Найденов поиска да го пазят

Разпитаха ексминистъра като свидетел по делото за незаконно подслушване
Обновена: 25 апр 2013 14:44 | 25 апр 2013 12:20,
224
Найденов поиска да го пазят
Мирослав Найденов Снимка: архив, БТА

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов беше разпитан като свидетел по делото, водено срещу служителите на СДОТО Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров, образувано по сигнала за незаконно подслушване на политици, бизнесмени и магистрати.  Това съобщиха от прокуратурата. 

Найденов е поискал лична физическа охрана и са взети мерки за неговата защита. Постановлението за защита е изпратено за изпълнение на главния секретар на МВР Калин Георгиев, уточняват от прокуратурата, без да дават повече подробности.

Сутринта Найденов хвърли „бомба“ в ефира на bTV, като обяви, че МВР по времето на кабинета „Борисов” масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството.

Ексминистърът твърди, че целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов от още 2009 г.

„Цветанов, ти си го правил, политически честното е да слезеш от сцената, иначе това безобразие ще продължи. Някой трябваше да излезе и да каже ясно: Царят е гол! Както го правя аз в момента. Има и други подслушвани министри, ослушвахме се всички и в залата на МС, целият МС знаеше и дори сме си разправяли случки за това какво сме правили и как са ни слушали”, разказа Найденов.

Припомняме, че скандалът с подслушванията тръгна по сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев, след като го беше получил на служебната си поща анонимно. 

Още по темата
След проверката по т. нар. „Български Уотъргейт“ главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че две трети от сигнала на Станишев е верен и са установени редица нарушения, които създават предпоставки за незаконно подслушване.

Прокуратурата повдигна обвинения на висши служители на СДОТО. С обвинения се сдобиха  Сергей Кацаров, който сега ръководи СДОТО, неговите предшественици Камен Костов и Цветан Иванов, както и началникът на отдел Радко Димитров.

Според прокурорската проверка Радко Димитров изтрил данните от спецавтомобила на МВР, като използвал отвертка след внасянето на сигнала от Станишев. Димитров обяснил действията си с това, че системата е била претоварена и не е могла да работи.

Вътрешният министър Петя Първанова обаче лансира тезата, че нямало саботаж на проверката, а апаратурата не работела. Версията й беше потвърдена и от главния секретар на МВР Калин Георгиев. Той беше категоричен, че информация не е била унищожавана от длъжностно лице на МВР и че тази информация „е архивирана в пълния обем и е на разположение на органите на прокуратурата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Народен Съд ало ГЕРБ ги остави да ти наглеждат къщата
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСЕКИ КОЙТО ИСКА ДА СИ ПАЗИ НА.РАНИЯ ***, ДА СИ ПЛАЩА САМ ЗА ОХРАНА!НИЕ НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ КОМФОРТА.
38
3
 
11
 
! Отговори
КОЙ Е ТОЙ ! преди 11 години
Кой е по голям комунист ...БОРИСОВ- син на полковник от МВР - партиен секретар на Софийската пожарна !!!
37
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДЪРЖАВАТА ГЕРБЕРИСТАН СЕ РАЗПАДА,ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ,ДА ЖИВЕЕ ОРЕШАРСКИ !!!!!!!
36
3
 
14
 
! Отговори
БУДАПЕЩА и БУДА ! преди 11 години
Защо БУДА ...ами просто защото там е бил задържан ...БУДАПЕЩА ...от там и псевдонима на доносника и комуниста Борисов !!! ГНУСНО !!!
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пазете се, пазете. Държавата ще плаща за охрана.А нас кой ще ни пази от мизерията?
34
3
 
15
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Един милион българи са чували за Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Мирослав Найденов, Симеон Дянков, Лъчезар Иванов...Седем милиона българи са чували за Боко Тиквата, Цецо Пудела, Миро Мършата, Хер Флик, Лъчо Мозъка...
33
2
 
19
 
! Отговори
СМРАД !!! преди 11 години
НАВСЯКЪДЕ ОКОЛО БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ СМЪРДИ !!!
32
1
 
8
 
! Отговори
andros преди 11 години
едно нещо не разбирам- как може хем да твърди че МВР са престъпниците и да иска от същите тях да го пазят... Според мен нищо не е това което изглежда.
31
1
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Герберастките лешояди почнаха да се кълват един друг ,кулата от карти се срина ахахахахаха кеф!Последната фаза на предсмъртната агония на гербавия криминален синдикат
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми...някой с IQ повече от 80 очаквал ли е нещо друго от мутренска партия начело на която стои мутра мафиот и проста кука/физкултурник.Плоски, елементарни мутренско-мафиотски маниери. Слушалки наявсякъде. Нещо различно ли е очаквал простия народ от мутрата бодигард на "Тато", освен похвати от татово време с "модерни" цели, да олбагодетлстваме тоз и оня от нашенската си и чужда олигархия. Гласувай пак за проста мутра, дето те нарече "матр'ял" народе...
29
1
 
8
 
! Отговори
арес преди 11 години
яжте си собствения гювеч
28
2
 
5
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
Само дето от прокуратурата не знаеха за тези архиви... Милиционерче, вижда ви се краят!
27
3
 
4
 
! Отговори
до Патриот 34 преди 11 години
Жалкото е, че в България ненормалниците като теб стават все повече. Сетил се г-н Лидеров, че е християнин и че може да дари нещона манастири и студенти. Защо него правеше през изминалите години? Знаеш ли колко генератора е изял с Капка по ресторантите? Сметки по незнам колко хиляди....май нещо забравяте господа псевдо националисти. Има и други алтернативи, много по-не екстремни.
26
7
 
6
 
! Отговори
Народен Съд преди 11 години
Около 100 000 смъртни присъди трябва да бъдат издадени от новосформиран Народен Съд, който да осъди на смърт, повтарям НА СМЪРТ криминалните разбойници на прехода. През 1945-та година Народният съд издава 2700 смъртни присъди. Днес този номер е около 100 000. Имената на някои от лицата, които трябва да бъдат обесени и разстреляни: 1. Червената вихрушка - Р.Овч, С.Станишеф и другите *** от БКП и БСП.2. Ахмед Демир Доган и ДПС мафията3. Сините "демократични" ***.4. ДС ченгетата.
25
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо да не се изнесат от държавата. 3,5 години яко крадене. Банковите им сметки са фрашкани. Изнесоха за по 10 живота да им стигне. ***, алчен и крадлив - това е гербераст на власт.
24
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че умрем от кеф... Почнаха да си вадят очичките един друг - особенно след като почнаха да се виждат на крачка от кауша... Свинската партия в канала
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Емил Димитров от ГЕРБ си изкарал семейството извън БГ, сега и Миро Найденов.... след изборите ще има масово изнасяне на герберски семейства извън БГ, все пак там явно са им парите..... защо ние не си изнасяме семействата в чужбина ? ...защото просто нямаме пари за билет, та камо ли за живеене
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ЗА 31Пикам ти на "свободата" Биг брадър в действие. Ти вероятно нямаш проблем да си следен и подслушван. Но нормалните хора не търпят подобни действия. Аз не искам след като си плащам данъците полицаите вместо да ме пазят мен, пазят айдуците докато ме обират, Айде у лево герберастче. Свърши се вашата. Избори ще спечелите единствено с фалшификации, както направихте Росенчо президент.
21
2
 
13
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Нормално ли е в една правова държава бивш министър, пък било той обвиняем или не; бивш член на ГЕРБ и др. след излизане от партията хранилка да се "обзавеждат" с охрана? От кого всъщност се пазят - от "ръката", която ги е хранила? Нормално ли е човек да се страхува за живота си от тези, на които всъщност плаща заплатите и лукса по върховете на държавата!