Найденов поиска да го пазят

Разпитаха ексминистъра като свидетел по делото за незаконно подслушване
Обновена: 25 апр 2013 14:44 | 25 апр 2013 12:20,
224
Найденов поиска да го пазят
Мирослав Найденов Снимка: архив, БТА

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов беше разпитан като свидетел по делото, водено срещу служителите на СДОТО Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров, образувано по сигнала за незаконно подслушване на политици, бизнесмени и магистрати.  Това съобщиха от прокуратурата. 

Найденов е поискал лична физическа охрана и са взети мерки за неговата защита. Постановлението за защита е изпратено за изпълнение на главния секретар на МВР Калин Георгиев, уточняват от прокуратурата, без да дават повече подробности.

Сутринта Найденов хвърли „бомба“ в ефира на bTV, като обяви, че МВР по времето на кабинета „Борисов” масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството.

Ексминистърът твърди, че целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов от още 2009 г.

„Цветанов, ти си го правил, политически честното е да слезеш от сцената, иначе това безобразие ще продължи. Някой трябваше да излезе и да каже ясно: Царят е гол! Както го правя аз в момента. Има и други подслушвани министри, ослушвахме се всички и в залата на МС, целият МС знаеше и дори сме си разправяли случки за това какво сме правили и как са ни слушали”, разказа Найденов.

Припомняме, че скандалът с подслушванията тръгна по сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев, след като го беше получил на служебната си поща анонимно. 

Още по темата
След проверката по т. нар. „Български Уотъргейт“ главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че две трети от сигнала на Станишев е верен и са установени редица нарушения, които създават предпоставки за незаконно подслушване.

Прокуратурата повдигна обвинения на висши служители на СДОТО. С обвинения се сдобиха  Сергей Кацаров, който сега ръководи СДОТО, неговите предшественици Камен Костов и Цветан Иванов, както и началникът на отдел Радко Димитров.

Според прокурорската проверка Радко Димитров изтрил данните от спецавтомобила на МВР, като използвал отвертка след внасянето на сигнала от Станишев. Димитров обяснил действията си с това, че системата е била претоварена и не е могла да работи.

Вътрешният министър Петя Първанова обаче лансира тезата, че нямало саботаж на проверката, а апаратурата не работела. Версията й беше потвърдена и от главния секретар на МВР Калин Георгиев. Той беше категоричен, че информация не е била унищожавана от длъжностно лице на МВР и че тази информация „е архивирана в пълния обем и е на разположение на органите на прокуратурата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
сащ избиха над един милион българи за периода 89та до днес чрез планът Ран -Ът план за систематичен геноцид над България,плюя на америка и по.логите и тук!Всички предатели да горят в ада!
19
8
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Какво иска народа ще видим на изборите ,аз като български патриот ще гласувам за АТАКА!
18
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герберастията се размириса яко!ЯКО!
17
0
 
9
 
! Отговори
макето преди 11 години
Я сакам я да съм му охрана таквия дебели дреновици имам
16
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Найденов сам се вкара в капана, а можеби и вече съжалява, тъй като не сигурно дали това е за добре и ли зле за него. Някой му е дал лош съвет.От тук нататък кой ще му се довери за нещо - Дали за приятел, дали за колега, а пък камо ли за някакъв пост!
15
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо ги е подслушвал защото е предполагал,че и тия ще започнат да крадат както всички министри от предните правителства.И добре е направил.
14
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 15Гербер, какво ни дадоха Америка и ЕС да попитам? Санкции, наркотици, съсипана държава. Това ли? Това да.
13
5
 
21
 
! Отговори
Харитонов преди 11 години
След всичката полицейщина и простотия , на 12 май ще преброим колко са *** в България...само те ще гласуват за мутроченгеджийницата ГРОБ!
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Найденов сега е заревал като мечка,а "га кифтетата" не рева.Само си пълнеше сметките и беше най-големия подлизурко от всички министри.Е,сега може би го хвърлиха на лъвовете,но ако беше малко по съобразителен щеше да ограничи лакомията и да си подсигури гърба.
11
2
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Бойко е креатура на цру и те му прикриват тъмното криминално минало,а в замяна той продава България на сащ!Трябва ни един български Уго Чавес да ни освободи от мъртвешката хватка на подлия чичо Сам, и това е само Волен Сидеров!Крайно време е патриоти да дойдат на власт стига американски подметки и предатели!
10
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Писачите от младежкото ГЕРБ не знаят как да си изключат главните букви.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли имам усещането, че Боко клати яко Цвъцко и ще му го наЦАЦАРи много качествено :)))
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма такава държава !
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От америка идват всички несгоди на България и човечеството!Герб са най гнусните американски *** ,които съм виждал някога ,заслужават да бъдат екзекутирани за нционално предателство!
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да го пазят. Няма проблем. Ама да си плаща за охраната от своя джоб, а не от нашите.
5
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами трябва да го пазят защото свидетелства срещу мафията и срещу нейните главатари.
4
9
 
10
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
ЗАЩО СЕ СТРАХУВА ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ!!! НИМА И ТОЙ НЕ Е КРАЛ ДО СЕГА . ЗАЩО СЕГА СЕ ОБАДИ . ЗАЩОТО НЯМА ДА Е В ЛИСТИТЕ ЗА ДЕПУТАТ!!
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега иска охрана,а докато беше на власт лижеше *** на Боко ,ега си и продажния крадец.Приятелчето му с с боба и лещата да му плаща охрана, а не от моя джоб.
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калин Георгиев ли ще го пази този?!? То няма такъв ЦИРК!!!
1
6
 
29
 
! Отговори
Бъркотия по еврейски преди 11 години
Зад всичко това редом с Цветанов и Ники Младгейов стои ЦРУ, справка посещението на ЦиуЦиу в САЩ преди Бойко да е стигнал до обетованата земя и срещите му със съветника на Барама по въпросите на шпионажа