Станишев: Назначението на Пеевски беше грешка

Лидерът на БСП няма да подава оставка
16 юни 2013 18:56, Петя Славова
370
Станишев: Назначението на Пеевски беше грешка
Снимка: БТА

След изявлението на премиера Пламен Орешарски, че няма да подаде оставка, стана ясно, че и Сергей Станишев не мисли да се оттегли от поста си. Лидерът на БСП каза пред btv, че уважава спонтанните протести, защото всеки има право да протестира демократично и да очаква реакции от страна на властта. Той определи като своя политическа грешка подценяването на обществената реакция за кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

„Истинската причина за протестите сега, за протестите през зимата, е, че нещо не е наред в начина, по който работи държавата – че много често тя не защитава гражданския интерес, а обслужва нечии икономически или политически цели.

Това, което видях през последните четири години, намирайки се в опозиция - всички дефекти на българската крехка демокрация и държавност, бяха неимоверно засилени.

Още по темата

Държавата беше превзета от мафията по същество. Единственият смисъл това правителство да съществува е реалната промяна. От първия ден на този парламент партия ГЕРБ заяви, че не признава изборите, поиска предсрочни избори и започна подготовка за дестабилизация на държавата, отбеляза още лидерът на БСП.

През последните седмици имаше тази много тревожна информация. Стана очевидно, че господин Пеевски има качествата и волята да участва в този процес на промяна в сектор „Сигурност” и за възстановяване на държавността.

Аз съм абсолютно убеден, че ако имаше шанс да покаже действия в следващите месец-два, господин Пеевски щеше да докаже, че работи за държавата”, каза още Сергей Станишев, но подчерта, че изборът му е бил политическа грешка. В телевизионното студио той преброи, че събралите се пред Министерски съвет са около 5000 хиляди и подчерта, че милион и триста са тези, които подкрепят настоящото правителство. Станишев още призова обществото да даде шанс на Орешарски да покаже за кого работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
36
 
5
 
! Отговори
ПЕТЬО преди 11 години
По - зле от ГЕРБ няма как да е, така че спираме простестите
173
1
 
36
 
! Отговори
ДЯДО преди 11 години
СЕРГЕЯ В ИЗГНАНИЕ.МЕСТАН ДОГАН В АНАДОЛА. ОСТАНАТ ЛИ НА ВЛАСТ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ. НИКАКАВА ОТСТЪПКА ДА СЕ МАХАТ ТЕЗИИЗРОДИ.
172
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А в събота следобед защитаваше назначението! Много къса памет има комсомолеца, но ние нямаме. И докато умре, все ще повтаря, че не хората са излезли, а някой друг (ГЕРБ) ги е изкарал!Все ни правят на ***!
171
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мазна еврейска гнида родена в град Херсун. Дори Доган е по Българин от този, поне е роден в България а този ?!?! Всички в затвора *** долни. Бойко изкарвай ударните групи и недей да се церемониш с тази *** лицемерна.
170
1
 
36
 
! Отговори
g преди 11 години
Е комунистчета хващайте се за ръчички с Доган Местан и Волен и дим да ви няма. Народа не ви иска и ви изкорини от Р България която вие разпродадохте и ограбихте. Вън Вън Вън
169
1
 
30
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 11 години
Съсел Интригантски,много грешки...направи;не ставаш за водач на...партия и цял народ.И това е така,защото не си се изградил като личност,по нормалната възходяща стълбица,ами си спускан с...парашут.Параванов е виновен,че те насади на чело на сплетницата и стана...премиер,без един ден трудов стаж.Сега с...топ не могат да те махнат,защото имаш безгранично...нахалство,но и тяхното търпение се...изчерпа.
168
1
 
36
 
! Отговори
ПЛЪХ преди 11 години
ПЛЪХ СИ СТАНИШЕВ МАХАЙ СЕ ОТВРАТ СИ ГНУСЕН ДОЛЕН МИШОК
167
2
 
29
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 11 години
СЕРГЕЕВО ЛЯТО 2013-ЖАН ВИДЕНОВА ЗИМА 1997
166
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, *** стара, мишко проклета, писна ми да те гледам бе, ***! *** си управлявай евро соц лимпените и ни остави да дишаме бе!
165
0
 
23
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Преди повече от 20 години ,същите тези червени *** инсцинираха кражби по фабриките .Повода беше да съберат отпечатъци от всички мъже .подведоха хората да протестират и се запишат в синдикати и уж демократа *** костов започна терор над тях гонейки ги от работа.Върнете се назад във времето и ще си обясните всичко.Вечно Ваш ,този който трудно се лъже ,долни червени фашисти.
164
31
 
4
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Нови избори. Вървете да молите пак Бойко Борисов да стане премиер. Той именно на такива наивници разчита, а сетне викайте ура като благоволи да отреже някоя лента. А Цецо ще си продължи контрабандата.
163
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А какво говореше вчера *** нещастен , забрави ли???????
162
1
 
28
 
! Отговори
ГЕЙ СЕРГЕЙ преди 11 години
ЕЙ *** МРЪСЕН СЪСЕЛПЛЮНКА В ЛИЦЕТО ЗА ТЕБ!
161
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От цялата дандания ясно е едно - ГЕРБ, БСП, ДСП и Атака - всички са пионки в Корпоративната Банда.
160
0
 
27
 
! Отговори
Самето преди 11 години
5000 ама само в неговите очи!!! Да прибави още 10-тина хиляди, МизерникА скапан!
159
29
 
4
 
! Отговори
outsider преди 11 години
БСП трябва да предизвика нови избори, това е изхода. Нека тези, които сега протестират да си получат пак Бойко Борисов за премиер и да му целуват още 4 години задните части докато ги скубят банки и монополи - това искат - това да си получат.
158
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев, самото ти съществуване е грешка!Хубавото е, че поправима!
157
0
 
28
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Затова Олигарски, Гея, Бея и Злодея ОСТАВКИ и нови избори!Там ще разберем кой ще получи доверие от хората.Българи гласувайте МАСОВО и сами си определяйте бъдещето!Поздрав за гьотферен волен АГА с назначаването на областните за Пловдив, Благоевград и др...
156
27
 
2
 
! Отговори
outsider преди 11 години
До 171: Къде ги видя за две седмици тези откраднати милиони от правителство, което дори на практика не е започнало да работи? Ако някой в последните години открадна милиони, това е правителството на ГЕРБ.
155
1
 
23
 
! Отговори
Мето преди 11 години
Сбогом момченце, *** да си подредиш играчките в стаята, да не те напляскат когато големите се върнат. И да си изпапкаш кашичката, че ще има "пет-пет".