Станишев: Назначението на Пеевски беше грешка

Лидерът на БСП няма да подава оставка
16 юни 2013 18:56, Петя Славова
370
Станишев: Назначението на Пеевски беше грешка
Снимка: БТА

След изявлението на премиера Пламен Орешарски, че няма да подаде оставка, стана ясно, че и Сергей Станишев не мисли да се оттегли от поста си. Лидерът на БСП каза пред btv, че уважава спонтанните протести, защото всеки има право да протестира демократично и да очаква реакции от страна на властта. Той определи като своя политическа грешка подценяването на обществената реакция за кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

„Истинската причина за протестите сега, за протестите през зимата, е, че нещо не е наред в начина, по който работи държавата – че много често тя не защитава гражданския интерес, а обслужва нечии икономически или политически цели.

Това, което видях през последните четири години, намирайки се в опозиция - всички дефекти на българската крехка демокрация и държавност, бяха неимоверно засилени.

Още по темата

Държавата беше превзета от мафията по същество. Единственият смисъл това правителство да съществува е реалната промяна. От първия ден на този парламент партия ГЕРБ заяви, че не признава изборите, поиска предсрочни избори и започна подготовка за дестабилизация на държавата, отбеляза още лидерът на БСП.

През последните седмици имаше тази много тревожна информация. Стана очевидно, че господин Пеевски има качествата и волята да участва в този процес на промяна в сектор „Сигурност” и за възстановяване на държавността.

Аз съм абсолютно убеден, че ако имаше шанс да покаже действия в следващите месец-два, господин Пеевски щеше да докаже, че работи за държавата”, каза още Сергей Станишев, но подчерта, че изборът му е бил политическа грешка. В телевизионното студио той преброи, че събралите се пред Министерски съвет са около 5000 хиляди и подчерта, че милион и триста са тези, които подкрепят настоящото правителство. Станишев още призова обществото да даде шанс на Орешарски да покаже за кого работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
12
 
! Отговори
Macakurovo преди 11 години
Beshe si bash: "ako mine nomera"
33
2
 
24
 
! Отговори
Капанар преди 11 години
И без оставка си отиваш. Д-О-В-И-Ж-Д-А-Н-Е
32
2
 
25
 
! Отговори
Върл Левскар преди 11 години
А, бе *** !Пък повече от твоите милион и триста са против .
31
4
 
19
 
! Отговори
:) преди 11 години
Преди два дни определи назначението като правилно, а сега се отмята. Хич не ги харесвам такива, които не си застават зад решенията. Да сте мислили преди да правите глупости, господин Станишев. Нещо много бързо забравихте обещанията, че ще работите за просперитета на държавата и се впуснахте в разчистване на сметки с определени личности. Къде са ви анти-кризисните мерки? Май ги отмиха дъждовете от предизборните плакати.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Abe, zashto ne zapochnete da si zashivate cipovete na pantalonite otzad, za da vi opravqt turcite po-lesno
29
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Издирват се лицето Волен Сидеров ,който го види да го залови жив или не толкова жив и да го докара пред НС
28
5
 
45
 
! Отговори
ПРОТЕСТ преди 11 години
Станишев, турска проститутко , не се обеснявай, а се изнасяй от държавата и дано никога повече не те видим на родна земя! Долен продажник!
27
5
 
49
 
! Отговори
Джедай мастър преди 11 години
Плъх мръсен, не "беше грешка", а "ако мине номера", а дано ви помете народното недоволство *** недоносени.
26
54
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С теб сме! Важното е ГЕРБ никога да не се върне!
25
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе гей сплескан очилато недоразумение,омитай си крушите веднага!
24
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишка, ти си свърщил, но май, че само ти не го знаеш или както казват италианците "sei gia morto ,ma non lo sai". Ако имаш малко чест и морал, напусни БСП, пожали честните и отрудени хора , които са вярвали в тази партия и са се надявали някаква промяна. Ти разби илюзиите им.Един съвет- махай се веднага.
23
4
 
45
 
! Отговори
666 преди 11 години
Гледах го този червей по btv.На всеки зададен му въпрос отговаря ами той Борисов така,той Борисов иначе...
22
3
 
26
 
! Отговори
Maртин.Димитров преди 11 години
Къде пък милион и триста видя този? Май е гледал без очила!
21
3
 
54
 
! Отговори
stupid преди 11 години
Това е наи големият нагляр раждал се някога на този свят.Не само че не е чул протестиращите ами и не иска да ги чуе.Едно си баба знае едно си баба бае.Ще го изметем от България направо.
20
3
 
33
 
! Отговори
by the way преди 11 години
извини се бе извини се бе извини се бе
19
1
 
12
 
! Отговори
stoneg преди 11 години
Те винаги ще са богати а 85% от населението бедни ТОЧКА.
18
3
 
51
 
! Отговори
ГЕРБ преди 11 години
Правилно др.Станишев, никаква оставка. Колкото по-дълго се задържиш толкова по-сигурен е края на БСП.
17
5
 
50
 
! Отговори
Sekom преди 11 години
Грешката господин Станишев сте вие и подобните Ви, но скоро българският народ ще поправи тези грешки.
16
4
 
22
 
! Отговори
bg преди 11 години
ГРЕШКАТА Е ЧЕ ТИ НЕЗНАЕШ ЧЕ СИ В ГРЕШНАТА ПОСОКА ОБЛЕКАЛ ГАЩИТЕ А ДПС САМО ТВА ЧАКАТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДА ТЕ ОБИДЯТ И ДА СЕ ПОДИГРАЯТ НА СТОЛЕТНИЦАТА ВИ КОЯТО МАИ СА Е КРЕМИРАЛА С ШАЛВАРИ И КЛОУНИТЕ ОСТАРЯХА И Е ВРЕМЕ ДА ПАДНАТ НА АРЕНАТА
15
1
 
39
 
! Отговори
Салахадин преди 11 години
23 години друго не видяхте!!Свинята Пеевски е от ДПС!!Съвсем малко плюете тях.Отнасят го уж българските партии!!Както предни с другите правитеслтва!!Емел Етем направи хиляди поразии, пак мандатоносителя виновен.Мехмед Дикме и той,пак забравихте, че всичко е от ДПС .Все партията мандатоносител обира пешкира!ДПС ни лук яли,ни лук мирисали!!Спомнете си и знайте!!Истинския виновник му е на хладно кълката в сараите!!А ние се ядем едни други!!!