Станишев: Назначението на Пеевски беше грешка

Лидерът на БСП няма да подава оставка
16 юни 2013 18:56, Петя Славова
370
Станишев: Назначението на Пеевски беше грешка
Снимка: БТА

След изявлението на премиера Пламен Орешарски, че няма да подаде оставка, стана ясно, че и Сергей Станишев не мисли да се оттегли от поста си. Лидерът на БСП каза пред btv, че уважава спонтанните протести, защото всеки има право да протестира демократично и да очаква реакции от страна на властта. Той определи като своя политическа грешка подценяването на обществената реакция за кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

„Истинската причина за протестите сега, за протестите през зимата, е, че нещо не е наред в начина, по който работи държавата – че много често тя не защитава гражданския интерес, а обслужва нечии икономически или политически цели.

Това, което видях през последните четири години, намирайки се в опозиция - всички дефекти на българската крехка демокрация и държавност, бяха неимоверно засилени.

Още по темата

Държавата беше превзета от мафията по същество. Единственият смисъл това правителство да съществува е реалната промяна. От първия ден на този парламент партия ГЕРБ заяви, че не признава изборите, поиска предсрочни избори и започна подготовка за дестабилизация на държавата, отбеляза още лидерът на БСП.

През последните седмици имаше тази много тревожна информация. Стана очевидно, че господин Пеевски има качествата и волята да участва в този процес на промяна в сектор „Сигурност” и за възстановяване на държавността.

Аз съм абсолютно убеден, че ако имаше шанс да покаже действия в следващите месец-два, господин Пеевски щеше да докаже, че работи за държавата”, каза още Сергей Станишев, но подчерта, че изборът му е бил политическа грешка. В телевизионното студио той преброи, че събралите се пред Министерски съвет са около 5000 хиляди и подчерта, че милион и триста са тези, които подкрепят настоящото правителство. Станишев още призова обществото да даде шанс на Орешарски да покаже за кого работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
25
 
! Отговори
ianko ludia преди 11 години
OSTAVKA ILI MASOVI ROTESTI V TSIALATA STRANA! NE TRIABVA DA SE OTKAZVAME SEGA! DA IZMETEM TAZI DOLNA *** VEDNAZH ZAVINAGI!
13
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как така бе Сър Гей бепе грешка. Нали в петък го одкрепихте, сега било грешка. И пак както казва проф. Вучков - грамофон свири, майка плаче - пак как ГЕРБ не знам какво си, как протестите от февруари, ала бала! Проблемът не е че просто Пеевски пое поста на ДАНС, а това бе върха, преля чашата. Протеста е защото на хората им ПИСНА от подобно кадруване и от некадърно управление.
12
7
 
23
 
! Отговори
Ванката! преди 11 години
Алоо днес.бг-тооо къде ви е статията за протестите из цялата страна .И вие ли станахте купен сайт който си трае! Осъзанйте се българоубииици такива!
11
5
 
41
 
! Отговори
Няма такава наглост преди 11 години
Каза също, че на протеста има 5-6 хиляда, а зад правителството 1 милион и 300 хиляди.Абе нагъл *** крайно време е да си намериш мястото където спокойно ще можеш не майчин език да учиш, но да си усъвършенстваш и френския. ТРЯБВА ДА ГИ ИЗРИНЕМ ВСИЧКИТЕ!!!
10
33
 
12
 
! Отговори
seira преди 11 години
ДРЕМЕ МИ КОЙ Е ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ И ДАЛИ ШЕФ НА ДАНС ЩЕ Е ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ!!!...НИЕ, гражданите, НЕ ЧУХМЕ ОТГОВОРИТЕ на ОСНОВНИТЕ ВЪПРОСИ:1. КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ?2. ЗАЩО СЕ СТРАХУВАТ ОТ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ?...Ко стаа бе?...пичове...
9
2
 
43
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Старата песен на нов глас.'' Те предните са по-виновни..............
8
5
 
55
 
! Отговори
СерГЕЙски преди 11 години
Какви 1 300 000 гласа бе гнусно съселче. Гнуската Ви симбиоза с ДПС извади хората навън !
7
4
 
64
 
! Отговори
granik преди 11 години
Съсела му затрепериха гащите, обяснява се като п*ка при РосенПетров, Но се чудя къде са двете кратуни Доган Пияндурника и Местан зализания п*ст за да ги екстрадираме от милата ни родина тия два турски ***.
6
34
 
6
 
! Отговори
цъъъсс преди 11 години
ако пеевски е бил пресъпник или мощеник/ какъв го е държал цвъко и тиквата аааааааааааааааааааааа/ ей прости хора ама прости / за тава го ядем /
5
4
 
69
 
! Отговори
Егон преди 11 години
Малееее, този е политически пътник. Как само с яд говори, как съска и какви несвързани думи. Минава от тема в тема, не отговаря на въпроси, а последното беше направо последния пирон. Да кажеш ти, че си единствената пречка пред партията да се коалира с ГЕРБ.
4
9
 
81
 
! Отговори
Benni преди 11 години
Гласувах са БСП, но няма да повторя тази грешка ! Дано по-скоро да ги изметем.
3
5
 
63
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Относно снимката ------> Не всяко нещо което има две бузи е лице !!!
2
3
 
48
 
! Отговори
kiro преди 11 години
hahahhaha NAZNACHENIETO BILO GRESHKA..... EI *** TI NAS ZA NIAKAKVI IDEOTI LI NE IMASH???? OSTAVKA NA TSIALOTO PRAVITELSTVO ILI MASOVI PROTESTI!
1
3
 
83
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
до преди 3 месеца се смеехте че практиката на ББ е била проба-грешка.Назначението на Пеевски какво беше ?