е имало лентичка за рязане и пак е решил да се покаже!
14
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не сте обещали на Варна, а сте били длъжни да го направите!Трябва политиците да разберат, че това което правят не е работа на добра воля и подарък, а тяхно абсолютно задължение.
13
4
 
39
 
! Отговори
freeoldmen преди 11 години
В заглавието и в статията ГЕРБ е спомената само 10/десет/ пъти. Както би казал Ханко Брат: Малко е!!!
12
43
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай Бойко хомосексуалистите от Позитано. Долу БСП! Сергей Станишев е ГЕЙ.
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tozi film mai sum go gledal.....Pod prikritie ...kogato Djaro kupi aparaturata za da go izberat
10
7
 
44
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 11 години
Странно не са ли това наши пари? Или Борисов ги е спестил от далаверата? Еххх няма да му омръзне на тоя гад да се хвали.
9
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой е съпругът на тази "министърка"?Защо тази скъпа и прескъпа апаратура отиде във Варна?
8
49
 
17
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
БОЙКО!! САМО ТИ СИ НИ СПАСЕНИЕТО ОТ ЧЕРВЕНАТА ЧУМА !!! НЯМА ДРУГ , КОЙТО ДА ВКАРА В РЕЛСИ ТАЗИ ИЗМЪЧЕНА И ОГРАБЕНА ДЪРЖАВА ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ХМЕРИ И ТЕХНИТЕ ПРОИЗВОДНИ!!
7
15
 
44
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Като дойдем на власт ще построим един хубав затвор и ще викнем Бойко да му резне лентата.А после - в килията, заедно с другите крадци от ГРОБ и предишните партии!
6
8
 
24
 
! Отговори
четящ преди 11 години
Dnes.bg., обикновенно в такива случаи медиите слагат отгоре надпис "Платен репортаж" или "Платено интервю" и тн., всичко това е прекрасно разбира се не подценявам и много важно, но тези предизборни трикове са много изтъркани, може би трябваше да го направят преди да унищожат здравеопазването навсякъде другаде из страната...Дай Боже да не се разболяват хората
5
9
 
32
 
! Отговори
О, преди 11 години
Б.Б се появи, нали е за откриване!
4
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха ха ха стана му навик да открива,,,а кога ще открие новия затвор за политици???
3
2
 
15
 
! Отговори
charli преди 11 години
Da ne vidi neshto ot Djaro.....